Aansprakelijk­heidsverzekering

  • Schade aan spullen en personen
  • Tot 10% pakketkorting 
  • Voor zzp’ers en mkb’ers
Een man zit aan zijn bureau en is aan het schrijven
Als ondernemer neem je risico’s. Maar sommige risico’s zijn te groot om zelf te dragen. Zeker als je aansprakelijk gesteld wordt kunnen de gevolgen groot zijn. Niet alleen voor jou als ondernemer, maar ook als werkgever. Er zijn verzekeringen voor verschillende soorten aansprakelijkheid. Hier lees je wat de juiste aansprakelijkheidsverzekering is voor jouw bedrijf.

Allianz heeft 3 soorten aansprakelijkheidsverzekering:

Je kunt deze aansprakelijkheidsverzekeringen los of binnen het Allianz Bedrijvenpakket sluiten.

Man bestudeert grafieken en diagrammen op een schoolbord
Drie mensen werken samen achter een laptop tijdens een vergadering
Met een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzeker je je tegen claims voor schade aan spullen van een ander of voor letselschade. 
 
Een man praat met een andere man in een vergaderzaal
Voor financiële schade als je aansprakelijk gesteld wordt als bestuurder. Allianz biedt alleen Bestuurdersaansprakelijkheids-verzekeringen voor bestuurders van een VvE.
beroepsaansprakelijkheidsverzekering-bav
De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) dekt financiële schade (vermogensschade) die ontstaan is door een beroepsfout zoals een verkeerd advies.
aansprakelijkheidsverzekering-voor-zzp
Ben je zzp'er en op zoek naar een aansprakelijkheidsverzekering? Bekijk voor meer informatie de aansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers pagina.
Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar het kan zijn dat je deze verzekering wel moet afsluiten. Bijvoorbeeld omdat je klant, opdrachtgever of bank erom vraagt. Of omdat je brancheorganisatie dit eist.
Onze aansprakelijkheidsverzekering beschermt jou als ondernemer en je werknemers, vennoten en meewerkende familieleden. De verzekering geldt ook voor uitzendkrachten en stagiairs.
De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) dekt schade aan spullen en personen (letsel). Zuivere financiële schade (vermogensschade), bijvoorbeeld door een beroepsfout, verzeker je met de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt schade aan personen of spullen die veroorzaakt is door jou, je medewerkers of je producten.

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) dekt financiële schade (vermogensschade) die ontstaan is door een beroepsfout zoals een verkeerd advies.

De aansprakelijkheidsverzekering geldt in de hele wereld. Voor zaken onder het Amerikaans of Canadees recht is een aanvullende verzekering nodig. Neem hiervoor contact op met je adviseur. 
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.