Als zzp'er verzekerd tegen aansprakelijkheid
✓ Schade aan spullen
✓ Schade aan personen
✓ Speciaal voor zzp

Aansprakelijkheids­verzekering zzp

Waarschijnlijk heb je privé een aansprakelijkheids­verzekering. Maar die dekt alleen schade die jij – of je gezinsleden of huisdieren – in de privésfeer veroorzaakt. Je bent daarmee niet verzekerd voor schade die je als zzp’er kan veroorzaken. Voor die kosten draai jij zelf op. Daarom is een zakelijke aansprakelijkheids­verzekering voor iedere zzp’er onmisbaar.

De  aansprakelijkheidsverzekering voor zzp beschermt je als je aansprakelijk gesteld wordt voor:

  • verwonding van personen
  • schade aan andermans spullen
  • schade door een gebrek in een product
  • gevolgschade
  • schade die werknemers elkaar toebrengen of oplopen
  • milieuschade die plotseling of door een incident ontstaat

Ook vergoedt deze verzekering de maatregelen om verdere schade te voorkomen of te beperken.

Als zzp’er kun je eigenlijk niet zonder een aansprakelijkheids­verzekering. Die verzekering beschermt je tegen claims wanneer jij als ondernemer schade veroorzaakt bij een ander. Of wanneer iemand door jouw werk letsel oploopt. De aansprakelijkheids­verzekering vergoedt dan de kosten die het gevolg zijn van de schade.
Voor zzp’ers is een aansprakelijkheids­verzekering niet wettelijk verplicht. Maar je wilt het risico niet lopen. Want een schadeclaim bedreigt al snel je bedrijfsbestaan. Bovendien verlangen klanten, opdrachtgevers of banken steeds vaker dat je als zzp’er een aansprakelijkheids­verzekering hebt. Sommige brancheorganisaties kunnen dat ook van je vragen.
Een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering vergoedt schade aan personen of spullen. De verzekering dekt geen financiële schade door een beroepsfout, bijvoorbeeld doordat je een verkeerd advies hebt gegeven of een foute berekening hebt gemaakt. Dit soort aansprakelijkheid speelt vooral bij freelancers, vrije beroepen en advieskantoren. Om je te beschermen tegen schade door beroepsfouten heb je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering  nodig.
Voor sommige beroepen is een beroepsaansprakelijkheids­verzekering wettelijk verplicht. Dat geldt bijvoorbeeld voor financieel adviseurs, architecten, accountants, advocaten en notarissen. Ook zijn er beroeps- en bedrijfsorganisaties die een aansprakelijkheids­verzekering verplicht stellen
Allianz heeft voor elke zzp'er een passende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering . Maar wat kost zoiets? De premie hangt sterk samen met je beroep. Dat is goed te verklaren. Want een zzp’er in de bouw loopt meer risico’s dan een zelfstandige die vanuit huis werkt. En dat zie je terug in de premie. De hoogte daarvan hangt ook af van het verzekerd bedrag: het bedrag dat Allianz maximaal vergoedt. Je kunt eenvoudig berekenen wat een aansprakelijkheidsverzekering voor jou kost  met de onderstaande tool. 

Wil jij als zzp’er zelf een aansprakelijkheids­verzekering online afsluiten? Dat kan bij Allianz in 6 eenvoudige stappen.

  1. Beroep en postcode opgeven
    Om een aansprakelijkheids­verzekering voor zzp’ers af te sluiten, hebben wij allereerst jouw beroep en postcode nodig. Als jij brandgevaarlijke werkzaamheden uitvoert, kan jij dat ook hier aangeven. Die zorgen namelijk voor een hogere premie.
  2. Keuze verzekerd bedrag
    Kies welk bedrag jij wilt verzekeren per aanspraak. Hoe hoger het verzekerd bedrag, hoe hoger de premie.
  3. Beantwoorden aanvullende vragen
    Als jij online een aansprakelijkheids­verzekering voor zzp’ers wilt afsluiten dan vragen we jij ook om enkele vragen te beantwoorden zodat wij jouw risico’s kunnen inschatten. Zo vragen we bijvoorbeeld of jij werk uitbesteedt.
  4. Keuze adviseur
    Wij werken samen met ruim 4.000 verzekerings- en financieel adviseurs. Dat doen we omdat zij jij persoonlijk advies geven over wat het beste bij jou past. Zij zullen jouw aanvraag beoordelen.
  5. Keuze offerte-aanvraag
    Als jij er zeker van bent dat jij de aansprakelijkheids­verzekering voor zzp’ers wilt afsluiten dan kunt de offerte-aanvraag versturen naar de door jij geselecteerde adviseur.
  6. Adviseur neemt contact met jou op
    Tot slot neemt de adviseur contact met jou op om de aansprakelijkheids­verzekering voor zzp’ers definitief af te sluiten.
  • Schade aan spullen
    Het meest voor de hand liggende risico is schade aan spullen van anderen. Zoals iets omstoten bij de klant, of een ladder op een auto laten vallen.
  •  
  • Schade aan andere personen
    Met ‘schade aan andere personen’ bedoelen we letselschade. Daarvan kan al sprake zijn als het glad is, maar je niet gestrooid hebt en jouw klant uitglijdt op jouw terrein.
  •  
  • Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij wel betalen. Wil je meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.
  • Contractuele aansprakelijkheid
    Voor sommige dingen ben jij volgens de wet aansprakelijk. Maar ook in de contracten die jij afsluit kan jij situaties afspreken waarin jij aansprakelijk bent.
  •  
  • Beroepsfouten
  • Een beroepsfout speelt vaak bij adviserende beroepen. Het gaat hierbij om een verkeerd advies of een andere vergissing die – vaak – leidt tot financiële schade voor jouw klant. Wil jij je hier wel voor verzekeren? Kijk dan eens naar de beroepsaansprakelijkheids­verzekering.
  •  
  • Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wil jij meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.
  • Jij als ondernemer bij het bedrijf dat verzekerd is. Maar ook jouw werknemers, vennoten, of familieleden die meewerken in het bedrijf. Daaronder vallen ook tijdelijke krachten zoals uitzendkrachten of stagiairs. 
Wil je contact met ons? Via de chat krijg je het snelst je antwoord. Wil je toch liever telefonisch een medewerker spreken? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.