Verzekeringen voor bedrijven in de industrie

  • Voor specifieke risico's in de industrie
  • Pakketkorting oplopend tot 10%
  •  Uitstekende schade afhandeling
Als ondernemer in de sector industrie heb je te maken met diverse risico’s die je bedrijfscontinuïteit in gevaar kunnen brengen. Je moet er niet aan denken wat er gebeurt bij een bedrijfsbrand en wat de impact daarvan op je bedrijfsactiviteiten en je bedrijfsmiddelen, zoals je pand, machines, inventaris en goederenvoorraad, kan zijn. En niet te vergeten .... de eventuele impact op je productie, omzet en je winstgevendheid.

Ook schade of diefstal tijdens het transport van goederen vormen een risico.  Daarnaast hebben vele bedrijven in de industriële sector ook nog te maken met specifieke risico’s zoals de kans op bedrijfsongevallen door het werken met machines en werkmaterieel, het risico op milieuschade bij het vrijkomen van gevaarlijke stoffen en de dreiging van cyberrisico.

Voor jou als ondernemer is het zaak om je tegen dit soort risico's te wapenen. Wij bieden samen met jouw verzekeringsadviseur jou de zekerheid die je nodig hebt! 
Als wereldleider in verzekeringen en financiële dienstverlening bieden wij werelwijd ruim 125 miljoen klanten de zekerheid die zij wensen. Ons doel is de meest betrouwbare financiële dienstverlener te zijn. Samen met een onafhankelijk adviseur in jouw buurt bieden wij jou krachtige en flexibele verzekeringen die afgestemd zijn op jouw specifieke behoefte. In veel gevallen past jouw keuze in ons aantrekkelijke Bedrijvenpakket. Jij krijgt dan één pakket voor de meest voorkomende risico’s in de industrie: van aansprakelijkheid, brand, ongevallen, milieuschade, transportrisico's en omzetverlies door schade.
Aansprakelijkheidsrisico

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) is voor elk bedrijf onmisbaar en biedt bescherming tegen de financiële gevolgen van schadeclaims voor de schade aan anderen die is ontstaan door het bedrijf, je medewerkers of jouw producten (productaansprakelijkheid). 

Met name in de industrie is de dekking productaansprakelijkheid relevant. Je bent namelijk in beginsel als producent aansprakelijk voor schade die veroorzaakt wordt door een gebrek in het door jouw bedrijf geproduceerd of vervaardigd product. Dat product kan zijn een eindproduct, maar ook een grondstof, een halffabrikaat of een onderdeel. 

Ook het risico van werkgeversaansprakelijkheid is op de AVB verzekerd. Hiermee ben je verzekerd tegen de schade die een medewerker van je bedrijf oploopt door een bedrijfsongeluk of een beroepsziekte.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is dus voor elk bedrijf, en zeker voor industriële bedrijven, een verzekering die je "moet" hebben. 

Werk je in je bedrijf met gevaarlijke stoffen? Dan is het ook verstandig om ook een Milieuschadeverzekering te hebben. Hiermee ben je verzekerd tegen de saneringskosten als die stoffen per ongeluk in het milieu terechtkomen. 

Schade aan bedrijfsmiddelen
Kenmerkend voor bedrijven in de industrie is dat zij hun activiteiten op een vaste locatie uitvoeren, bijvoorbeeld in een fabriek of werkplaats. Daarbij zijn het bedrijfspand waarin de bedrijfsactiviteiten worden uitgevoerd, de machines, de goederen, het inventaris en het werkmaterieel de belangrijkste bedrijfsmiddelen om te beschermen tegen schade of verlies. Of dat nu is door inbraak, brand, water of andere gevaren.

Het belangrijkste is daarbij om maatregelen te nemen om schade te voorkomen. Denk hierbij aan het periodiek uitvoeren van een risicoanalyse, het treffen van preventieve maatregelen en het opstellen van een noodplan en procedures. Daarnaast is ook belangrijk regelmatig onderhoud en inspectie uit te voeren en medewerkers te trainen.

Ondanks deze maatregelen kan je de risico’s op schade niet tot nul reduceren. Je hebt dus verzekeringen nodig die je extra zekerheid bieden, zodat je bedrijfscontinuïteit niet in gevaar komt. Denk bijvoorbeeld aan brandverzekeringen voor je bedrijfspand, je goederen en inventaris, verzekeringen voor je machinepark etc. Het is verstandig om samen met je verzekeringsadviseur je risico's in beeld te brengen en te bepalen of en zoja welke verzekeringen voor jouw bedrijf handig zijn. 
Omzetverlies door schade
Bij bedrijven in de industrie kan een bedrijfsbrand, een cyberaanval of een stormschade tot gevolg hebben dat de productie langdurig stil komt te liggen. Gevolg hiervan is dat het bedrijf de orders niet kan uitleveren terwijl de vaste kosten blijven doorlopen. Uiteindelijk kan dit leiden tot minder omzet en het mislopen van de (bruto)winst. 

