Een pensioen bij Allianz

Jouw pensioen is misschien nog ver weg. Toch is het goed om er nu al over na te denken. Het is tenslotte jouw inkomen voor later. Hier vind je alle informatie over jouw pensioen. 
Wij helpen je graag met het beantwoorden van al jouw pensioenvragen. Daarom leggen we eerst uit wat we bedoelen met pensioen. In Nederland heeft een pensioen 4 onderdelen. Die noemen we pijlers:
  • Iedereen die in Nederland woont of werkt bouwt per jaar een stukje basispensioen op via de Algemene Ouderdomswet (AOW). Dit basispensioen wordt maandelijks uitgekeerd door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Je ontvangt dit pensioen als je de AOW-leeftijd bereikt. De AOW leeftijd gaat stapsgewijs omhoog en is nu iets meer dan 67 jaar. Bekijk hier jouw AOW-leeftijd. Alles weten over AOW? Kijk op de website van de Rijksoverheid.
  • Ben je in loondienst? Dan biedt jouw werkgever vaak een pensioenregeling aan. Dit pensioen wordt uitbetaald boven op jouw AOW. Een werkgever is verplicht om je te informeren als je pensioen opbouwt. Meestal betaalt jouw werkgever een deel van de pensioenpremie en jij de rest via jouw brutosalaris. Wil je weten hoeveel AOW en werkgeverspensioen je later krijgt? Kijk dan op www.mijnpensioenoverzicht.nl
  •  
  • Ben je ondernemer? Dan bouw je vaak geen pensioen op via jouw werkgever. Het is dan verstandig om zelf je pensioen te regelen. Dat kan bijvoorbeeld via sparen of beleggen.
  • In pijler 3 ben je zelf aan zet om je pensioen aan te vullen. Dit is niet verplicht. Je kunt jouw pensioen aanvullen omdat je niet voldoende hebt aan je AOW en het pensioen dat je opbouwt via je werkgever óf gewoon omdat je een extraatje wilt. Op mijnpensioenoverzicht.nl zie je wat je aan pensioen opbouwt. Bouw je niet voldoende op? Kom dan in actie. Je kunt pensioen aanvullen met bijvoorbeeld een (bancaire) lijfrente of door te sparen of te beleggen . Bij Allianz bieden we deze opties niet.