Zakelijke autoverzekering afsluiten

Wil jij jouw autoverzekering zakelijk afsluiten? Dan heb jij volgens de wet minimaal een WA-verzekering nodig. Bij Allianz kan jij jouw auto zakelijk verzekeren en volledig aanpassen aan jouw eigen wensen. Wil jij een Casco-verzekering of alleen een Beperkt Casco-verzekering? En wil jij de dekking uitbreiden met een schadeverzekering voor inzittenden of rechtsbijstandverzekering? Dat bepaal jij zelf.

Wat is een zakelijke autoverzekering?


Een zakelijke autoverzekering is een verzekering voor de auto die je gebruikt voor jouw eigen bedrijf. Je gebruikt jouw auto voor jouw eigen bedrijf als je bijvoorbeeld klanten bezoekt. Als je dezelfde auto vaker privé dan zakelijk gebruikt dan moet jij alsnog jouw auto zakelijk verzekeren. Andersom is bij een zakelijke autoverzekering privégebruik wél meeverzekerd. Maakt je dus zakelijk gebruik van een auto? Dan moet jij een zakelijke autoverzekering afsluiten.

Ga jij jouw zakelijke auto verzekeren? Dan kan je veel besparen door te vergelijken. Hoe kan je op een goede manier zakelijke autoverzekeringen met elkaar vergelijken? Deze 3 tips helpen jou bij jouw keuze voor een zakelijke autoverzekering die het best bij jou past.

1. Auto zakelijk verzekeren? Vergelijk premies
Jij wilt waarschijnlijk niet te veel betalen, dus uiteraard kijk je dan naar de premie. Die kan je voor een deel zelf bepalen door een aantal aanvullende verzekeringen wel of niet af te sluiten. Je kan ervoor kiezen om een extra pechhulpdekking te nemen of een ongevallenverzekering voor inzittenden. Daarnaast kan je natuurlijk zakelijke autoverzekeringen van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken.

2. Welke basisverzekeringen zijn er voor een zakelijke autoverzekering?
Er zijn 3 verschillende basisverzekeringen voor jouw auto te weten WA, WA + Beperkt Casco en WA + volledig Casco. De eerste genoemde dekt het minst en de laatste het meest. Dit verschil zie je ook terug in de premie.

3. Bepaal of jij je wilt laten adviseren
Er zijn veel verschillende dingen die je kunt vergelijken. Zo zijn er meerdere aanbieders en als jij eenmaal een geschikte aanbieder heeft gevonden dan kan je ook nog eens kiezen uit een aantal aanvullende verzekeringen. Een onafhankelijk verzekeringsadviseur kan jou helpen bij het maken van je keuze.

Wil jij zelf jouw zakelijke autoverzekering online afsluiten? Dat kan in een aantal eenvoudige stappen.

1. Gegevens invullen
Om een zakelijke autoverzekering af te kunnen sluiten, hebben wij jouw beroep, postcode en kenteken nodig. Daarnaast willen we graag weten of je personeel hebt en hoeveel schadevrije jaren je hebt. Deze informatie hebben wij nodig om voor jou een premie te berekenen.

2. Basisdekking selecteren voor jouw zakelijke autoverzekering
Daarna kan jij aangeven welke basisdekking je wilt. Je kunt kiezen voor:

 • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
 • WA + Beperkt Casco
 • WA + Volledig Casco

3. Aanvullende dekking uitkiezen (optioneel)
Vervolgens heb jij de mogelijkheid om jouw verzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen zoals pechhulp, een schadeverzekering voor inzittenden.

4. Bedrijfsgegevens en persoonlijke gegevens aanvullen
Wij vragen om de gegevens van jouw bedrijf en jezelf zodat wij de verzekering op de juiste (bedrijfs)naam kunnen zetten.

5. Adviseur kiezen
Wij werken samen met ruim 4.000 verzekerings- en financieel adviseurs. Dat doen we omdat zij je persoonlijk advies geven over wat het beste bij jou past. Zij zullen jouw aanvraag beoordelen.

6. Offerte-aanvraag versturen
Als jij er zeker van bent dat jij de auto zakelijk wilt verzekeren dan kunt de offerte-aanvraag versturen naar de door jou geselecteerde adviseur.

7. Adviseur neemt contact met jou op
Tot slot neemt de adviseur contact met je op om de zakelijke autoverzekering definitief af te sluiten.

