Samenwerken voor een duurzame toekomst

Wij geven vorm aan verandering door samen met anderen oplossingen te zoeken voor een duurzame toekomst.

Met meer dan 100 miljoen klanten – waarvan 1,3 miljoen in Nederland - zijn wij een van de grootste financiële dienstverleners ter wereld. Onze purpose, ‘We secure your future’, drukt uit waarom we bestaan. Dit doel onderstreept het effect dat Allianz heeft op de samenleving door onzekerheid weg te nemen en veranderingen in de goede richting te sturen.

Oliver Bäte, CEO, Chairman of the Board of Management of Allianz SE

Onze purpose gaat niet alleen over het bieden van financiële zekerheid. ‘We secure your future’ betekent ook dat duurzaamheid in alle vormen prioriteit heeft voor directie en management, te beginnen met mij als CEO.

Uiteindelijk geloven wij dat duurzaamheid en inclusiviteit de beste manieren zijn om te groeien en waarde te creëren. En om tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamere toekomst voor de wereld en de gemeenschappen waarin wij leven en werken.

“We bestaan al 131 jaar maar worden het nooit moe om met anderen samen te werken om oplossingen te vinden voor complexe duurzaamheidsproblemen - en we zijn pas tevreden als we effectieve standaardoplossingen voor de lange termijn hebben gevonden, die de wereld een betere plek maken.”
Door de aard van wat wij doen - wij beschermen mensen, bezittingen en bedrijven tegen risico's - leveren wij een positieve bijdrage aan de samenleving. Het is onze ambitie om van een verantwoordelijk bedrijf uit te groeien tot een toonaangevend bedrijf in de financiële dienstverlening en daarbuiten. Om dit te bereiken richten wij ons op drie gebieden met een grote impact.

Klimaatverandering aanpakken

Inspelen op de risico's van een veranderend klimaat, kwetsbare mensen beschermen en via onder meer gerichte investeringen een koolstofarme toekomst bevorderen.

Maatschappelijke impact

Als werkgever, verzekeraar en maatschappelijk betrokken onderneming bijdragen aan inclusievere en sterkere gemeenschappen.

ESG integreren

Toonaangevend zijn in onze sector door de manier waarop wij rekening houden met milieu-, sociale en governance-kwesties in onze verzekeringen, beleggingen en vermogensbeheer (ESG = environmental, social & governance).

Wij streven ernaar transparant te zijn, zodat onze klanten en stakeholders ons vertrouwen en onze investeerders vertrouwen hebben in de manier waarop wij hun geld beheren. Meer informatie over onze beloftes en prestaties is te vinden in ons Duurzaamheidsverslag 2020.
toezegging om tegen 2050 een klimaatneutrale uitstoot van broeikasgassen te bereiken in onze eigen beleggingsportefeuille.
consumenten uit opkomende markten bereikt met betaalbare microverzekering- en microspaar-oplossingen.
eigen duurzame beleggingen 

Wij geloven in de kracht van samenwerking en beschouwen lange-termijnpartnerschappen essentieel voor het realiseren van positieve verandering. Allianz is ondertekenaar en lid van een breed scala aan wereldwijde duurzaamheidsinitiatieven en -principes.

 

NET ZERO ASSET OWNER ALLIANCE (AOA)

GLASGOW FINANCIAL ALLIANCE FOR NET ZERO (GFANZ)

GLOBAL INVESTORS FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT (GISD)

WEF MEASURING STAKEHOLDER CAPITALISM

PRINCIPLES FOR RESPONSIBLE INVESTMENTS (PRI)

PRINCIPLES FOR SUSTAINABLE INSURANCE (PSI)

ONDERTEKENAAR VAN HET KLIMAATAKKOORD

Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.