Bedrijfsaansprakelijkheidsverzkering van Allianz
✓ Schade aan spullen
✓ Schade aan personen
✓ Speciaal voor zzp

Bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een belangrijke verzekering voor uw bedrijf. Tijdens uw werkzaamheden kunt u altijd schade veroorzaken aan andermans spullen of aan anderen zelf. Soms vallen de kosten mee. Maar bij een letselschade (bijvoorbeeld schade aan het lichaam van iemand anders) kunnen de kosten snel oplopen. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is puur voor schade van of aan anderen. De schade die u zelf heeft, wordt niet vergoed. 
De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking tegen claims wanneer u schade veroorzaakt bij of aan een ander. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt ook de kosten als gevolg van een schade wanneer deze gemaakt zijn door uw medewerkers of uitzendkrachten.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschermt u als u aansprakelijk gesteld wordt voor:

 • verwonding van personen
 • schade aan andermans spullen
 • schade door een gebrek in een product
 • gevolgschade
 • schade die werknemers elkaar toebrengen of oplopen
 • milieuschade die plotseling of door een incident ontstaat

Ook vergoedt deze verzekering de maatregelen om verdere schade te voorkomen of te beperken.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wordt wel eens verward met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering of bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Dit zijn de verschillen:

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Het komt voor dat een schade alleen uit kosten bestaat. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een belastingadviseur een verkeerde berekening maakt bij een aangifte. Dit noemen we beroepsfouten. De financiële schade die hieruit kan ontstaan, kunt u afdekken met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering kan verplicht zijn voor bepaalde beroepen of voor leden van een branchevereniging.

Bestuurders­aansprakelijkheidsverzekering

U bent niet alleen een bestuurder wanneer u in het bestuur zit van een groot bedrijf als commissaris of toezichthouder. Dat bent u ook al als in u in het bestuur zit van de Vereniging van Eigenaren van uw appartement. Als bestuurder draagt u verantwoordelijkheid. Soms kan een besluit vervelende gevolgen hebben. Daarvoor kunt u persoonlijk aansprakelijk gesteld worden waardoor u de schade moet betalen. De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking tegen deze schade. 

Voor het verzekerd bedrag van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering heeft u een paar opties. U kunt kiezen uit een bedrag van € 1.250.000,- en € 2.500.000, -.

Vaak zijn deze bedragen ruim voldoende. Maar er zijn ook uitzonderlijke situaties waardoor hoge schades kunnen ontstaan. Bij brand- of waterschade bijvoorbeeld. Deze schade kan op u verhaald worden. Vooral brandschades kunnen snel hoog oplopen. Er zijn jaarlijks ongeveer 150 branden waarbij de schade meer dan € 1.000.000, - is. Een verzekerd bedrag van € 1.250.000, - kan dan te laag zijn.

Bij het vergelijken van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is het raadzaam om te letten op de volgende zaken:
 

 1. Kijk naar de risico’s en bepaal welke u wilt verzekeren.
 2. Kijk naar de keuzes die u zelf kunt maken. Bijvoorbeeld de hoogte van het verzekerd bedrag. Het kan gebeuren dat een opdrachtgever hier eisen aan stelt.
 3. Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voldoende? Geeft u ook advies? Dan kan ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering handig zijn.
 4. Vergelijken van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan moeilijk zijn. Zijn deze tips niet voldoende? Neem dan contact op met een ervaren adviseur. Of lees ons blog. 
Bent u mkb'er? Dan kunt u een offerte voor een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering aanvragen via een financieel adviseur. Zoek hieronder een adviseur bij u in de buurt.
Omzet                                        € 86.000      
Verzekerd bedrag                   € 1.250.000
Premie per jaar                        € 360,91                    
Omzet                                        € 145.000             
Verzekerd bedrag                   € 2.500.000
Premie per jaar                        € 121,03                    
Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u de Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering van Allianz te vergelijken met andere aanbieders.

Wilt u als zzp’er zelf een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering online afsluiten? Dan kan bij Allianz in 6 eenvoudige stappen.

 1. Beroep en postcode opgeven
  Om een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering online te kunnen afsluiten, hebben wij allereerst uw beroep en postcode nodig. Op die manier kunnen wij voor u een passende premie berekenen. Als u brandgevaarlijke werkzaamheden uitvoert kunt u dat ook hier aangeven. Brandgevaarlijke werkzaamheden zorgen namelijk voor een hogere premie.
 2. Verzekerd bedrag kiezen
  Kies vervolgens welk bedrag u wilt verzekeren per aanspraak. Hoe hoger het verzekerd bedrag, hoe hoger de premie
 3. Aanvullende vragen beantwoorden
  Als u een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering wilt afsluiten online dan vragen we u ook om enkele vragen te beantwoorden zodat wij uw risico’s kunnen inschatten. Zo vragen we bijvoorbeeld of u werk uitbesteedt.
 4. Adviseur kiezen
  Wij werken samen met ruim 4.000 verzekerings- en financieel adviseurs. Dat doen we omdat zij u persoonlijk advies geven over wat het beste bij u past. Zij zullen uw aanvraag beoordelen
 5. Offerte-aanvraag versturen
  Als u er zeker van bent dat u de bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering wilt afsluiten dan kunt de offerte-aanvraag versturen naar de door u geselecteerde adviseur.
 6. Adviseur neemt contact met u op
  Tot slot neemt de adviseur contact met u op om de bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering definitief af te sluiten.
Neem contact met ons op. 
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.