Verzeker je tegen beroepsfouten


Vraag een offerte aan via een adviseur
 

Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering

Als ondernemer kan je te maken krijgen met beroepsfouten. Denk aan een verkeerd advies. Of als je niet de juiste informatie verstrekt. Schade die hierdoor ontstaat, is vaak alleen een financiële schade. Die schade is verzekerd met de Beroepsaansprakelijkheids­verzekering van Allianz.
De premie voor de Beroepsaansprakelijkheids­verzekering is afgestemd op jouw situatie. Daarbij houden we rekening met de omzet van jouw bedrijf. Maar ook met het jaarloon. Je kiest zelf een verzekerd bedrag. Dat bedrag is het maximale bedrag dat we betalen bij een claim. De premie voor de Beroepsaansprakelijkheids­verzekering voor een zzp’er start bij ongeveer € 400,-.
Omzet                                        € 125.000                       
Verzekerd bedrag                   € 500.000
Premie per jaar                        € 850                    
Omzet                                        € 90.000                       
Verzekerd bedrag                   € 500.000
Premie per jaar                        € 400                    
 • Wij vergoeden schade die is ontstaan bij anderen door beroepsfouten. Het maakt daarbij niet uit of jij zelf een fout maakt of dat iemand onder jouw verantwoordelijkheid dat doet.

  Voorbeelden
 • Je maakt software voor voorraadadministratie voor jouw klant. Maar in de software zit een fout, waardoor jouw klant zijn producten niet op tijd kan leveren.
 • Voor een klant verzorgt je de belastingaangifte. Maar je vergeet rekening te houden met een nieuwe regeling. Daardoor betaalt jouw klant meer belasting dan nodig is.
 • Voor de bouwtekeningen die je hebt gemaakt als architect, zijn foute berekeningen gemaakt. Daardoor kloppen de afmetingen van de bouwmaterialen niet. De bouw ligt een tijd stil omdat de berekeningen opnieuw gemaakt moeten worden. Pas daarna kan de bouw verdergaan. De schade die de opdrachtgever daardoor oploopt, bijvoorbeeld het doorbetalen van zijn personeel in de tussenliggende periode, is verzekerd.
 • Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij betalen. Wil je meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden
 • De Beroepsaansprakelijkheids­verzekering is een aanvulling op de Aansprakelijkheids­verzekering voor Bedrijven. Het is geen vervanging. Schade aan personen of zaken is dan ook niet gedekt op de beroepsaansprakelijkheids­verzekering.
   
 • Een belangrijke andere schade die niet verzekerd is, is schade door boetes of garanties. Je kunt in jouw leveringsvoorwaarden bijvoorbeeld opnemen dat je een boete betaalt als je jouw advies te laat oplevert. Of je spreekt een garantie af. Deze kosten vergoeden wij niet.
 •  
 • Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wil je meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden
 • Voor sommige beroepen, zoals financieel adviseurs, is deze verzekering wettelijk verplicht. Dus niet voor alle beroepen. Toch zijn er veel situaties waarin jij wel zo’n verzekering moet afsluiten. Omdat een klant of opdrachtgever erom vraagt bijvoorbeeld. Of omdat de brancheorganisatie waarbij jou bent aangesloten dit eist.
 • Met de Aansprakelijkheids­verzekering voor Bedrijven is alleen schade aan personen of zaken verzekerd, maar geen zuivere vermogensschade. Vermogensschade is een financiële schade, ontstaan door beroepsfouten zoals een verkeerd advies. Met de Beroepsaansprakelijkheids­verzekering ben je hiervoor wel verzekerd. 
 • Vooral als je een beroep heeft waarin advies een belangrijke rol speelt, heb je een beroepsaansprakelijkheids­verzekering nodig. Kan je in jouw bedrijf te maken krijgen met beroepsfouten? Waarbij schade vooral bestaat uit financiële schade (vermogensschade)? Dan is een beroepsaansprakelijkheids­verzekering belangrijk om af te sluiten.
Met de verzekeringskaart kan je in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt jou de Beroepsaansprakelijkheidverzekering van Allianz te vergelijken met andere aanbieders.
Wil je contact met ons? Via de chat krijg je het snelst je antwoord. Wil je toch liever telefonisch een medewerker spreken? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.