Met name bij productiebedrijven is het daarom van belang om risico’s af te dekken die tot omzetverlies kunnen leiden. Je kan daarbij denken aan een bedrijfsschadeverzekering, een machinebedrijfsschadeverzekering en een cyberverzekering. Al deze verzekeringen bieden dekking tegen de bedrijfsschade die je kunt oplopen als gevolg van een specifieke schadeoorzaak.

Zo vergoedt de bedrijfsschadeverzekering de financiële gevolgen wanneer je bedrijf door een gedekte schade geheel of gedeeltelijk stil komt te liggen. Denk hierbij aan het stilvallen van je bedrijf door brand, storm, waterschade of inbraak. Je kan daarbij zelfs kiezen voor een schadevergoedingstermijn van 104 weken (2 jaar !) nadat de schade is ontstaan. Tijdens deze termijn vergoeden we dan de gemiste brutowinst. 

Je verzekeringsadviseur weet welke risico's jouw bedrijf loopt en welke verzekeringen er zijn die bijvoorbeeld jouw gemiste brutowinst kunnen vergoeden. Wil je al iets meer weten? Klik dan op onderstaande link.
Milieuschade

Werk je in je bedrijf met gevaarlijke stoffen, zoals zware metalen of vluchtige verbindingen? Dan is een milieuschadeverzekering een optie om te overwegen. Met een milieuschadeverzekering is je bedrijf verzekerd voor de kosten van sanering van verontreiniging op eigen locatie als die van derden, mits de verontreiniging afkomt van jouw verzekerde locatie. 

En heb je in het kader van verduurzaming en de energietrransitie zonnepanelen op jouw bedrijfspand? Dan is een milieuschadeverzekering het overwegen waard. De Milieuschadeverzekering biedt namelijk ook dekking voor de kosten van het opruimen van zonnepaneeldeeltjes na bijvoorbeeld een bedrijfsbrand. De kosten van het opruimen van deze deeltjes kunnen namelijk behoorlijk oplopen. 

Transportrisico

Binnen je bedrijf heb je natuurlijk te maken met inkomende en uitgaande transporten van goederen en grondstoffen. Je hebt daarbij de keuze om het vervoer uit te besteden aan transporteurs of zelf uit te voeren. In beide gevallen is het verstandig om een goederentransportverzekering af te sluiten, omdat de goederen tijdens transport kwetsbaar zijn voor schade. Denk daarbij aan schade als gevolg van ongelukken of diefstal.

Besteed je het transport uit aan transporteurs? Wees je er dan van bewust dat de transporteur in zijn vervoerscondities afspraken kan hebben opgenomen waardoor hij bij schade niet of beperkt aansprakelijk is. Het is dus ook in die gevallen aan te raden om een eigen goederentransportverzekering te hebben.

Daarnaast biedt de goederentransportverzekering diverse extra zekerheden. Zo heb je de mogelijkheid om de zogenaamde imaginaire winst mee te verzekeren. Dit is winst die nog niet is gemaakt omdat de goederen formeel nog niet zijn (door)verkocht, maar waarvan je verwacht dat je deze winst maakt zodra je de goederen (door)verkoopt. Naast deze dekkingsoptie zijn er nog veel meer mogelijkheden waarmee je de verzekering volledig op jouw behoeften kunt afstemmen. Neem daarom voor meer informatie contact op met je verzekeringsadviseur.

30 verschillende, flexibele zakelijke verzekeringen die naadloos op elkaar aansluiten
Uitgebreide dekking, scherpe tarieven, pakketkorting oplopend van 2,5 tot 10% en één duidelijke totaalfactuur
Jaarlijks vragen wij je om jouw actuele gegevens aan te leveren; zo zijn jouw verzekeringen altijd up-to-date 
Veilige opslag gevaarlijke stoffen?

Brandstoffen, maar ook bijtende of giftige stoffen kunnen brand veroorzaken of tot letsel bij medewerkers leiden. Bewaar daarom gevaarlijke stoffen apart en op een veilige plaats. Gasflessen kan je bijvoorbeeld bewaren in een gashok buiten het pand en giftige stoffen in een daarvoor geschikte kast. En heb je dit voor elkaar? Vergeet dan niet regelmatig je medewerkers te trainen in het beheer en het gebruik van deze stoffen. 

Geef aandacht aan risicobeheer

Besteed als het management aandacht aan risicobeheer en draag dat ook in de dagelijkse werkzaamheden uit. Inspecteer regelmatig je bedrijfspand. Is het netjes en opgeruimd? Staan de gevaarlijke stoffen in de daarvoor bedoelde veilige opslag? Wordt het machinepark regelmatig gecontroleerd en onderhouden; voldoen de machines aan de vereiste keuringseisen? Vindt er jaarlijks een brandoefening plaats? Wordt in werkoverleggen voldoende aandacht gegeven aan het gevaar van werken met machines en gevaarlijke stoffen? Etc. Door dit te doen zorg je ervoor dat medewerkers bewust zijn van het gevaar en verklein je je bedrijfsrisico's. 

