Als zzp'er verzekerd tegen aansprakelijkheid
 • Schade aan spullen
 • Schade aan personen
 • Speciaal voor zzp

Aansprakelijkheids­verzekering zzp

Waarschijnlijk heb je privé een aansprakelijkheids­verzekering. Maar die dekt alleen schade die jij – of je gezinsleden of huisdieren – in de privésfeer veroorzaakt. Je bent daarmee niet verzekerd voor schade die je als zzp’er kan veroorzaken. Voor die kosten draai je zelf op. Daarom is een zakelijke aansprakelijkheids­verzekering voor iedere zzp’er onmisbaar.

De  aansprakelijkheidsverzekering voor zzp beschermt je als je aansprakelijk gesteld wordt voor:

 • verwonding van personen
 • schade aan andermans spullen
 • schade door een gebrek in een product
 • gevolgschade
 • schade die werknemers elkaar toebrengen of oplopen
 • milieuschade die plotseling of door een incident ontstaat

Ook vergoedt deze verzekering de maatregelen om verdere schade te voorkomen of te beperken.

Als zzp’er kun je eigenlijk niet zonder een aansprakelijkheids­verzekering. Die verzekering beschermt je tegen claims wanneer je als ondernemer schade veroorzaakt bij een ander. Of wanneer iemand door jouw werk letsel oploopt. De aansprakelijkheids­verzekering vergoedt dan de kosten die het gevolg zijn van de schade.

Voor zzp’ers is een aansprakelijkheidsverzekering niet wettelijk verplicht. Maar je wilt het risico niet lopen. Want een schadeclaim bedreigt al snel je bedrijfsbestaan. Bovendien verlangen klanten, opdrachtgevers of banken steeds vaker dat je als zzp’er een aansprakelijkheids­verzekering hebt. Sommige brancheorganisaties kunnen dat ook van je vragen.
Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade aan personen of spullen. De verzekering dekt geen financiële schade door een beroepsfout, bijvoorbeeld doordat je een verkeerd advies hebt gegeven of een foute berekening hebt gemaakt. Dit soort aansprakelijkheid speelt vooral bij freelancers, vrije beroepen en advieskantoren. Om je te beschermen tegen schade door beroepsfouten heb je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering  nodig.
Voor sommige beroepen is een beroepsaansprakelijkheids­verzekering wettelijk verplicht. Dat geldt bijvoorbeeld voor financieel adviseurs, architecten, accountants, advocaten en notarissen. Ook zijn er beroeps- en bedrijfsorganisaties die een aansprakelijkheids­verzekering verplicht stellen
Allianz heeft voor elke zzp'er een passende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering . Maar wat kost zoiets? De premie hangt sterk samen met je beroep. Dat is goed te verklaren. Want een zzp’er in de bouw loopt meer risico’s dan een zelfstandige die vanuit huis werkt. En dat zie je terug in de premie. De hoogte daarvan hangt ook af van het verzekerd bedrag: het bedrag dat Allianz maximaal vergoedt. Je kunt hier eenvoudig berekenen wat een aansprakelijkheidsverzekering voor jou kost. 

Wil je als zzp’er zelf een aansprakelijkheids­verzekering online afsluiten? Dat kan bij Allianz in 6 eenvoudige stappen.

 1. Beroep en postcode opgeven
  Om een aansprakelijkheids­verzekering voor zzp’ers af te sluiten, hebben wij allereerst jouw beroep en postcode nodig. Als je brandgevaarlijke werkzaamheden uitvoert, kan je dat ook hier aangeven. Die zorgen namelijk voor een hogere premie.
 2. Keuze verzekerd bedrag
  Kies welk bedrag je wilt verzekeren per aanspraak. Hoe hoger het verzekerd bedrag, hoe hoger de premie.
 3. Beantwoorden aanvullende vragen
  Als je online een aansprakelijkheids­verzekering voor zzp’ers wilt afsluiten dan vragen we je ook om enkele vragen te beantwoorden zodat wij jouw risico’s kunnen inschatten. Zo vragen we bijvoorbeeld of je werk uitbesteedt.
 4. Keuze adviseur
  Wij werken samen met ruim 4.000 verzekerings- en financieel adviseurs. Dat doen we omdat zij je persoonlijk advies geven over wat het beste bij jou past. Zij zullen jouw aanvraag beoordelen.
 5. Keuze offerte-aanvraag
  Als je er zeker van bent dat je de aansprakelijkheids­verzekering voor zzp’ers wilt afsluiten dan kan je de offerte-aanvraag versturen naar de door jou geselecteerde adviseur.
 6. Adviseur neemt contact met jou op
  Tot slot neemt de adviseur contact met je op om de aansprakelijkheids­verzekering voor zzp’ers definitief af te sluiten.
 • Schade aan spullen
  Het meest voor de hand liggende risico is schade aan spullen van anderen. Zoals iets omstoten bij de klant, of een ladder op een auto laten vallen.
 •  
 • Schade aan andere personen
  Met ‘schade aan andere personen’ bedoelen we letselschade. Daarvan kan al sprake zijn als het glad is, maar je niet gestrooid hebt en jouw klant uitglijdt op jouw terrein.
 •  
 • Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij wel betalen. Wil je meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.
 • Contractuele aansprakelijkheid
  Voor sommige dingen ben je volgens de wet aansprakelijk. Maar ook in de contracten die je afsluit kan je situaties afspreken waarin je aansprakelijk bent.
 •  
 • Beroepsfouten
 • Een beroepsfout speelt vaak bij adviserende beroepen. Het gaat hierbij om een verkeerd advies of een andere vergissing die – vaak – leidt tot financiële schade voor jouw klant. Wil jij je hier wel voor verzekeren? Kijk dan eens naar de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
 •  
 • Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wil je meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.
 • Jij als ondernemer bij het bedrijf dat verzekerd is. Maar ook jouw werknemers, vennoten, of familieleden die meewerken in het bedrijf. Daaronder vallen ook tijdelijke krachten zoals uitzendkrachten of stagiairs. 
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.