Schade aan of in uw bedrijf?

 

Verzeker de brutowinst in de periode dat uw bedrijf stilligt. Vraag een offerte aan via een adviseur.

 

Bedrijfs­schade­verzekering

Bij schade in uw bedrijf kunnen niet alleen uw spullen stuk zijn. Uw bedrijf kan dan ook stil komen te liggen. Het kan soms lang duren voor u weer verder kunt na een schade. U kunt daarom een bedrijfsschadeverzekering afsluiten. Daarmee is de brutowinst in de periode dat uw bedrijf stilligt verzekerd.
Bent u zzp'er?
U kunt hieronder een premie berekenen en een offerte aanvragen. Een financieel adviseur neemt de aanvraag met u door, zodat deze helemaal op uw situatie is afgestemd.
Bent u mkb'er?
U kunt een offerte aanvragen via een financieel adviseur. Zoek hieronder een adviseur bij u in de buurt.
 • Is er sprake van een gedekte gebeurtenis? En heeft u daardoor schade aan uw gebouw, inventaris en/of goederen? En ligt daardoor uw bedrijf stil en ontstaat bedrijfsschade? Dan kunt u voor een bepaalde periode de vermindering van de brutowinst vergoed krijgen (onder aftrek van eventuele besparingen).  Het gaat om de volgende gevallen:
 • Uw brutowinst is verminderd omdat uw bedrijf stil lag door een gedekte schade.
 • Is er sprake van een gedekte schade op uw bedrijfschadeverzekering? Dan vergoeden wij ook de reconstructiekosten tot € 125.000,-. Maar alleen als deze kosten worden gemaakt als gevolg van schade aan of verlies van bijvoorbeeld tekeningen en administratieve en financiële gegevens die aanwezig zijn op de in de polis genoemde locatie. 
 • Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden
 • Schade door contractbreuk
  Als de schade ontstaat doordat u zich niet houdt aan de afspraken uit een contract, dan is dat niet verzekerd. Dat geldt ook als u een opdracht te laat of helemaal niet uitvoert.
 • Schade door overstroming
  Schade die ontstaat door bijvoorbeeld het overlopen of bezwijken van een dijk is niet verzekerd.
 • Schade die geen verband houdt met de gebeurtenis
  Zou uw brutowinst ook lager zijn als het gebouw, de inventaris of de goederen niet beschadigd waren? Dan betalen wij dat deel niet.
 • Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden
Bij een schade aan uw bedrijfsgebouw of inventaris ligt uw bedrijf soms een tijd stil. In die tijd lopen uw vaste kosten door, maar heeft u geen of minder omzet. Een bedrijfsschadeverzekering zorgt voor een vergoeding van de vermindering van de brutowinst voor een bepaalde tijd. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook reconstructiekosten (standaard tot € 125.000,-).
Is bij een schade uw administratie ook beschadigd of verloren gegaan? Bijvoorbeeld uw financiële of klantenadministratie? Dan valt het herstel hiervan onder de dekking voor reconstructiekosten.
Standaard is de uitkeringstermijn 52 weken. Tijdens de uitkeringstermijn krijgt u een vergoeding voor de vermindering van de brutowinst. En de uitkering stopt pas als uw brutowinst weer op het niveau van voor de schade is. Of eerder, als de afgesproken uitkeringstermijn is afgelopen. 
Verzekerd bedrag                         € 60.000
Dekking per locatie                       52 Weken
Premie per jaar                              € 111
Verzekerd bedrag                         € 125.000
Dekking per locatie                       52 Weken
Premie per jaar                              € 189
Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u de Bedrijfsschade­verzekering van Allianz te vergelijken met andere aanbieders.
Neem contact met ons op. 
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.