Brandgevaarlijk werk gemanaged?

Uit de praktijk blijkt dat er regelmatig branden met grote gevolgen (grote schades en bedrijfsstilstand) ontstaan als gevolg van kleine, ad-hoc brandgevaarlijke werkzaamheden. Besteed daarom continue aandacht aan de procedures die gelden bij brandgevaarlijke werkzaamheden, ook als het kleine klusjes lijken. Zijn er duidelijke procedures voor bijvoorbeeld solderen, slijpen, dakdekken of lassen? Wordt er gebruik gemaakt van een formulier brandgevaarlijke werkzaamheden? Maak je medewerkers hiervan bewust en train regelmatig wat zij moeten doen bij calamiteiten. 

Orde en netheid

Ongelukken en schade kunnen voorkomen worden als het bedrijf orde en netheid dagelijks nastreeft. Zorg ervoor dat je medewerkers hiervan bewust zijn. Bekijk bijvoorbeeld of de gevel vrij is van pallets of andere buitenopslag, of de laadstations van elektrisch werkmaterieel veilig zijn en of vluchtwegen en doorgangen vrij zijn. Spreek medewerkers aan als zij een "rommel" ervan maken. Zorg ervoor dat ook het pand goed onderhouden wordt; zorg ervoor dat waterafvoeren niet verstopt raken. Kortom ... besteed aandacht aan orde en netheid.

Noodplan beschikbaar?

Je bedrijf kan met allerlei calamiteiten te maken krijgen. Denk aan brand, stroomuitval, wateroverlast, een bedrijfsongeval of een cyberaanval. Hoe ga je daarmee om? Het is belangrijk dat jij en je werknemers weten wat er moet gebeuren. Maak daarom een bedrijfsnoodplan, met duidelijke en praktische procedures en checklists, zodat helder is wat er moet gebeuren bij een incident. Denk hierbij aan procedures voor het snel en veilig afschakelen van kritieke processen, een actuele telefoonlijst en een actuele plattegrond. En leuk zo'n noodplan.... maar zorg er ook voor dat er regelmatig geoefend wordt.

Wij begrijpen de risico’s in de industrie en zetten onze expertise voor je in. Jij krijgt de best passende verzekeringsoplossing in jouw specifieke situatie. 
Wij delen onze kennis over risico-preventie met jou om schade te voorkomen. Ontstaat er toch schade, dan kun je bouwen op onze uitstekende schadeafhandeling.
Allianz is een wereldwijde, betrouwbare verzekeraar en het nummer 1 verzekeringsmerk ter wereld.

Binnen het Bedrijvenpakket bieden we je ook een groot aantal zakelijke autoverzekeringen, ook voor elektrische auto’s. Jouw adviseur kan deze volledig op jouw behoefte afstemmen. Altijd met een scherp tarief, een goede dekking en eventuele aanvullende verzekeringen zoals pechhulp. Bij een elektrische auto bieden we naast de basis- en aanvullende verzekeringen de volgende extra’s:

  • Speciale pechhulp voor volledig elektrische auto’s. Als de accu onverwacht leeg raakt tijdens een autorit, krijg je pechhulp. Een hulpverlener brengt jou en de auto naar je eindbestemming of de dichtstbijzijnde laadpaal.
  • Schade aan jouw eigen oplaadpunt, zolang dit niet op een andere verzekering gedekt is.
  • Schadeherstel door gespecialiseerde automonteurs.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met je verzekeringsadviseur. Of bekijk hier dan alle zakelijke autoverzekeringen en bereken direct jouw premie voor een bestelauto of zakelijke auto.

Bij veel bedrijven in de maakindustrie zijn de processen inmiddels ver geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Dit brengt ook het risico van verstoringen door cyberincidenten mee. Het is daarom belangrijk om maatregelen te treffen op het gebied van cybersecurity, zowel organisatorisch als technisch. Ook het hebben van een goede verzekering die de gevolgschade dekt en jou hulp biedt als er sprake is van een cyberincident is verstandig.

Graag wijzen wij je op de Allianz Cyberverzekering. Onze Cyberverzekering biedt je niet alleen een dekking voor eigen bedrijfsschade (tot maximaal 180 dagen bedrijfsstilstand), maar ook een dekking tegen aansprakelijkheid en de kosten van crisismanagement.

Daarnaast heb je ook nog eens 24/7 toegang tot de Allianz Cyber Hulpdienst. De hulpdienst bevat verschillende disciplines van gerenommeerde specialisten op het gebied van cybercrime en cybersecurity die je kunt bellen als je te maken krijgt met een cyberincident, bijvoorbeeld bij een datalek of een cyberaanval. Je kunt de hulpdienst ook bellen als je een vermoeden heeft van een cyberincident. Met de ondersteuning van de cyberspecialisten beperkt je de schade en versnel je het herstel van je bedrijfsvoering.

Wil je meer hierover weten? Neem dan contact op met je verzekeringsadviseur of kijk hier

autoschade-melden