Waarom is een Kennis- en ervaringstoets bij een AOV nodig?

Als zzp’er doe je alles zelf. Je bent niet voor niks ondernemer. En dus kun je ook zelf wel je arbeidsongeschiktheids­verzekering afsluiten. Dat regel je bij Allianz in 4 stappen. Lekker snel, lekker simpel. Een van die stappen is de Kennis- en ervaringstoets. Waarom is dat nodig?
Als je direct een AOV wilt afsluiten, dus zonder hulp van een adviseur, moet je er zeker van zijn dat je aankoop past bij jouw situatie en wensen. Je wilt immers de juiste uitkering als je door ziekte of een ongeval arbeidsongeschikt raakt en geen inkomen meer hebt. Je bent op zoek naar een AOV met een passende dekking. En dat is minder gemakkelijk dan je misschien in eerste instantie zelf zou denken. Het vraagt dus wat kennis en uitzoekwerk om de juiste AOV af te sluiten. Of je genoeg kennis van AOV hebt om de juiste keuze te maken, weet je door het maken van de Kennis- en ervaringstoets. Die toets is ervoor om ondernemers bewust te maken van de risico’s en te behoeden voor een miskoop.

Het direct regelen van een AOV doe je bij Allianz in 4 stappen.

 • Stap 1. Je bestudeert de Allianz Absoluut AOV en vergelijkt de 2 verschillende dekking mogelijkheden van deze AOV. Kies de dekking die bij jouw situatie en wensen past.
 • Stap 2. Je beantwoordt enkele vragen over o.a. je beroep, inkomen en leeftijd. Zodra je zeker bent van je keuze kun je met enkele opties de AOV op jouw wensen afstemmen en de premie berekenen. Daarna vul je het aanvraagformulier in en beantwoord je enkele vragen over je verzekeringsverleden.
 • Stap 3. Je doet de wettelijk verplichte Kennis- en ervaringstoets. De uitslag van die toets geeft aan of je voldoende kennis en ervaring hebt om een AOV zonder tussenpersoon af te sluiten. Na het invullen van de vragen krijg je direct de uitslag.
 • Stap 4. Komt uit de toets dat het rechtstreeks afsluiten van een AOV past bij jouw persoonlijke situatie? Dan kun je de AOV aanvragen.

Als er uit de toets komt dat het rechtstreeks afsluiten van een AOV niet passend is in jouw situatie, dan  kun je bij ons geen AOV afsluiten zonder adviseur. Uiteraard kun je wel met behulp van een adviseur een AOV afsluiten die perfect bij jou past.

Op onze website en in de brochure van de
Allianz Absoluut AOV 
, leggen wij de belangrijke onderdelen van de AOV uit. Lees deze informatie voordat je de vragen invult. Zo ben je goed voorbereid.

De Kennis- en ervaringstoets bestaat uit 12 vragen en kost je ongeveer 5 minuten. De vragen gaan o.a. over je ervaring met financiële producten, je inzicht in je financiële situatie en je kennis van een AOV. Hieronder vind je een aantal vragen uit de toets:

 • Heb je ervaring met het afsluiten van een AOV?
 • Hoe bepaal je de looptijd van de uitkering?
 • Weet je wat de financiële gevolgen zijn als je arbeidsongeschikt wordt?
 • Waarop baseer je de hoogte van het verzekerd bedrag?
 • Heb je de productinformatie gelezen en begrijp je deze?
 • Weet je wanneer deze AOV jou arbeidsongeschikt verklaart?
 • Ken je de fiscale aspecten van de premie en uitkeringen?
 • Weet je welke financiële risico’s je kunt en wilt lopen?
Kun je dit soort vragen zonder al te veel problemen beantwoorden? En wil je de Allianz Absoluut AOV afsluiten? Klik op onderstaande button.