Autoschade melden

Wat vervelend dat je autoschade hebt of schade aan je (bestel)auto of motor. Wij helpen je graag en gaan direct voor je aan de slag.  
Waar en wanneer het jou uitkomt. 
autoschade-melden
Vul je persoonlijke gegevens in
Vul de gegevens in van de tegenpartij
Upload foto's en documenten over de schade
Bevestig je autoschade melding
wij bekijken of en hoe je verzekerd bent voor de schade.
wij vragen aanvullende informatie bij je op of schakelen een schade-expert in om de schade te beoordelen om je dossier compleet te maken. 
onze schadebehandelaar gaat aan de slag met jouw schadedossier en beoordeelt of deze schade vergoed wordt, wie aansprakelijk is en welk schadebedrag wordt uitbetaald.
je kunt de schade laten repareren, zodat je weer snel op pad kunt. De schadevergoeding voor de reparatie wordt uitbetaald: rechtstreeks aan het herstelbedrijf of eerst aan jou (dan betaal je zelf het herstelbedrijf).

Je kunt hier je schade melden als je een autoverzekering bij Allianz hebt afgesloten voor je zakelijke voertuig. Dus voor je (bestel)auto of motor. Maar ook als je leaset bij Alphabet of als je een Allianz verzekering hebt afgesloten voor je voertuig via je werkgever of bij PMA. Daarnaast kun je je autoschade hier melden als je een (merk)verzekering hebt van BMW, MINI, Volkswagen Verzekering, Audi Car Insurance, SEAT Verzekering of Skoda Verzekering.    

Geldt dit niet voor jou? Dan loopt je verzekering niet bij Allianz en kunnen wij je niet helpen. Bekijk dan hieronder hoe je jouw schade kan melden.

Heb je schade aan je SnappCar voertuig? Meld dan je schade via de SnappCar app.

Wat naar dat je gewond bent geraakt. Je meld de schade dan via een andere weg. Lees hier meer.

In sommige gevallen is het verstandig om bij een schade of ongeval de politie te bellen via 112. Bijvoorbeeld als:

  • Er iemand ernstig gewond is of overlijdt.
  • Je ruzie krijgt met een van de betrokkenen.

Heb je schade door diefstal, inbraak of vandalisme? Is iemand weggegaan na de schade zonder zijn gegevens achter te laten? Doe dan aangifte bij de politie.

Maak in ieder geval foto’s van de situatie en de schade. Zodra er een andere partij betrokken is bij de schade, vul je het schadeformulier samen in. Heb je beiden geen schadeformulier bij je? Noteer dan naam, adres, kenteken en verzekeraar van de andere persoon. 
Bel Allianz Ruitservice op 088 - 577 33 33 als het uitsluitend om ruitschade gaat.
Bij de uitbetaling van het schadebedrag kan het zijn dat je zelf een eigen risico betaalt. Houd er ook rekening mee dat een schade misschien invloed heeft op je schadevrije jaren. In dat geval ga je het komende jaar meer verzekeringspremie betalen. Het aantal schadevrije jaren staat op je polis. Als je ervoor kiest de schade zelf te betalen, dan wijzigt het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd niet.
Indien het een kleine schade betreft, kan het voordeliger zijn om deze zelf te betalen. Dan verlies je geen schadevrije jaren en blijft je premie gelijk. Je hebt een jaar de tijd om te beslissen of je de uitbetaling van je schade door Allianz eventueel wilt terugdraaien. 
Je kunt ook terecht bij je financieel adviseur. Daarnaast is het mogelijk om telefonisch je schade te melden van 09.00 tot 17.30 uur via 088 - 577 25 55.
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.