Allianz Netto Pensioen

Werknemers met een salaris van meer dan € 137.800  (2024) kunnen boven deze aftoppingsgrens geen ‘gewoon’ pensioen opbouwen. Dat kan nadelig zijn voor hun pensioen. Met ons Netto Pensioen bied je hen de mogelijkheid om vrijwillig pensioen op te bouwen boven die grens. Ook kunnen ze vrijwillig een netto nabestaandenpensioen regelen binnen het Allianz Netto Pensioen.

Wat kost het Netto Pensioen?

Als je al een collectieve pensioenregeling bij ons hebt, kost het Allianz Netto Pensioen niets. Heb je nog geen collectieve pensioenregeling bij Allianz? Dan betaal je eenmalig € 100,-. Verder betaalt iedere werknemer € 5,- per maand voor zijn deelname.

Productkenmerken

  • Je gaat het Allianz Netto Pensioen minimaal voor 5 jaar aan.
  • Alle werknemers met een salaris boven de € 137.800 (2024) kunnen deelnemen aan het Netto Pensioen.
  • De werknemer bepaalt zelf de hoogte van de ingelegde premie. Daarbij gelden wel fiscale maxima.
  • Het Netto Pensioen is een premieovereenkomst. De uitkering staat dus niet vast.

 

Persoonlijk Pensioen Portaal voor werknemers

Werknemers met een pensioenregeling bij Allianz krijgen toegang tot het Allianz Persoonlijk Pensioen Portaal. Het is dé centrale plaats waar werknemers alles kunnen vinden over hun pensioen bij Allianz. Met DigiD loggen zij veilig en vertrouwd in, 24/7 en met elk device. 

Werkgeverportaal

Voor jou als werkgever is er het werkgeverportaal. Via het werkgeverportaal kunnen onder andere de meest voorkomende mutaties realtime worden verwerkt, heb je inzicht in de rekening-courant en is een koppeling met jouw salarispakket mogelijk. In het werkgeverportaal vind je ook een dashboard met statistieken van het Persoonlijk Pensioen Portaal, zoals het aantal werknemers dat heeft ingelogd en het aantal ingevulde risicoprofielen. 
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.