Allianz Hypotheek


✓ Gunstige hypotheekrente
✓ Online af te sluiten
✓ Flexibel aan te passen
 
 
Zo comfortabel als je huis is, zo aangenaam moet je hypotheek ook zijn. Je hypotheek moet vandaag bij je passen, maar ook over 10, 20 of 30 jaar. Want je hypotheek is meer dan alleen de lening voor je huis. Het is de basis van je financiële leven. Daarom is de keuze voor de juiste hypotheek zo belangrijk.

Een hypotheek is een lening voor het kopen van een woning, met diezelfde woning als onderpand. Voor die lening betaal je hypotheekrente. Die rente kun je vastzetten, bijvoorbeeld voor 1, 10, 15, 20 of 30 jaar. Dit is de rentevaste periode. Hoe langer de rentevaste periode, hoe meer zekerheid over je woonlasten.

Allianz heeft 3 hypotheekvormen: de Annuïteiten Hypotheek, de Lineaire Hypotheek en de Aflossingsvrije Hypotheek. Bij de Annuïteiten Hypotheek en Lineaire Hypotheek betaal je elke maand een deel van de hypotheek terug: je lost af. Aan het eind, vaak na 30 jaar, heb je geen hypotheekschuld meer. Dat is anders bij de Aflossingsvrije Hypotheek. Bij deze hypotheek is je schuld aan het eind even hoog als aan het begin. 

Als je een woning zoekt, wil je weten hoeveel je kunt lenen. Voor je hypotheek gelden enkele regels. Zo kun je niet méér hypotheek krijgen dan de waarde van je woning. Je kunt dus maximaal 100% van de woningwaarde financieren. Of 106% als je je woning energiezuiniger maakt. Maar er zijn meer zaken van belang voor je maximale hypotheek, zoals je inkomen en je leeftijd, maar ook het energielabel van jouw nieuwe woning. Of je je woning wilt verduurzamen. En ook of je een studieschuld of een krediet hebt.
Bij de aankoop van uw nieuwe woning zijn er verschillende leennormen gesteld op basis van uw energielabel. Enerzijds zorgt dit er voor dat u meer kan lenen als u een huis aankoopt met een duurzaam energielabel. Anderzijds kunt u meer lenen als u de aangekochte woning gaat verduurzamen terwijl het nog geen duurzaam energielabel heeft. Voor meer informatie over deze leennormen verwijzen we je graag naar onze hypotheekwijzer.
Allianz biedt je altijd een hypotheek die bij je past. Een hypotheek om je huis te kopen en je lening af te lossen. Of een hypotheek die je alle ruimte biedt voor verbouwingen. Of voor het verduurzamen van je woning. Of om extra zekerheid in te bouwen. Bij Allianz vind je altijd een flexibele en solide hypotheek. Tegen de scherpst mogelijke rente.
Benieuwd wat je kunt lenen bij Allianz? Bijvoorbeeld omdat je op zoek bent naar een koopwoning? Of voor een verbouwing? Met onze rekentool zie je snel je maximale hypotheek en kun je deze online gelijk afsluiten.
Verzamel alle gegevens, zoals je inkomen en uitgaven, maar ook bezittingen en schulden. Aan de hand hiervan kan je bekijken wat je kunt lenen.
Met de kennis- en ervaringstoets test je of je voldoende weet van hypotheken. En of je de risico’s kent die je kan lopen. De keuzes die je maakt kunnen tenslotte grote financiële gevolgen hebben. Verdiep je in hypotheken, zodat je weet wat je afsluit. 
Om een Allianz hypotheek aan te vragen, hebben we persoonlijke gegevens van je nodig. Zo vragen we je adres, of je al een hypotheek hebt gehad en welke hypotheekvorm je kiest.
Zodra je de aanvraag verstuurt, brengen wij een rentevoorstel uit. In het rentevoorstel staat onder meer het gevraagde bedrag en tegen welke rente en aflossing. Ben je het eens met de inhoud? Dan onderteken je het rentevoorstel.
In het rentevoorstel vragen we je om een aantal documenten te uploaden. Bijvoorbeeld een taxatierapport. Je vraagt een taxatierapport aan bij een taxateur. We vragen je ook om je te identificeren. Afhankelijk van jouw situatie vragen we ook om een overzicht van de verbouwingskosten of een kopie van je rekeningafschrift van je eigen geld. Zodra je alle documenten bij elkaar hebt verzameld, upload je de documenten in je eigen veilige portaal. 
Wij sturen alle stukken naar de notaris die jij opgeeft en maken het geld naar het notariskantoor over. Bij de notaris teken je de leverings- en/of hypotheekakte. 

Een betere woontoekomst begint met verduurzamen. Allianz gelooft in de verduurzaming van de Nederlandse huizenmarkt en het verlagen van de uitstoot van de Nederlandse woningeigenaren. Wij geloven dat we dit doel alleen samen kunnen bereiken, want verduurzamen is misschien ook wel iets voor jou! Ieder huis kan energiezuinig zijn, of het nu gaat om een bestaand of nieuw huis. Je kunt hierover in gesprek gaan met uw adviseur en op die manier samen kijken naar de mogelijkheden voor jouw huis. Je kunt ook eerst zelf een kijkje naar de mogelijkheden om samen te verduurzamen. Allianz biedt je ook mogelijkheden in de vorm van het Groene Leningdeel. Dit leningdeel is speciaal ontworpen om jou te helpen bij het financieren van jouw verduurzamingswerkzaamheden.

