Wil je meer weten over je pensioen bij Allianz? Of hoe pensioen werkt? Hier vind je uitgebreide informatie over je pensioenregeling bij Allianz. Maar ook over wat de mogelijkheden zijn als je binnenkort met pensioen gaat. Of wat je zelf extra kunt regelen voor je pensioen.
Wij helpen je graag met het beantwoorden van jouw pensioenvragen. Daarvoor is het belangrijk dat je weet hoe het Nederlandse pensioenstelsel werkt. In Nederland bestaat het pensioen uit 3 delen, ook wel pijlers genoemd.
  • Iedereen die in Nederland woont of werkt, bouwt AOW op. Dit basispensioen wordt verzorgd door de overheid. Het AOW-pensioen ontvang je vanaf de dag dat je jouw AOW-leeftijd bereikt. Op dit moment is die leeftijd 66 jaar en 4 maanden, maar de leeftijd gaat stapsgewijs omhoog naar 67 jaar in 2024. Daarna wordt de AOW-leeftijd gekoppeld aan de levensverwachting.

  • Meer informatie over de AOW vind u op de website van de Rijksoverheid.
  • Ben je in dienst bij een werkgever? Dan biedt deze in 90% van de gevallen een pensioenregeling aan. Dit pensioen krijg je boven op je AOW. Een werkgever is verplicht om je te informeren over je pensioen. Wil je weten hoeveel AOW en werkgeverspensioen je later krijgt? Kijk dan op www.mijnpensioenoverzicht.nl.  
  •  
  • Je kunt zelf ook stappen ondernemen om je pensioen aan te vullen. Bijvoorbeeld met een (bancaire) lijfrente of door te sparen of te beleggen.
  • Ga je binnenkort al met pensioen en komt je pensioenkapitaal vrij? En wil je een pensioenuitkering berekenen? Bekijk dan de mogelijkheden en doe een berekening.
Neem contact met ons op. 
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.