Werkmaterieelverzekering

Vraag een offerte aan via een adviseur

 

werkmaterieelverzekering

Veel ondernemers en bedrijven gebruiken bij hun dagelijkse werkzaamheden werkmaterieel. Denk bijvoorbeeld aan ondernemers en bedrijven die werkzaam zijn in de infrastructuur, de bouw of de agrarische sector. Maar ook in groothandel en de transportsector. Schade aan werkmaterieel kan tot ernstig oponthoud van de werkzaamheden leiden.

Bovendien kan het bedrijf aansprakelijk zijn voor schade veroorzaakt door werkmaterieel aan anderen of spullen van anderen. Met de nieuwe werkmaterieelverzekering van Allianz kan jij jouw klant nog meer maatwerk bieden. Jij kunt bij ons terecht zowel voor kleine als grote werkmaterieelparken. Ook voor zwaardere risico’s (denk aan structurele verhuur, slopen) kunnen wij maatwerk leveren.

De Werkmaterieelverzekering is volledig aan te passen aan jouw situatie. Voor de premie en de mogelijkheden kijken we naar de apparatuur die jij wilt verzekeren, maar ook naar de dekking. En in hoeverre er bijvoorbeeld uitwijkmogelijkheden zijn bij schade. Ook de keuzes die jij maakt voor bijvoorbeeld de dekking bepalen de premie. Wil jij weten wat de Werkmaterieelverzekering voor jou kost? Vraag het een adviseur.
wat-kost-de-werkmaterieelverzekering
Werkmateriaal in de volle breedte
Wij verzekeren werkmateriaal in de volle breedte. Van trilstampers, graafmachines, bulldozers,  shovels, tractoren, walsen, heftrucks, aggregaten, compressoren tot kranen, verreikers en hoogwerkers. Jij kunt bij ons terecht zowel voor kleine als grote werkmaterieelparken. Ook voor zwaardere risico’s als structurele verhuur en slopen bieden wij maatwerk. 
Maatwerk door modulaire opbouw
De nieuwe Werkmaterieelverzekering biedt nog meer maatwerk. Bijvoorbeeld schade aan de bestuurder, een verlengde aanschafwaarderegeling van 12 maanden naar 36 maanden en verlengde dekking voor eigen gebrek tot en met 7 jaar (hierbij stellen wij wel aanvullende eisen aan onderhoud en oliemanagement). Maar ook door uitbreiding van de aansprakelijkheidsdekking met onder meer schade aan eigen zaken, sloop- en funderingswerkzaamheden. Jij kunt hierdoor de verzekering volledig op de behoefte van jouw klant samenstellen. 

Verzekerd

 • WA-verzekering:  schade die de klant met zijn landbouw- of werkmaterieel toebrengt aan anderen of spullen van anderen.
 • Schade aan kabels en leidingen tot maximaal € 1.000.000,-. Maatwerk is tot € 2.500.000,- mogelijk.
 • Als de klant kiest voor een (beperkt-)cascoverzekering: schade aan of verlies van zijn werk- of landbouwmaterieel.
 • Als de klant daarvoor kiest: schade aan eigendommen en een eigen gebrek tot en met 7 jaar.

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij betalen. Wil je meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.

Niet verzekerd

 • Geen rijbevoegdheid van de bestuurder.
 • Was de bestuurder terwijl de schade werd veroorzaakt niet in het bezit van een geldig rijbewijs? Of voldeed hij niet aan andere voorwaarden, zoals een minimale leeftijd? Dan is dat niet verzekerd.
 • Niet gemachtigde bestuurder.
 • Is de schade veroorzaakt door iemand die zich zonder toestemming in of op het object bevond? Dan betalen wij de schade niet.
 • Ander gebruik.

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wil je meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.

Brand en diefstal bij casco altijd gedekt
Er zijn 3 varianten waaruit jouw klant kunt kiezen:

Dekking A - Brand/Diefstal

  Jouw klant is verzekerd voor:

 • brand, ontploffing, zelfontbranding, ongeacht de oorzaak daarvan, ook als gevolg van eigen gebrek en door blikseminslag
 • diefstal van het gehele object, waarbij het niet gaat om vermissing of verduistering

Dekking B - Beperkt Casco

 Jouw klant is verzekerd voor:

 • alle schade zoals bij dekking A,
 • maar ook voor bijvoorbeeld diefstal, vermissing, verduistering, joyriding, of een poging daartoe,
 • of schade door kwaadwillige beschadiging of baldadigheid, storm, hagel en overstroming, botsing met dieren en vogels
 • ruitschade.

Dekking C – Casco Uitgebreid

Jouw klant is verzekerd voor:

 • alle schades die verzekerd zijn bij dekking A en B,
 • maar ook schades door alle andere onverwachte en plotselinge gebeurtenissen. Daaronder vallen bijvoorbeeld botsen en van de weg raken. Ook eigen gebrek is verzekerd.
Werkrisico is meeverzekerd
De WA-dekking is voor schade die de klant toebrengt aan anderen tijdens deelname aan het verkeer. Maar ook tijdens het werken met bijvoorbeeld een laad-/loskraan kan schade ontstaan. Dit werkrisico is ook verzekerd.
Schade door lading
Ook schade door de lading is verzekerd, maar niet als de schade is ontstaan tijdens het laden en lossen.
Misschien ook interessant
Naast de werkmaterieelverzekering heb je voor je bedrijf wellicht andere verzekeringen nodig. Bekijk het verzekeringenoverzicht of ontdek onze oplossingen specifiek voor de groothandel en bouw.
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.