Per 1 januari 2024 zijn er nieuwe richtlijnen gekomen voor hypotheeknormen. Huishoudens krijgen meer leenruimte voor de koop van een energiezuinige woning en voor het verduurzamen van de eigen woning. En wij gaan daar nog een stapje in verder. Om écht duurzamer te worden vinden wij dat iedere woning minimaal een energielabel C zou moeten hebben. Dat betekent dat vanaf heden alleen nog een woning met energielabel D of slechter gefinancierd kan worden als er een verbeterplan wordt geleverd om de woning te verduurzamen naar minimaal label C of beter. Dit kan in combinatie met een Groen Leningdeel! Hierbij biedt Allianz ook een verbeterrapport aan om uw situatie goed in kaart te brengen. Hiermee leveren we een positieve bijdrage aan vergroening van de Nederlandse woningmarkt.  

Rente wordt lager, volledig aflossen 
Alleen rente, niet aflossen 
Maandlasten worden lager, volledig aflossen
Alleen rente, volledig aflossen

Met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heb je een betaalbare en veilige hypotheek. Het maximale bedrag dat je met NHG kunt lenen is € 435.000,- (2024). Maak je je huis energiezuinig? Dan is de maximale hypotheek met NHG € 461.100,- (2024)

Voor een hypotheek met NHG betaal je 0,6% van het hypotheekbedrag (2024). Dat bedrag kun je aftrekken voor de belasting. Dankzij NHG krijg je korting op je hypotheekrente. 

Over je hypotheek betaal je rente. Daarbij bepaal je zelf hoelang de rente vaststaat: je kiest een rentevaste periode. Dat kan voor 10, 15, 20 of 30 jaar. Hoe langer de rentevaste periode, hoe zekerder je woonlasten én hoe hoger het rentetarief.

Voor het rentetarief maakt het uit:

●        of je een hypotheek met of zonder NHG hebt

●        hoelang de rente vaststaat

●        wat de verhouding is tussen je woningwaarde en je hypotheekschuld

Als je een huis wilt kopen, komt er veel op je af. Hoe pak je dat slim aan?

  1. Zet al je woonwensen op een rij en bekijk wat je kunt lenen.
  2. Weet je wat je wilt? En wat je maximaal kunt lenen? Dan kun je op huizenjacht!
  3. Heb je je droomhuis gevonden en is je bod geaccepteerd? Dan kun je de hypotheek regelen. Zelf. Of via een financieel adviseur. Het begint allemaal met het aanvragen van een hypotheekofferte.
  4. Ga je akkoord met de hypotheekofferte? Dan teken je de hypotheekakte bij de notaris.
  5. Je hebt de sleutels. Het huis is helemaal van jou. Je kunt zorgeloos wonen.

Je hypotheek oversluiten betekent een nieuwe hypotheek. Dat doe je bijvoorbeeld omdat de rente lager is dan je huidige hypotheekrente. Dus om je maandlasten te verlagen. Maar oversluiten kan ook interessant zijn omdat je meer wilt aflossen. Of andere spelregels wilt.

Oversluiten kan bij je huidige hypotheekverstrekker, maar je kunt ook overstappen naar een ander, naar Allianz bijvoorbeeld.

Of oversluiten voor jou interessant is, hangt af van je huidige hypotheek en je rentevaste periode. Bovendien is oversluiten vrij duur. Denk maar aan de boeterente vanwege het vervroegd aflossen. Ook zijn er bijkomende kosten voor de taxatie, de notaris en de adviseur. Laat je daarom goed informeren, zodat je zeker weet dat oversluiten gunstig uitpakt. Je financieel adviseur kan je helpen om alle mogelijkheden in kaart te brengen. Of vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.

Een huis is nooit helemaal af. Er blijft altijd iets te wensen over. Misschien wil je energie besparen, een nieuwe keuken of een dakkapel of uitbouw. Kortom je wilt verbouwen. Daar is geld voor nodig. Dat kunnen wij voor je financieren. Het deel dat nodig is voor de renovatie zetten wij in een bouwdepot. Vanuit dat depot betaal je de facturen van de aannemer. Over het bedrag op je bouwdepot ontvang je rente. Bij Allianz ontvang je evenveel rente als dat je betaalt. En je gaat pas rente betalen als de eerste factuur wordt betaald. Dus je gaat meer rente betalen naarmate de verbouwing vordert.

Als je een hypotheek wilt afsluiten, heb je ook vaak eigen geld nodig. Je mag namelijk niet meer dan 100% van het aankoopbedrag lenen (106% in geval van energie besparende voorzieningen). En bovenop het aankoopbedrag heb je extra kosten, zoals:

●        Overdrachtsbelasting: 2% van de koopsom*

●        NHG: 0,6% van het hypotheekbedrag

●        Financieel adviseur, makelaar of notaris

●        Overbruggingslening

●        Keuring of taxatie

●        Verbouwing en verhuizen

* Ben je nog geen 35 en heb je nog geen gebruik gemaakt van de startersvrijstelling? Dan betaal je geen overdrachtsbelasting bij een aankoopt tot € 510.000,-.

Deze extra kosten kun je niet altijd financieren via je hypotheek. Wel zijn sommige kosten fiscaal aftrekbaar. Je krijgt dus geld terug van de Belastingdienst. Dat geldt voor:

●        de aankoopkosten voor de woning

●        de hypotheekrente

De maximale hypotheekaftrek in 2024 is 36,97%.

Veel huizenkopers sluiten een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Want daarmee bescherm je je partner financieel als je overlijdt. Met de ORV-uitkering kan je partner de hypotheek (deels) aflossen of de (woon)lasten blijven betalen.

Je kunt de ORV direct bij Allianz afsluiten. Bereken de ORV die bij jou past.

Wil je liever advies over de ORV? Neem dan contact op met je adviseur. Of met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.

Heb je een vraag of wil je meer weten over Allianz hypotheken, dan kun je contact met ons opnemen. 

Wij streven ernaar je binnen 2 werkdagen een reactie te geven.
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.