Allianz Pensioen

Het Allianz Pensioen is een collectieve pensioenregeling op basis van beschikbare premie. Dat betekent dat jij als werkgever pensioenpremies betaalt waarmee jouw werknemers pensioenkapitaal opbouwen. Werknemers kunnen meebetalen aan de pensioenpremies; dat leg je vast in de arbeidsovereenkomst. De beleggingsexperts van Allianz beleggen de pensioenpremies via lifecycles.

Daarnaast betaal je als werkgever de risicopremies voor de overlijdensdekking en premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid. Mocht een werknemer overlijden, dan ontvangen de nabestaanden een uitkering. En mocht een werknemer arbeidsongeschikt raken, dan gaat de opbouw van zijn pensioen (geheel of gedeeltelijk) door.

Ook is het mogelijk te kiezen voor teruggave van het opgebouwde pensioenkapitaal na overlijden van de werknemer. Mocht een werknemer overlijden voor de pensioendatum, dan ontvangen de nabestaanden 90% van het opgebouwde pensioenkapitaal om het nabestaandenpensioen aan te vullen.

Pensioenklik om pensioen veilig te stellen

Met de Allianz Pensioenklik kunnen werknemers al vóór de pensioendatum het pensioenkapitaal veiligstellen. Of een deel ervan. Het vastgeklikte pensioen gaat in op de pensioendatum en is gegarandeerd. Vanaf het vastklikken staat dus vast hoeveel pensioen de werknemer vanaf de pensioendatum ontvangt. Wil je deze optie in het Allianz Pensioen aan je werknemers aanbieden? Dan betaal je als werkgever wel extra.

Persoonlijk Pensioen Portaal voor werknemers

Werknemers met een pensioenregeling bij Allianz krijgen toegang tot het Allianz Persoonlijk Pensioen Portaal. Het is dé centrale plaats waar werknemers alles kunnen vinden over hun pensioen bij Allianz. Met DigiD loggen zij veilig en vertrouwd in, 24/7 en met elk device. 

Werkgeverportaal

Voor jou als werkgever is er het werkgeverportaal. Via het werkgeverportaal kunnen onder andere de meest voorkomende mutaties realtime worden verwerkt, heb je inzicht in de rekening-courant en is een koppeling met jouw salarispakket mogelijk. In het werkgeverportaal vind je ook een dashboard met statistieken van het Persoonlijk Pensioen Portaal, zoals het aantal werknemers dat heeft ingelogd en het aantal ingevulde risicoprofielen. 
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.