Aansprakelijk­heidsverzekering


Bekijk samen met een adviseur welke verzekering bij u past

 

Aansprakelijkheids­verzekering

Als ondernemer neemt u risico’s. Maar sommige risico’s zijn te groot om zelf te dragen. Zeker als u aansprakelijk gesteld wordt, kunnen de gevolgen groot zijn. Niet alleen voor u als ondernemer, maar ook voor u als werkgever of bestuurder. Kies daarom voor goede aansprakelijkheids­verzekeringen voor uw bedrijf.

Pluspunten

 
Allianz heeft verschillende aansprakelijkheids­verzekeringen. Deze zijn onderdeel van het Allianz Bedrijvenpakket. Bent u zzp’er? Dan kunt u daarvoor direct een premie berekenen en een offerte aanvragen. En andere verzekeringen toevoegen aan het pakket. Wilt u de verzekering afsluiten? Of bent u mkb’er? Kies dan een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt die ervoor zorgt dat u persoonlijk advies krijgt. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden.
Voor de financiële gevolgen als u of een van uw werknemers tijdens het werk schade of letsel toebrengen aan anderen.
Voor schade door beroepsfouten, bijvoorbeeld een verkeerd advies.

 
Voor schade als u aansprakelijk gesteld wordt voor de gevolgen van uw werk als bestuurder of toezichthouder.
Er is geen wettelijke verplichting. Soms vraagt een klant of opdrachtgever wel om een verzekering als extra zekerheid. Ook bent u als werkgever verantwoordelijk voor uw personeel. Daar kan een aansprakelijkheids­verzekering bij horen.
U als ondernemer bij het bedrijf dat verzekerd is. Maar ook uw werknemers, vennoten of familieleden die meewerken in het bedrijf. Daaronder vallen ook tijdelijke krachten zoals uitzendkrachten of stagiairs.
Alleen schade aan personen of spullen is verzekerd. Bestaat de schade alleen uit financiële schade (vermogensschade)? Dan is dat niet verzekerd met de Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering. Maar wel met de Beroepsaansprakelijkheids­verzekering of Bestuurdersaansprakelijk­heidsverzekerin
Met de Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering is alleen schade aan personen of zaken verzekerd, maar geen zuivere vermogensschade. Vermogensschade is een financiële schade, ontstaan door beroepsfouten zoals een verkeerd advies. Met de Beroepsaansprakelijkheids­verzekering bent u hiervoor wel verzekerd.
De aansprakelijkheids­verzekering geldt in de hele wereld. Maar er zijn wel uitzonderingen. Bijvoorbeeld als het gaat om zaken die gebaseerd zijn op het recht in de VS of Canada. Het is soms wel mogelijk om dat mee te verzekeren.
Omzet                                         € 240.000
Jaarloon                                     € 195.000
Verzekerd bedrag                   € 1.000.000
Premie per jaar                        € 665                                       
Omzet                                         € 86.000
Verzekerd bedrag                   € 1.250.000
Premie per jaar                        € 127   

                    
               
Neem contact met ons op. 
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.