Allianz bedrijfsschadeverzekering

  • Je brutowinst verzekerd
  • Tot 10% pakketkorting 
  • Zekerheid en continuïteit
bedrijfsschadeverzekering

Ligt je bedrijf stil door een brand, storm of een andere gedekte schade? Dan gaat dit ten koste van de brutowinst. Met de Allianz Bedrijfsschadeverzekering ben je verzekerd tegen deze vermindering van de brutowinst. Dus je nettowinst plus de vaste lasten. Dat noemen we bedrijfsschade. 

We houden hierbij rekening met de door jou gekozen schadevergoedingstermijn. Tijdens deze termijn vergoeden we de gemiste brutowinst. 

De premie voor jou als ondernemer bepalen we onder andere op basis van je omzet, je brutowinstpercentage en de uitkeringstermijn. Je kunt eenvoudig je premie berekenen via de bereken je premie button. Als de premie je bevalt, kun je direct een offerte aanvragen.
wat-kost-de-bedrijfsschadeverzekering
  • De bedrijfsschadeverzekering vergoedt de gemiste brutowinst als je bedrijf stil ligt door schade aan je gebouw, inventaris of goederen. Die bedrijfsschade kan bijvoorbeeld ontstaan door brand, bliksem, storm, inbraak, ontploffing, vandalisme of gesprongen leidingen.

  • Ook zijn de reconstructiekosten verzekerd tot maximaal € 125.000

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij wel betalen. Wil je meer weten? Lees dan onze verzekeringsvoorwaarden.

  • De Allianz Bedrijfsschadeverzekering keert niet uit als je schade hebt:

  • door opzet
  • door overstroming 

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wil je meer weten? Lees dan onze verzekeringsvoorwaarden.

Bij een schade aan j bedrijfsgebouw of inventaris ligt je bedrijf soms een tijd stil. In die tijd lopen je vaste kosten door, maar heb je geen of minder omzet. Een bedrijfsschadeverzekering zorgt voor een vergoeding van de vermindering van de brutowinst voor een bepaalde tijd. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook reconstructiekosten (standaard tot € 125.000,-).
Bij bedrijfsschade raken ook vaak de administratie en financiële gegevens, tekeningen e.d. beschadigd. Soms gaan die zelfs verloren. Het herstellen hiervan kan behoorlijk kostbaar zijn. Dit zijn de reconstructiekosten. Wij vergoeden die kosten tot maximaal € 125.000,-.
Tijdens de schadevergoedingstermijn vergoeden we de gemiste brutowinst Je kan uit verschillende schadevergoedingstermijnen kiezen. Dit is afhankelijk van jouw situatie. Bespreek dit met je verzekeringsadviseur.
Standaard is de uitkeringstermijn 52 weken. Tijdens de uitkeringstermijn krijg je een vergoeding voor de vermindering van de brutowinst. En de uitkering stopt pas als je brutowinst weer op het niveau van voor de schade is. Of eerder, als de afgesproken uitkeringstermijn is afgelopen. 
Misschien ook interessant
Naast de bedrijfsschadeverzekering heb je voor je bedrijf wellicht andere verzekeringen nodig. Bekijk het verzekeringenoverzicht of ontdek onze oplossingen specifiek voor de groothandel, detailhandel, bouw of zakelijke dienstverlening.
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.