Heb je al een pensioenregeling bij Allianz?

Pensioen voor werknemers

Het leven heeft een uniek tempo. Elke dag weer. Met ons pensioen voor werknemers zorgen wij dat zij optimaal met het leven kunnen meebewegen. Met duurzame lifecycles die passen bij de verschillende fases van het leven. Of je nu rustig aan wilt doen, dromen wilt najagen of niet van ophouden weet. Pensioen op het ritme van jouw leven!

Allianz stimuleert het pensioenbewustzijn van werknemers. We focussen daarbij niet alleen op het leven na de pensioendatum, maar helpen werknemers ook om na te denken over de nabije toekomst. We activeren werknemers om met hun pensioen aan de slag te gaan. Zo ondersteunen we hen bij gebeurtenissen in het leven die impact kunnen hebben op hun pensioen, zoals een nieuwe baan, of het krijgen van een kind. Ook ontvangen werknemers bericht als ze bijvoorbeeld een pensioengat hebben.

Ons pensioen voor werknemers is voor jou als werkgever gemakkelijk te administreren én biedt je inzicht in de activatie van werknemers.

De vaste premie die jij als werkgever betaalt, beleggen we voor het Allianz Pensioen en het Allianz PPI Pensioen in beleggingsfondsen om het pensioenkapitaal voor werknemers op te bouwen. Van dat pensioenkapitaal kopen de werknemers op hun pensioendatum een levenslange pensioenuitkering aan. Werknemers hoeven absoluut geen beleggingsexperts te zijn; wij maken het hen gemakkelijk met onze lifecycles en helpen hen bij hun keuzes die ze tussentijds moeten maken. Wij zorgen met een uitgekiende mix tussen risico en rendement in deze zogeheten lifecycle voor een, volgens ons, goede verhouding tussen risico en rendement (Een lifecycle is een beleggingsmix die we afhankelijk van het risicoprofiel en de leeftijd invullen voor elke werknemer).

Wij maken gebruik van duurzame fondsen met een SFDR classificatie 8 via onze vermogensbeheerder Cardano.  

Het aanbieden van een duurzame toekomst gaat verder dan het aanbieden van eersteklas producten en diensten. Het betekent ook dat wij met onze activiteiten de juiste beslissingen moeten nemen ten gunste van het milieu en de maatschappij en dat we deel willen uitmaken van de oplossing voor de grote problemen die onze wereld kent.
Het kabinet heeft samen met werknemers- en werkgeversorganisaties een pensioenakkoord gesloten. Het akkoord met nieuwe afspraken over pensioen en AOW moet het pensioenstelsel transparanter en persoonlijker maken. Wat betekent het pensioenakkoord voor de pensioenregeling van jouw werknemers?
Voor de meeste werknemers is pensioen een ver-van-mijn-bed-show. Ze verwachten wel een goed pensioen, maar willen zich er niet in verdiepen. Te ver weg, te moeilijk, te saai. Toch blijkt uit onderzoek dat duidelijke, begrijpelijke en tijdige informatie over het pensioen een positieve invloed heeft op de waardering voor het pensioen. Daarnaast gelden er wettelijke regels voor pensioencommunicatie.
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.