Milieuschadeverzekering

 • Snelle schadeafhandeling
 • Onderdeel van het Bedrijvenpakket 
 • Geen eigen risico
milieuschadeverzekering
Voor je bedrijf kan het nodig zijn dat je werkt met gevaarlijke stoffen, zoals zware metalen, vluchtige verbindingen of bestrijdingsmiddelen. Als die stoffen per ongeluk in het milieu terechtkomen, draai je op voor de saneringskosten. Met een milieuschadeverzekering ben je tegen dit risico verzekerd. Zowel op je eigen bedrijfslocatie, als op plekken waar je werkzaamheden uitvoert. Voor beide geldt dat de verzekering tevens van toepassing is voor verontreiniging van locaties van derden mits die verontreiniging afkomt van de verzekerde locatie danwel locatie waar je werkzaamheden uitvoert en die verontreiniging door een verzekerde is veroorzaakt.
Het samenstellen van de Milieuschadeverzekering is maatwerk. Daarom hangt de premie o.a. af van je bedrijfsactiviteiten, de stoffen waarmee je werkt of het verzekerd bedrag dat je kiest. Werk je bijvoorbeeld met toxische stoffen? Is er asbest aanwezig? Voer je werkzaamheden uit bij anderen? Het zijn allemaal aspecten waarmee wij rekening houden bij het samenstellen van de verzekering. En dus de premie. Wil je weten wat de Milieuschadeverzekering voor jou kost? Vraag een offerte aan via je financieel adviseur.
Of via een adviseur bij jou in de buurt
.
wat-kost-de-milieuschadeverzekering
 • De Milieuschadeverzekering vergoedt: 

 • schade door vervuiling van de bodem en van grond- en oppervlaktewater
 • milieuschade op de eigen locatie, locaties van derden (onder bepaalde voorwaarden) en op locaties waar je werkzaamheden uitvoert
 • de kosten van juridische bijstand bij verweer tot maximaal 10% van het verzekerd bedrag

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij wel betalen. Wil je meer weten? Lees dan onze verzekeringsvoorwaarden.

 • De Milieuschadeverzekering vergoedt geen:

 • milieuschade door vaar- of vliegtuigen 
 • milieuschade door activiteiten van huurders van de locatie. Op verzoek kunnen we wel kijken of we dit mee kunnen verzekeren.
 • milieuschade door opslag van stoffen in ondergrondse tanks

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wil je meer weten? Lees dan onze verzekeringsvoorwaarden.

Vrijwel elk bedrijf kan milieuschade veroorzaken. Dat geldt niet alleen voor de chemie, de industrie of de agrarische sector. Ook zakelijke dienstverleners lopen dit risico. Denk maar eens aan de impact van bluswater na een brand. De saneringskosten en schadeclaims kunnen erg hoog oplopen. Bij het samenstellen van deze verzekering komt het aan op het beoordelen van de juiste risico’s. Stem daarom samen met je adviseur de verzekering af op jouw bedrijfsactiviteiten.
Soms is milieuschade daarmee wel verzekerd. Maar dat hangt af van jouw aansprakelijkheids­verzekering en van de manier waarop de milieuschade is ontstaan.
De Milieuschadeverzekering geldt overal waar je werkt. Dus op je eigen locatie en op locaties waar je werkzaamheden uitvoert, zolang ze binnen Nederland liggen.
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.