Service & contact

  • Indien u schriftelijk/ per email een verzoek doet, streven we ernaar u binnen 10 werkdagen een reactie te sturen.
Nee, je kunt (nog) niet met ons chatten. Je kunt wel chatten met de medewerkers van Allianz Direct als je een autoverzekering of woonverzekering bij Allianz Direct hebt afgesloten. Dat kan doordeweeks van 8.30 tot 20.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.
Voor vragen over Allianz Direct kun je terecht op hun servicepagina
Je kunt bij ons inloggen als je bij ons een pensioen of  levensverzekering hebt. Heb je een vraag over een andere verzekering? Neem dan contact op met je adviseur. De contactgegevens vind je in je polis. Wil je ons rechtstreeks spreken? Hier vind je het juiste nummer.
Dagelijks bereikbaar van 10:00 tot 22:00
Tel: 0800 - 44 00 001
[email protected]
Heb je een pensioen bij ons? Log dan hier in met je DigiD om je pensioenkluis te openen. In je pensioenkluis vind je al je pensioendocumenten.
Je vindt hier alle voorwaarden van onze verzekeringen. 
Je vindt hier de voorwaarden van de Allianz Hypotheek.

Het kan zijn dat je een Allianz-verzekering wilt opzeggen. Hoe je dat kunt doen, hangt af van het soort verzekering: is het een schadeverzekering, overlijdensriscoverzekering of een levensverzekering?

Opzeggen schadeverzekering

Je kunt hier je schadeverzekering opzeggen. Schadeverzekeringen dekken de volgende risico’s:

aansprakelijkheid, auto, bromfiets, motor, ongevallen, rechtsbijstand, reizen/vakantie of wonen.

Opzeggen overlijdensrisicoverzekering

Je kunt je overlijdensrisicoverzekering op twee manieren opzeggen:

1.      Via ons wijzigingsformulier.

2.      Stuur ons een mail of brief sturen met:

  • een ondertekend beëindigingsverzoek van de verzekeringnemer(s);
  • een akkoord van de hypotheekverstrekker (bank) als de overlijdensrisicoverzekering gekoppeld is aan een hypotheek (verpand).

Verstuur het bericht en de bijlagen naar:

[email protected] of naar:

Allianz Nederland Levensverzekering

Postbus 761

3000 AT ROTTERDAM

Opzeggen levensverzekering

Je kunt je levensverzekering op twee manieren opzeggen:

1.      Via een e-mail naar [email protected]. Vermeld daarin ook je naam, adresgegevens en je polisnummer.

2.      Via ons wijzigingsformulier

Je kunt alleen pechhulp afsluiten als je ook een autoverzekering bij ons afsluit. Bereken hier je premie.
Voor particulieren hebben wij (nog) geen cyberverzekering. Wij hebben wel een wij een uitgebreide verzekering tegen schade door cybercriminaliteit voor ondernemers, bedrijven en organisaties. 
Als je je groene kaart kwijt bent, kun je een nieuwe aanvragen bij je adviseur. Het telefoonnummer vind je in de polis. Heb je direct een verzekering bij ons afgesloten? Bel dan 088-577 25 10.
Vaak geldt een eigen risico bij schade. Dat is een bepaald bedrag dat je zelf betaalt. Wil je weten of voor jouw verzekering een eigen risico geldt? Kijk dan in de voorwaarden. Of neem contact op met je adviseur. Het telefoonnummer vind je in de polis.
Hier vind je onze verzuimportaal. Je logt in met je relatie- of polisnummer en met je wachtwoord.
Ja. Allianz heeft een fietsverzekering voor alle soorten fietsen, van stadsfiets tot e-bike. Je kunt de fietsverzekering direct afsluiten via Allianz Global Assistance.
Ja. Allianz heeft een uitgebreide globetrotter verzekering. Deze verzekering is ideaal als je voor langere tijd naar het buitenland gaat. Je kunt de globetrotter verzekering direct afsluiten via Allianz Global Assistance.
Als je een pensioen of levensverzekering bij ons hebt, is de kans groot dat je ook via ons belegt. Wil je weten hoe wij beleggen? Of hoe je beleggingen het doen? Via de links hieronder vind je informatie over beleggingen en beleggingsfondsen.