Bescherm je onderneming tegen schadeclaims
Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)?
Wat dekt de Allianz Beroepsaansprakelijkheidsverzekering?
-
Wel verzekerd
-
Niet verzekerd
Aanvullende opties
Je kunt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden met extra zekerheden.
Inlooprisico
Uitlooprisico
Kantoorrisico of bedrijfsaansprakelijkheid
Waarom de Beroepsaansprakelijkheids-verzekering van Allianz?
Met onze Beroepsaansprakelijkheidsverzekering kun jij je onbezorgd richten op je werk en je klanten. Je onderneming loopt geen risico’s bij eventuele schadeclaims na een fout of vergissing.
Voor wie is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering?
Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is voor iedere adviserende ondernemer verstandig. Voor sommige beroepen is een BAV wettelijk verplicht. Dit geldt onder andere voor; accountants, advocaten en bewindvoerders.
Voor andere vrije beroepen is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering niet verplicht, maar soms wel nodig om bepaalde opdrachten uit te kunnen voeren, je aan te kunnen sluiten bij een branchevereniging of je in te kunnen schrijven bij een bepaald kwaliteitsregister. Het beschikken over een BAV kan namelijk een voorwaarde zijn van een opdrachtgever, branchevereniging of kwaliteitsregister.
Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is sowieso verstandig als je advies geeft of diensten verleent. Bijvoorbeeld in de administratie, boekhouding, belastingen, consultancy, marketing, (interim)management, bedrijfsvoering, communicatie, bouwkunde of HR.
De beroepsaansprakelijkheidsverzekering online afsluiten
Meest gestelde vragen
Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is voor iedere adviserende ondernemer verstandig. Voor sommige beroepen is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wettelijk verplicht. Dit geldt onder andere voor:
- Accountants
- Advocaten
- Architecten
- Bewindvoerders
Voor andere vrije beroepen is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering niet verplicht, maar soms wel nodig om bepaalde opdrachten uit te kunnen voeren. Zo kan het een voorwaarde zijn van een opdrachtgever, een branchevereniging of een kwaliteitsregister.
Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is sowieso verstandig als je advies geeft of diensten verleent. Bijvoorbeeld in de administratie, boekhouding, belastingen, consultancy, marketing, communicatie, bouwkunde of HR.
De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) vergoedt schade aan personen (letselschade) of spullen (zaakschade) die veroorzaakt is door jou, je medewerkers of je producten.
De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) vergoedt financiële schade (vermogensschade) die ontstaan is door een beroepsfout zoals een verkeerd advies.
Scroll horizontaal om meer te zien
|
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering |
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering |
Soort schade |
Financiële schade (vermogensschade) |
Schade aan personen en bezittingen (letselschade en zaakschade) |
Dekking |
Schade door beroepsfout door jou of je bedrijf |
Schade door je bedrijf, medewerkers of producten |
Voor |
(Zelfstandig) ondernemers met een adviserend beroep |
Ondernemers en bedrijven |
Bij het afsluiten van de Allianz Beroepsaansprakelijkheidsverzekering kun je het inlooprisico meeverzekeren. Hierdoor ben je ook voor de kosten van eerder ontstane schade verzekerd. Uiteraard mag die schade nog niet bij je bekend zijn tijdens het afsluiten van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
Bij Allianz is het inlooprisico gratis als je al een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebt en dan naar ons overstapt. Heb je nog geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Dan kun je kiezen voor een inlooprisico van 1, 2 of 3 jaar.
- Je maakt software voor voorraadadministratie. Maar de software bevat een fout waardoor een klant een bestelling niet kan leveren.
- Je verzorgt belastingaangiftes. Maar bij een jaarrekening vergeet je een nieuwe regeling toe te passen. Daardoor betaalt je klant te veel belasting.
- Bij het maken van bouwtekeningen gebruik je verkeerde gegevens. Daardoor kloppen ook de afmetingen van de bouwmaterialen niet. De aannemer heeft hierdoor extra kosten.
- Je mist een incassotermijn, waardoor een vordering niet meer kan worden geïnd. Je klant mist hierdoor het gefactureerde bedrag.
- Als advocaat ben je te laat met het indienen van een beroepschrift. Hierdoor wordt de zaak van je cliënt niet behandeld en is de beslissing definitief. Dat pakt nadelig uit voor je cliënt.
Meer informatie
-
Misschien ook interessant
-
Voorwaarden
-
Verzekeringskaart
-
Brochure
Contact met Allianz of een adviseur
Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.