• ✔  Uitgebreide dekking
  ✔ Tot 10% pakketkorting 
  ✔ Verhuur gebouw mee te verzekeren

Gebouwenverzekering

De Allianz Gebouwenverzekering vergoedt schade aan je bedrijfspand of bedrijfsruimte. Dat kan een productiehal zijn, maar ook een kantoor, winkel,  praktijkruimte maar ook een appartementencomplex van een Vereniging van Eigenaren. Hiermee voorkom je als ondernemer of eigenaar van een gebouw financiële tegenslag als je gebouw schade oploopt door bijvoorbeeld storm, inbraak of brand.
Wat kost de Gebouwenverzekering voor ZZP’ers?
Om inzicht te krijgen in de kosten voor een gebouwenverzekering als zzp’er, kun je eenvoudig je premie berekenen. Als die je bevalt, kun je ook direct een offerte aanvragen. 
Wat kost de Gebouwenverzekering voor MKB’ers?
De premie voor de Allianz Gebouwenverzekering is afhankelijk van jouw situatie. Bijvoorbeeld de bestemming en de ligging van het gebouw. En ook de bouwaard en hoogte van het verzekerd bedrag bepalen de premie. Maar de premie hangt ook af van andere keuzes die je zelf hebt gemaakt. Bijvoorbeeld over de dekking en het gekozen eigen risico. Je kunt eenvoudig je premie berekenen via de bereken je premie button. Als de premie je bevalt, kun je direct een offerte aanvragen.
 • De Gebouwenverzekering vergoedt schade door: 

 • brand, ontploffing of blikseminslag
 • inbraak, diefstal of een poging daartoe
 • water, stoom of neerslag

 • Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij wel betalen. Wil jij meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.
 • De Gebouwenverzekering vergoedt geen schade door:

 • opzet
 • overstroming
 • Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wil jij meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.
Ja, de Gebouwenverzekering vergoedt ook schade als je een deel van je pand verhuurt. Je moet wel vooraf aan ons melden als je gaat verhuren. Het is in dat geval belangrijk dat wij weten wat de bedrijfsactiviteiten zijn van de huurder.  
Voor het verzekeren van een bedrijfsgebouw kijken we naar de herbouwwaarde. Dat is het bedrag dat nodig is om het beschadigde gebouw te herstellen of te herbouwen onmiddellijk na een gebeurtenis waardoor er schade is. Het gaat om herbouw op dezelfde plaats en een gebouw met een gelijkwaardige constructie en indeling.
Met de verzekeringskaart Gebouwenverzekering zie je in één oogopslag wat wel en niet verzekerd is. Zo kun je onze Gebouwenverzekering gemakkelijk vergelijken met die van andere aanbieders.
Wil je contact met ons? Via de chat krijg je het snelst je antwoord. Wil je toch liever telefonisch een medewerker spreken? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.