Rechtsbijstand­verzekering

 

Vraag een offerte aan via een adviseur

 

Rechtsbijstand­verzekering

Als ondernemer wilt u uiteraard tevreden klanten die graag bij u terugkomen. Maar wat als uw klant niet tevreden is met uw advies? En de factuur niet betaalt? U kunt altijd te maken krijgen met een conflict of geschil. Dan is juridisch advies erg handig. Met de Allianz Rechtsbijstandverzekering krijgt u dit juridisch advies. En wij vergoeden uw juridische kosten in bepaalde gevallen.
Bent u zzp'er?
U kunt hieronder een premie berekenen en een offerte aanvragen. Een financieel adviseur neemt de aanvraag met u door, zodat deze helemaal op uw situatie is afgestemd.
Bent u mkb'er?
U kunt een offerte aanvragen via een financieel adviseur. Zoek hieronder een adviseur bij u in de buurt.
 • DAS Rechtsbijstand zorgt voor het uitvoeren van de Allianz Rechtsbijstandverzekering. Zij behartigen uw belangen bij een geschil. De specialisten van DAS Rechtsbijstand geven bijvoorbeeld advies over uw rechtspositie. Daarmee bent u zeker van juridische hulp. En u krijgt een vergoeding van de kosten als een geschil onder de voorwaarden valt.
 •  
 • U kunt kiezen voor een dekking die alleen in Nederland geldt (Optimaal) of voor een dekking die in de Benelux en Duitsland geldt (Rechtspartner).
 •  
 • Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.
 • Wachttijd
  Sluit u voor het eerst een rechtsbijstandverzekering? Dan is er geen dekking voor geschillen in de eerste 3 maanden vanaf de ingangsdatum of voor geschillen die al bestonden. Voor sommige geschillen is die wachttijd langer.
 • Fiscale geschillen
  Heeft u een fiscaal geschil met een (overheids)instantie? Bijvoorbeeld over belastingen of heffingen? Dan is dat niet verzekerd.
 •  
 • Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden
Allianz heeft gekozen voor DAS Rechtsbijstand om te zorgen voor juridische bijstand. Bij DAS Rechtsbijstand krijgt u hulp van juristen die elk specialist zijn in hun vakgebied. 
Als u voor het eerst een rechtsbijstandverzekering afsluit is er geen dekking voor geschillen in de eerste 3 maanden vanaf de ingangsdatum. Dat is de wachttijd. Voor sommige geschillen is die wachttijd nog langer. Had u al een vergelijkbare verzekering voor uw bedrijf? Dan geldt de wachttijd niet.

U kunt kiezen uit twee verschillende dekkingen: Optimaal en RechtsPartner. Met de Rechtsbijstandsverzekering Optimaal is uw bedrijf in Nederland verzekerd van juridisch advies en ondersteuning voor vrijwel alle juridische conflicten. Bovendien kunt u rekenen op incassobijstand. U bent verzekerd in Nederland.

Kiest u voor de Rechtsbijstandverzekering RechtsPartner? Dan krijgt u juridische hulp bij vrijwel alle zakelijke conflicten. Of het nu gaat om een probleem met een medewerker, de verhuurder van uw bedrijfspand of een verkeerde levering. Ook kunt u rekenen op incassobijstand. Bovendien kunt u gebruikmaken van de juridische adviesservice: onbeperkte toegang tot advies over de meest uiteenlopende juridische kwesties. U bent verzekerd in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.

Voor u als ondernemer is het belangrijk dat uw facturen betaald worden. En ook op tijd. Als dat niet gebeurt, moet u erachteraan. En dat kan u veel tijd en geld kosten. Wilt u dat niet? En wilt  u de relatie met uw klant goed houden? Dan kunt u gebruik maken van incassobijstand. Dat is een van diensten waar u gebruik van kunt maken als u een rechtsbijstandverzekering heeft. Daarmee krijgt u hulp om uw factuur alsnog betaald te krijgen. Maar u kunt ook gebruik maken van een van de incassodiensten van DAS.
Jaarloon                                          € 90.000
Dekking                                            Optimaal
Premie per jaar                               € 445
Jaarloon                                          € 155.000
Dekking                                            RechtsPartner
Premie per jaar                               € 1.467
Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u de Rechtsbijstand­verzekering van Allianz te vergelijken met andere aanbieders.
Neem contact met ons op. 
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.