Blog

AOV afsluiten

  • Kies zelf wat je verzekert
  • Dagelijks opzegbaar
  • Betaalbare premie

Een AOV is voor iedere ondernemer anders. Er zijn een aantal keuzes die je kunt maken om de AOV aan te laten sluiten op je persoonlijke situatie en wensen.

Zo kies je bij het regelen van je AOV:
1. Welk bedrag je wilt verzekeren;
2. Hoeveel dagen je zonder uitkering kunt (eigenrisicoperiode);
3. Tot welke leeftijd je wilt dat de uitkering doorloopt;
4. Op welke manier de verzekeraar je arbeidsongeschiktheid beoordeelt.

Of je nu zelf een AOV afsluit of via een adviseur, je wilt de juiste financiële bescherming als je door ziekte of een ongeval niet of minder kunt werken. En je geen of minder inkomsten hebt. Dus wil je er zeker van zijn dat je AOV voldoende uitkering biedt als jij het nodig hebt. Schrijf deze keuzes voor jezelf eens op. Dit maakt het afsluiten van de AOV straks makkelijker en helpt jezelf om nog eens goed na te kijken of je de beste keuze maakt in jouw specifieke situatie. Kom je er zelf toch niet uit? Schakel dan de hulp in van één van onze
 adviseurs.

Wil je de AOV afsluiten zonder adviseur, dan moet je één en ander zelf uitzoeken om er zeker van zijn dat de AOV bij jou past. 

Als het direct afsluiten van een AOV passend voor je is, dan kun je eenvoudige online zelf de Allianz Absoluut AOV afsluiten. Dit doe je in 4 stappen.
Vul je een paar gegevens in, zoals je beroep, jaarinkomen en leeftijd en kies de uitgangspunten van de verzekering. Je ziet direct de premie die je gaat betalen. Door te wisselen met de uitgangspunten, kun je direct zien wat dit betekent voor de premie. Misschien wil je wel een iets langere eigenrisicoperiode of kies je een eindleeftijd tot 60 jaar. 
Als premie hebt berekend voor de AOV die bij je past, kun je doorgaan met het invullen van het aanvraagformulier. Hierin krijg je je diverse vragen die betrekking hebben op je beroep en werkzaamheden. Daarnaast vragen we naar je inkomen, opleiding, en sport. Tot slot stellen we wat vragen over andere verzekeringen. 
Je hebt ervoor gekozen om zelf een AOV af te sluiten, zonder tussenpersoon. Het is wettelijk verplicht dat wij toetsen of je over voldoende kennis van onze AOV beschikt, bekend bent met de risico’s die het afsluiten met zich meebrengt en een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit die past bij jouw persoonlijke situatie. Dit toetsen wij met een zogenaamde kennis en ervaringstoets. Als uit deze toets blijkt dat het direct afsluiten in jouw situatie niet verstandig is, is het niet mogelijk om de AOV zonder advies van een adviseur bij ons af te sluiten. In dat geval helpen we je graag bij het vinden van een deskundige adviseur. Lees de informatie op onze website goed door, voordat je de kennis- en ervaringstoets invult.
Als wij alle gegevens hebben ontvangen en hebben beoordeeld, laten wij je weten of en hoe wij de verzekering kunnen accepteren.