Binnenkort met pensioen?

  • Kies tijdig en zorgvuldig


Ga je binnenkort met pensioen? En heb je pensioen via je werkgever? Of een pensioenverzekering waarbij het opgebouwde pensioenkapitaal vrijkomt? Dan valt er wat te kiezen. Doe dat tijdig. En zorgvuldig. Want je keuzes hebben invloed op de hoogte van je pensioen.
Als je pensioenkapitaal vrijkomt, kun je een pensioenuitkering (ouderdomspensioen) aankopen. Je kunt zelf kiezen bij wie je de pensioenuitkering aankoopt. Doe je dit bij Allianz, dan kun je rekenen op een aantrekkelijk pensioen. Bij ons kun je bovendien kiezen voor een vast of een variabel pensioen. Of een combinatie daarvan. Op deze pagina vind je alle informatie voor jouw pensioen dat is vrijgekomen bij Allianz. Heb je jouw pensioen ergens anders opgebouwd? En komt het vrij? Hieronder lees je over de mogelijkheden bij ons. 

Je pensioen komt vrij. Wij helpen je graag bij de keuzes voor je pensioenuitkering. Via ons overzichtelijke stappenplan krijg je meer inzicht in: 
 

  • de mogelijkheden voor je pensioenuitkering
  • de risico’s die je bij je pensioenuitkering wilt lopen
  • wat je met je pensioenuitkering wilt doen
  • wat je aan pensioenuitkering nodig hebt

Zo kun je snel zien welke pensioenuitkering bij je past: een vast pensioen, een variabel pensioen of een combinatie van vast en variabel pensioen. Wil je ook meer inzicht in deze pensioenzaken? Ga dan naar het stappenplan. 

Bij Allianz kun je kiezen voor een vast pensioen, een variabel pensioen of een combinatie van vast en variabel pensioen. Maar wanneer kies je een vast pensioen? En wanneer een variabel pensioen? 

Vast pensioen - Bij een vast pensioen krijg je elke maand hetzelfde bedrag aan pensioen. Je hebt dus zekerheid over wat je per maand te besteden hebt. 

Bij je pensioen speelt de marktrente een belangrijke rol. Koop jij een vast pensioen aan bij een lage marktrente? Dan krijg je ook een lage vaste pensioenuitkering. Deze wijzigt niet meer na de ingang van jouw pensioenuitkering. Dus hij stijgt ook niet als de marktrente later weer stijgt.

Geeft een vast pensioen voor jou een te lage uitkering? Dan is er ook een variabel pensioen.

Variabel pensioen - Bij een variabel pensioen beleg je met (een deel van) je pensioengeld. Daardoor is je uitkering minder afhankelijk van de marktrente als je de uitkering aankoopt. En als het goed gaat met de beleggingen kun je een hogere uitkering verwachten. Maar de resultaten kunnen ook tegenvallen. En dan heb je juist een lagere uitkering.

Vast en variabel pensioen - Kiezen tussen een vast pensioen en een variabel pensioen is dus kiezen tussen de zekerheid van een vaste (lagere) uitkering of de onzekerheid dat je uitkering hoger of lager wordt. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een combinatie van vast en variabel pensioen.

Allianz heeft een vast pensioen en een variabel pensioen:

Heb je een Allianz Pensioen? Dan krijg je toegang tot jouw Persoonlijk Pensioen Portaal. Hierin kan je zien wat er wordt uitgekeerd. Kies je voor een variabel pensioen? Dan zie je ook hoe het staat met jouw beleggingen. Ook kan je jouw polis eenvoudig in het portaal bekijken.

Of je nu een vast of variabel pensioen kiest, je uitkering stopt als jij (en eventueel je partner) komt te overlijden. De rest van je pensioenkapitaal is dan voor ons. Daar staat tegenover dat wij langer moeten uitkeren als je ouder wordt dan wij verwachten. Overlijd je eerder? Dan heb je mogelijk meer betaald dan je aan uitkeringen hebt ontvangen. Wil je dit voorkomen? Dan kun je een contraverzekering afsluiten. Deze verzekering keert eenmalig een bedrag uit aan je nabestaanden, bijvoorbeeld je kinderen, als jij overlijdt of als jij én je partner zijn overleden.

Je kan een contraverzekering alleen in combinatie met een direct ingaand pensioen afsluiten. Laat je adviseren door je adviseur of door een  adviseur bij jou in de buurt.

autoschade-melden
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.