Bestelauto­verzekering

Een bestelauto­verzekering voor schade aan anderen (Wettelijke Aansprakelijkheid) is wettelijk verplicht. Met de Allianz Zakelijke Bestelauto­verzekering kunt u als ondernemer uw bestelauto verzekeren. Wilt u ook de lading van uw bestelauto of bestelbus verzekeren? Dat kan door de ladingverzekering te kiezen. Daarmee is schade aan of diefstal van uw lading verzekerd.
Een bestelauto­verzekering is een verzekering voor een bestelauto. Een bestelauto verschilt van een personenauto. Dit komt vooral door de manier waarop iemand gebruik maakt van de auto. In tegenstelling tot een personenauto is een bestelauto gemaakt om goederen mee te vervoeren. In de auto bevindt zich dan ook een laadruimte. De bestelauto mag een maximaal beladen gewicht hebben van 3.500kg. Daarboven spreken we van een vrachtwagen. Dus heeft een auto een laadruimte en de hierboven beschreven gewichtsvoorwaarden? Dan kunt u een bestelautoverzekering afsluiten.

Gaat u een bestelauto­verzekering vergelijken? Dan heeft u veel keuzes. Hoe kunt u op een goede manier bestelautoverzekeringen vergelijken? Deze 3 aandachtspunten helpen u bij het maken van de juiste keuze voor het verzekeren van uw bestelauto.  

1. Hoe hoog is de premie van een zakelijke bestelauto­verzekering?
De premie die u betaalt voor uw bestelbus is belangrijk, u wilt uiteraard niet te veel betalen. Die kunt u voor een deel zelf bepalen door een aantal aanvullende verzekeringen wel of niet af te sluiten. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om bij het afsluiten van een bestelauto­verzekering een extra pechhulpdekking te nemen of een ongevallenverzekering voor inzittenden. Hoe meer aanvullende verzekeringen u kiest, hoe hoger de premie. Daarnaast kunt u natuurlijk ook bestelautoverzekeringen van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken.

2. Basisverzekeringen vergelijken
Er zijn verschillende basisverzekeringen voor uw bestelauto, te weten WA, WA + Beperkt Casco en WA + volledig Casco. De eerst genoemde dekt het minst en de laatste het meest. Dit verschil ziet u ook terug in de premie.

3. Wel of geen advies om uw bestelbus te verzekeren?
Er zijn ontzettend veel mogelijkheden wanneer u bestelautoverzekeringen gaat vergelijken. Er zijn veel aanbieders en als u eenmaal een geschikte aanbieder gevonden heeft, dan kunt u ook nog eens kiezen uit een aantal aanvullende verzekeringen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Niet getreurd. Een onafhankelijk verzekeringsadviseur kan u helpen bij het maken van uw keuze.

Wilt u zelf een bestelauto­verzekering afsluiten? Dat kan bij Allianz in een aantal eenvoudige stappen.

1. Gegevens invullen
Om een bestelauto­verzekering te kunnen afsluiten, hebben wij allereerst uw beroep, postcode en kenteken nodig. Daarnaast willen we graag weten of u personeel heeft en hoeveel schadevrije jaren u opgebouwd heeft. Deze gegevens hebben wij nodig om een passende premie te berekenen voor uw bestelauto­verzekering.

2. Basisdekking selecteren voor uw bestelauto
Na het invullen van uw gegevens kunt u aangeven welke basisdekking u wilt. U heeft keuze uit:

3. Aanvullende dekkingen uitkiezen (optioneel)
Vervolgens heeft u de mogelijkheid om uw bestelauto­verzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen zoals pechhulp, een schadeverzekering voor inzittenden en een verzekering voor uw lading.

4. Bedrijfsgegevens en persoonlijke gegevens aanvullen
Tot slot vragen wij om de gegevens van uw bedrijf en uzelf zodat wij de verzekering van uw bestelbus op de juiste (bedrijfs)naam kunnen zetten.

5. Adviseur kiezen
Wij werken samen met ruim 4.000 verzekerings- en financieel adviseurs. Dat doen we omdat zij u persoonlijk advies geven over wat het beste bij u past. Zij zullen uw aanvraag beoordelen.

6. Offerte-aanvraag versturen
Als u er zeker van bent dat u een zakelijke bestelauto­verzekering wilt afsluiten dan kunt de offerte-aanvraag versturen naar de door u geselecteerde adviseur.

