Waardeoverdracht

Als je nog verschillende pensioenpotjes hebt staan van (ex-)werkgevers, kan het verstandig zijn om deze in je nieuwe pensioenregeling bij Allianz of Allianz PPI onder te brengen. Dat doe je met door een offerte voor een Individuele Waardeoverdracht aan te vragen. Of je nog pensioenpotjes hebt staan check je makkelijk op www.mijnpensioenoverzicht.nl.
Een offerte voor een individuele waardeoverdracht kun je gemakkelijk via je Allianz Persoonlijk Pensioenportaal aanvragen.
Om te voorkomen dat je op de pensioendatum eindigt met allemaal kleine pensioenpotjes hebt, heeft de overheid de Wet Waardeoverdracht Klein Pensioen gemaakt. Veel verzekeraars werken hier aan mee. Wij ook. In het kort betekent het dat kleine pensioenpotjes van eerdere werkgevers of pensioenuitvoerders automatisch worden overgedragen naar ons. Had je een regeling bij ons, en nu ergens anders? Dan dragen we jouw kleine pensioenpotje over naar de nieuwe pensioenen die je ergens anders opbouwt. Wanneer een pensioenpotje klein is wordt jaarlijks, via wettelijke regels, vastgesteld. In 2024 is een pensioenpotje klein als er ongeveer € 10.000 aan je beleggingen in je oude pensioenpotje zit.