Wil jij een bedrijfsautoverzekering afsluiten? Dan zijn er een aantal basisverzekeringen waar je uit kunt kiezen:

 • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
  Deze verzekering is wettelijk verplicht voor alle auto’s en bedoeld voor schade die jij met jouw auto toebrengt aan anderen. 
 • WA + Beperkt Casco
  Hiermee verzeker jij ook schade aan de auto zelf in een aantal gevallen. Bijvoorbeeld schade door diefstal, brand en storm en ruitschade. Schade aan jouw auto door een aanrijding valt niet hieronder. 
 • WA + Volledig Casco
  Bij deze meest uitgebreide verzekering krijg je ook een vergoeding voor schade aan jouw auto door een aanrijding, ook als die aanrijding jouw eigen schuld is.

Wil je meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden voor de zakelijke autoverzekering.

 • Ongevallenverzekering voor Inzittenden
  Bij deze verzekering betalen wij een vast bedrag als de bestuurder of een van de inzittenden van jouw auto blijvend invalide wordt of overlijdt door een ongeluk in het verkeer.
 • Schadeverzekering voor Inzittenden
  Raakt de bestuurder van jouw auto betrokken bij een ongeval? Of hebben de passagiers in jouw auto schade? Deze verzekering vergoedt deze schade, ook van de bestuurder. Niet alleen letselschade, maar ook schade aan spullen.  
 • Rechtsbijstandverzekering
  Krijg je te maken met een conflict door jouw auto? Bijvoorbeeld met de tegenpartij bij een ongeluk? Dan heb jij met deze verzekering recht op juridische hulp bij dit conflict.
 • Pechhulp
  Hulp bij pech onderweg in Nederland en/of in het buitenland. Wij zorgen voor reparatie ter plekke of zo nodig vervangend vervoer. Standaard ben jij ook verzekerd van pechhulp in jouw eigen woonplaats.

Wil jij meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden voor de zakelijke autoverzekering.

Bij een elektrische auto bieden we naast de basis- en aanvullende verzekeringen de volgende extra’s:

 • Speciale pechhulp voor volledig elektrische auto’s. Als de accu onverwacht leeg raakt tijdens een autorit, krijg je pechhulp. Een hulpverlener brengt jou en de auto naar jouw eindbestemming of de dichtstbijzijnde laadpaal.
 • Schade aan jouw eigen oplaadpunt, zolang dit niet op een andere verzekering gedekt is.
 • Schadeherstel door gespecialiseerde automonteurs.

Wil jij meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden voor de zakelijke autoverzekering.

Voor elk van de verzekeringen die je kiest, geldt dat niet altijd alles verzekerd is. Maar in sommige situaties betalen wij nooit. Bijvoorbeeld als de auto werd bestuurd door iemand die dat niet mocht, omdat hij of zij geen geldig rijbewijs had. Wij betalen ook niet bij schade die je met opzet veroorzaakt. Net als wanneer jij de auto niet gebruikte zoals je bij ons heb opgegeven. Omdat je er bijvoorbeeld snelheidswedstrijden mee heeft gereden. Of als jij de auto gaat gebruiken als taxi zonder dat aan ons door te geven.

Wil jij meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden voor de zakelijke autoverzekering.

Het aantal schadevrije jaren staat op je polis. Kun je het daar niet vinden? Geen probleem. Onze chatbot Eva helpt je graag verder. 
Met de verzekeringskaart kan je in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt jou de Autoverzekering van Allianz te vergelijken met andere aanbieders. Wel zo handig als je hebt besloten om jouw zakelijke autoverzekering online af te sluiten.
ekomi

Allianz wereldwijde klanttevredenheid

4.4/5

6343 Beoordelingen

Dit is wat onze klanten over ons zeggen

, 25/09/2023

Alles super.....

Martin , 25/09/2023

Ik ben zeer tevreden met de afwikkeling door Allianz. Ik heb wel een opmerking mbt de schade herstel door Carglass. In eerste instantie zat er een klein putje in het voorruit van mijn wagen, veroorzaakt door een steentje. Als ik gelijk bij Carglass terecht had gekund, dan zou het mogelijk een korte en goedkope reparatie zijn geweest, Doordat ik meer dan een week moest wachten voordat ik terecht kon, is in tussentijd het glas doorgescheurd waardoor een nieuwe raam onvermijdelijk was.
Wil je contact met ons? Via de chat krijg je het snelst je antwoord. Wil je toch liever telefonisch een medewerker spreken? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.