7. Adviseur neemt contact met u op
Tot slot neemt de adviseur contact met u op om de bestelauto­verzekering definitief af te sluiten.

De Bestelauto­verzekering van Allianz stelt u zelf samen. U kiest voor een basisverzekering:

 • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
  Deze verzekering is wettelijk verplicht voor alle auto’s en bedoeld voor schade die u met uw bestelauto toebrengt aan anderen.
   
 • WA + Beperkt Casco
  Hiermee verzekert u ook schade aan de auto zelf  in een aantal gevallen. Bijvoorbeeld schade door diefstal, brand en storm en ruitschade.  Schade aan uw bestelauto door een aanrijding valt niet hieronder.
   
 • WA + Volledig Casco
  Bij deze meest uitgebreide verzekering krijgt u ook een vergoeding voor schade aan uw bestelauto door een aanrijding, ook als die aanrijding uw eigen schuld is.

Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden

 • Ongevallenverzekering voor Inzittenden
  Bij deze verzekering betalen wij een vast bedrag als de bestuurder of een van de inzittenden van uw bestelauto blijvend invalide wordt of overlijdt door een ongeluk in het verkeer 
 • Schadeverzekering voor Inzittenden
  Raakt de bestuurder van uw bestelbus betrokken bij een ongeval? Of hebben de passagiers in uw bestelauto schade? Deze verzekering vergoedt deze schade, ook van de bestuurder. Niet alleen letselschade, maar ook schade aan spullen.
 • Rechtsbijstandverzekering
  Krijgt u te maken met een conflict door uw bestelbus? Bijvoorbeeld met de tegenpartij bij een ongeluk? Dan heeft u met deze verzekering recht op juridische hulp bij dit conflict.
 • Ladingverzekering
  Met de ladingverzekering kunt u schade aan uw lading of diefstal en verlies van uw lading meeverzekeren.

Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden

Bij een elektrische bestelbus bieden we naast de basis- en aanvullende verzekeringen de volgende extra’s:

 • Speciale pechhulp voor volledig elektrische bestelauto's. Als de accu onverwacht leeg raakt tijdens een autorit, krijgt u pechhulp. Een hulpverlener brengt u en de bestelwagen naar uw eindbestemming of de dichtstbijzijnde laadpaal.
 • Schade aan uw eigen oplaadpunt, zolang dit niet op een andere verzekering gedekt is.
 • Schadeherstel door gespecialiseerde automonteurs.

Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden

Voor elk van de Bestelautoverzekeringen die u kiest, geldt dat niet altijd alles verzekerd is. Bij sommige situaties ontvangt u geen vergoeding. Bijvoorbeeld als de auto werd bestuurd door iemand die geen geldig rijbewijs had. Wij betalen ook niet bij schade die u met opzet veroorzaakt. Net als wanneer u de bestelauto niet gebruikte zoals u bij ons heeft opgegeven. Omdat u er bijvoorbeeld snelheidswedstrijden mee heeft gereden. Of als u de bestelauto gaat gebruiken als taxi zonder dat aan ons door te geven.

Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden

Is uw bestelauto na schade in reparatie of niet meer te repareren? Dan kunnen wij zorgen voor vervangend vervoer. Is uw bestelbus gestolen of bent u slachtoffer van oplichting? Ook dan krijgt u een vervangende auto. In onze verzekeringsvoorwaarden
leggen wij uit hoe lang wij voor u vervangend vervoer regelen.
Wilt u uw bestelbus of bestelauto verzekeren? En heeft u nog vragen? Laat u dan adviseren door een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt.
Auto                                            Volkswagen Caddy
Bouwjaar                                   2014
Km per jaar                               Onbeperkt
Schadevrije jaren                    10
Premie per jaar                        € 1.203                                       
Auto                                            Mercedes Benz Vito
Bouwjaar                                   2011
Km per jaar                               Onbeperkt
Schadevrije jaren                    5
Premie per jaar                        € 2.141                                      
Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u de Bestelauto­verzekering van Allianz te vergelijken met andere aanbieders.
ekomi

Allianz wereldwijde klanttevredenheid

4.5/5

4538 Beoordelingen

Dit is wat onze klanten over ons zeggen

Willem Kl , 17/05/2022

geen toelichting beschikbaar

, 17/05/2022

Vriendelijke en snelle afhandeling.
Neem contact met ons op. 
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.