Schade aan of in je bedrijf?

  • ✔ Je brutowinst verzekerd
    ✔ Tot 10% pakketkorting 
    ✔ Zekerheid en continuïteit

Omzetverlies goed verzekerd met bedrijfsschadeverzekering

Ligt je bedrijf stil door een brand, storm of een andere gedekte schade? Dan gaat dit ten koste van de brutowinst. Met de Allianz Bedrijfsschadeverzekering ben je verzekerd tegen deze vermindering van de brutowinst. Dus je nettowinst plus de vaste lasten. Dat noemen we bedrijfsschade. 

We houden hierbij rekening met de door jou gekozen schadevergoedingstermijn. Tijdens deze termijn vergoeden we de gemiste brutowinst. 

Wat kost de Bedrijfsschadeverzekering voor ZZP’ers?
Ben je ZZP’er? Bereken dan hier de premie. Als die je bevalt, kun je ook direct een offerte aanvragen.
Wat kost de Bedrijfsschadeverzekering voor MKB’ers?
De premie voor jou als ondernemer bepalen we onder andere op basis van je omzet, je brutowinstpercentage en de uitkeringstermijn. Je kunt eenvoudig je premie berekenen via de bereken je premie button. Als de premie je bevalt, kun je direct een offerte aanvragen.
  • De bedrijfsschadeverzekering vergoedt de gemiste brutowinst als je bedrijf stil ligt door schade aan je gebouw, inventaris of goederen. Die bedrijfsschade kan bijvoorbeeld ontstaan door brand, bliksem, storm, inbraak, ontploffing, vandalisme of gesprongen leidingen.

  • Ook zijn de reconstructiekosten verzekerd tot maximaal € 125.000

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij wel betalen. Wil je meer weten? Lees dan onze verzekeringsvoorwaarden.

  • De Allianz Bedrijfsschadeverzekering keert niet uit als je schade hebt:

  • door opzet
  • door overstroming 

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wil je meer weten? Lees dan onze verzekeringsvoorwaarden.

Bij een schade aan j bedrijfsgebouw of inventaris ligt je bedrijf soms een tijd stil. In die tijd lopen je vaste kosten door, maar heb je geen of minder omzet. Een bedrijfsschadeverzekering zorgt voor een vergoeding van de vermindering van de brutowinst voor een bepaalde tijd. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook reconstructiekosten (standaard tot € 125.000,-).
Bij bedrijfsschade raken ook vaak de administratie en financiële gegevens, tekeningen e.d. beschadigd. Soms gaan die zelfs verloren. Het herstellen hiervan kan behoorlijk kostbaar zijn. Dit zijn de reconstructiekosten. Wij vergoeden die kosten tot maximaal € 125.000,-.
Tijdens de schadevergoedingstermijn vergoeden we de gemiste brutowinst Je kan uit verschillende schadevergoedingstermijnen kiezen. Dit is afhankelijk van jouw situatie. Bespreek dit met je verzekeringsadviseur.
Standaard is de uitkeringstermijn 52 weken. Tijdens de uitkeringstermijn krijg je een vergoeding voor de vermindering van de brutowinst. En de uitkering stopt pas als je brutowinst weer op het niveau van voor de schade is. Of eerder, als de afgesproken uitkeringstermijn is afgelopen. 
Met de verzekeringskaart Bedrijfsschadeverzekering zie je in één oogopslag wat wel en niet verzekerd is. Zo kun je onze Bedrijfsschadeverzekering gemakkelijk vergelijken met die van andere aanbieders.
Neem contact met ons op. 
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.