Bedrijfsaansprakelijkheidsverzkering van Allianz
 • ✔ Schade aan spullen en personen
  ✔ Tot 10% pakketkorting 
  ✔ Geschikt voor zzp’ers en mkb’ers

Bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) is voor elke onderneming onmisbaar. Als ondernemer kun je aansprakelijk gesteld worden als een medewerker of jijzelf schade bij anderen veroorzaakt. Of als klanten schade lijden door je producten. Ook kun je aansprakelijk zijn als een werknemer iets overkomt. Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm je je tegen de gevolgen van schadeclaims. 
Als ondernemer kun je op verschillende manieren aansprakelijk gesteld worden voor schade aan spullen van een ander. Of voor letselschade. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzeker je je dus tegen claims voor schade aan spullen van een ander of voor letselschade.

Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzeker je je als je aansprakelijk gesteld wordt voor:

 • verwonding van personen
 • schade aan andermans spullen
 • schade door een gebrek in een product
 • gevolgschade
 • schade die werknemers elkaar toebrengen of oplopen
 • milieuschade die plotseling of door een incident ontstaat

Ook vergoedt deze verzekering de maatregelen om verdere schade te voorkomen of te beperken. 

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) wordt wel eens verward met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) of een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.

Dit zijn de verschillen:  

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Soms bestaat een schade alleen uit kosten. Bijvoorbeeld financiële schade door een beroepsfout, zoals een belastingadviseur die een vergissing maakt bij een aangifte. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt financiële schade door dit soort beroepsfouten. Voor sommige beroepen is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht. 

Bestuurders­aansprakelijkheidsverzekering

Je bent niet alleen een bestuurder wanneer je in het bestuur zit van een groot bedrijf als commissaris of toezichthouder. Dat ben je ook al als in je in het bestuur zit van de Vereniging van Eigenaren van jouw appartement. Als bestuurder draag je verantwoordelijkheid. Soms kan een besluit vervelende gevolgen hebben. Daarvoor kun je persoonlijk aansprakelijk gesteld worden waardoor je de schade moet betalen. De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking tegen deze schade.

Voor je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering spreken we een verzekerd bedrag af dat wij maximaal vergoeden. Bij ons kun je kiezen voor een verzekerd bedrag van € 1.250.000,- of van € 2.500.000, -. 

De ervaring leert dat deze bedragen voor de meeste ondernemers ruim voldoende zijn. Maar misschien onderneem jij in een risicovolle sector. Met de kans op zeer hoge schades, zoals letselschade aan een medewerker. Bespreek daarom met je adviseur welk verzekerd bedrag bij jou past. Of neem contact op met een adviseur bij jou in de buurt.

Bij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering spelen meer aspecten dan alleen de premie. Let bij je keuze voor een geschikte aansprakelijkheidsverzekering bijvoorbeeld op de volgende overwegingen: 

 1. welke risico’s loopt je bedrijf?
 2. welke risico’s wil je verzekeren?
 3. tot welk bedrag wil je een verzekering?
 4. heb je alleen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig of ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Het vergelijken van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan moeilijk zijn. Lees ook onze blog over het vergelijken van bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen.

Ben je mkb'er? Vind een adviseur bij jou in de buurt en vraag gelijk een offerte aan.
 • Schade aan spullen
 • Tijdens je werk kun je andermans spullen beschadigen. Bijvoorbeeld als je aan het werk bent bij een klant of als je medewerkers een klus uitvoeren.
 •  
 • Schade aan personen
 • De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt ook schade aan personen, waaronder ook je medewerkers. Dit is letselschade. Mensen kunnen door jouw toedoen gewond raken. Bijvoorbeeld door een ondeugdelijk product, een spijker die uitsteekt of een gladde vloer. 

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij wel betalen. Wil je meer weten? Lees dan onze
verzekeringsvoorwaarden
.

 • De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt niet alle aansprakelijkheidsschade. Zo keren wij niet uit bij schade door contractuele aansprakelijkheid of beroepsfouten.
 •  
 • Contractuele aansprakelijkheid
 • Voor sommige dingen ben je wettelijk aansprakelijk. Maar je kunt ook afspraken maken waardoor je in bepaalde situaties aansprakelijk bent. Bijvoorbeeld in contracten. Dit soort aansprakelijkheid is niet verzekerd.
 •  
 • Beroepsfouten
 • Als je een adviserende rol hebt, kun je een beroepsfout maken. Bijvoorbeeld door uit te gaan van verkeerde gegevens. Het gaat hierbij om een verkeerd advies of een vergissing die kan leiden tot financiële schade voor je klant. Dit soort aansprakelijkheid kun je verzekeren met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wil je meer weten? Lees dan onze verzekeringsvoorwaarden.

 • Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar het kan zijn dat je deze verzekering wel moet afsluiten. Bijvoorbeeld omdat je klant, opdrachtgever of bank erom vraagt. Of omdat je brancheorganisatie dit eist.
 • De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt schade aan personen of spullen die veroorzaakt is door jou, je medewerkers of je producten.
 • De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) dekt financiële schade (vermogensschade) die ontstaan is door een beroepsfout zoals een verkeerd advies.
 • Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering beschermt bestuurders tegen de gevolgen van aansprakelijkheid. Deze aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade als gevolg van interne en externe aansprakelijkheid. Dus binnen de relatie tussen de bestuurder en de rechtspersoon. En bij schade aan derden. Allianz biedt alleen Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen voor bestuurders van een VvE.
Vrijwel elke ondernemer – zzp’ers én mkb’ers – heeft een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB). En dat is ook logisch. Want schade die je veroorzaakt tijdens je werk kan hoog oplopen. Bovendien is de schade die je personeel veroorzaakt ook verzekerd. En bedenk ook dat dit soort schade niet valt onder je particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

Wat moet ik doen als mijn bedrijf aansprakelijk wordt gesteld?
Ben je als bedrijf aansprakelijk gesteld? Dan kun je de schade melden bij jouw adviseur. Maar je kunt de schade ook aan ons melden.
 • Heb je als ondernemer schade? Bijvoorbeeld aan je bedrijfsgebouw of inventaris? Of ben je aansprakelijk gesteld? Dan kun je de schade melden bij jouw adviseur.
Met de verzekeringskaart Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zie je in één oogopslag wat wel en niet verzekerd is. Zo kun je onze Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering gemakkelijk vergelijken met die van andere aanbieders.

Ben je mkb’er? Dan kun je de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten via je adviseur. Of bij een
onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.

Ben je zzp’er? En wil je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering online afsluiten? Dan kan heel snel en gemakkelijk. In 5 stappen:

 1. Geef je bedrijf en postcode op
  Voor je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vul je je bedrijf en je postcode in. Die bepalen deels je premie. Ook geef je aan of je brandgevaarlijk werk doet. Want dat verhoogt ons risico en dus ook jouw premie.
 2. Kies een verzekerd bedrag
  Kies vervolgens welk bedrag je wilt verzekeren per aanspraak. Hoe hoger het verzekerd bedrag, hoe hoger de premie. Je kunt kiezen tussen € 1.250.000,- en € 2.500.000, -.
 3. Beantwoord enkele vragen
  Geef antwoord op enkele vragen zodat wij je risico’s kunnen inschatten. Bijvoorbeeld of je samenwerkt of werk uitbesteedt.
 4. Kies een adviseur 
  Kies een adviseur bij jou in de buurt. Deze adviseur beoordeelt je aanvraag en neemt contact met je op. 
 5. Verstuur de aanvraag
  Wil je de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Verstuur dan de aanvraag naar de adviseur.

De adviseur neemt contact met je op om de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.