Bekijk de verzekeringspakketten van Allianz
 

Wat is het risico van een eigen bedrijf?

Iedereen kan ondernemer worden. Maar is ondernemen wel iets voor jou? Heb je een goed idee? Of ben je gewoon heel goed in jouw vak? Iedere ondernemer is anders en iedere ondernemer heeft zijn eigen redenen om een bedrijf te starten. Toch is er iets wat alle ondernemers bindt: zij durven risico’s te nemen. Maar je kunt niet alle risico’s zelf dragen. Denk er goed over na en schakel zo nodig hulp in van jouw verzekeringsadviseur.

Als ondernemer kan je ook te maken krijgen met tegenvallers. Risico’s zijn niet altijd te vermijden. Maar als jij je vooraf bewust bent van deze risico’s, komen ze niet als een verrassing. De belangrijkste risico’s vind je hieronder.

Ziekte en verzuim
Heb je personeel? Dan kan je te maken krijgen met zieke werknemers. Als werkgever ben je wettelijk verplicht om het loon door te betalen. Dat is minimaal 70% van het loon in de eerste 2 jaar. Maar je kunt zelf ook ziek worden. Of om een andere reden niet kunnen werken. Stel jezelf daarom de vraag hoe lang je zonder inkomen uit jouw bedrijf kunt. En wat je elke maand nodig heeft, zowel zakelijke als privé. Denk ook na over een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Schade aan uw spullen
Ben je afhankelijk van machines of apparatuur? Bijvoorbeeld laptops en telefoons. Schade aan deze spullen kan op veel manieren ontstaan. De spullen kunnen gestolen worden of stukgaan. Terwijl je ervan afhankelijk bent. Heb je hiervoor geld opzij gezet? Of is een elektronicaverzekering een betere optie? Met deze verzekering is schade aan de apparatuur gedekt. Maar ook de extra kosten voor het huren van vervangende apparatuur. En de kosten voor reconstructie en de kosten voor het herstel van jouw administratie.

Klanten
Je bent als ondernemer afhankelijk van jouw klanten. Maar uiteraard zijn daar ook risico’s aan verbonden. Wat als een factuur bijvoorbeeld niet betaald wordt? Of als jouw klanten ontevreden zijn over wat je hebt geleverd? Breng daarom goed in kaart met welke risico’s jij en jouw klanten te maken krijgen. Denk bijvoorbeeld na of een rechtsbijstandverzekering voor jou zinvol is. En zorg ervoor dat je met iedere klant goede afspraken maakt. Daarvoor zijn algemene (leverings)voorwaarden een goed begin. Daarin maak je vooraf afspraken over wat je gaat doen. En wat jouw opdrachtgever kan verwachten. 

Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.