Goederen­transport­verzekering

 

Vraag een offerte aan via een adviseur

 

Goederen­transport­verzekering

De Goederentransport­verzekering is een doorlopende verzekering voor de financiële gevolgen van verlies en beschadiging tijdens het vervoer. U kunt daarbij kiezen voor een werelddekking. Het maakt daarbij niet uit met welk vervoermiddel de spullen worden vervoerd. En ook niet of dat vervoermiddel van uzelf is of van iemand anders.
Hoeveel premie u betaalt voor de Goederentransport­verzekering, hangt van veel zaken af. Bijvoorbeeld het soort goederen dat u wilt verzekeren. Niet alle goederen zijn even gevoelig voor schade. Daarnaast kijken we naar de dekking die u kiest en de reizen die u wilt verzekeren. Omdat reizen naar bepaalde landen, door een minder goede infrastructuur, risicovoller is dan bijvoorbeeld transporten binnen Nederland. Wilt u weten wat de Goederentransport­verzekering voor u kost? Vraagt het een adviseur.
 • Schade aan of verlies van uw spullen tijdens transport. Zodra de verzekerde spullen worden opgepakt voor het laden, begint de dekking. En de dekking eindigt pas als de spullen zijn neergezet op de loslocatie.
 • Difference in conditions en difference in limits. Met deze bepalingen heeft u een secundaire dekking voor de verschillen ten opzichte van een bestaande verzekering. Met deze bepalingen vult onze verzekering eventueel verschillen met de bestaande verzekering aan tot de eigen voorwaarden (difference in conditions) of verzekerde bedragen (difference in limits) van de andere verzekering aan.
 • Standaard zijn ook reparatie- en demonstratiezaken meeverzekerd. Maar demonstratiezaken voor beurzen en tentoonstellingen niet.
 • Intern transport is meeverzekerd.
 • Standaard dekking voor het financiële nadeel van een koper of verkoper als goederen beschadigd aankomen (sellers en buyers interest). Sellers interest ontstaat als een leverancier (de verzekeringnemer) een belang heeft bij goederen die niet voor zijn risico reizen. En toch beschadigd aankomen. Dan kan het zijn dat de afnemer weigert de overeengekomen koopsom te betalen. Of maar deels. Maar het kan soms ook om andere verplichtingen gaan, zoals een bijdrage in averij grosse. Met deze dekking is die schade verzekerd. Buyers interest is een vergelijkbare dekking, maar dan voor de afnemer. Er kan tijdens transport schade ontstaan, terwijl de spullen nog niet zijn eigendom zijn.

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.

 • Schade door eigen gebrek of eigen bederf.
  Schade die ontstaat door een gebrek van het product zelf. Of omdat bepaalde producten nu eenmaal kunnen bederven. 
 • Opzet en roekeloosheid 
 • Schade die voortvloeit uit (bio)chemische wapens 
 • Atoomkernreacties

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.

Uw vervoerder is hooguit beperkt aansprakelijk in geval van schade. Het kan daarom voorkomen dat u met een restschade blijft zitten als u zelf geen Goederentransport­verzekering heeft afgesloten. Daarnaast kan het zijn dat de vervoerder niet aansprakelijk blijkt te zijn.
Wij kunnen niet alle risico’s verzekeren. Transporten van bijvoorbeeld geld verzekeren wij niet.
Winst die nog niet is gemaakt, omdat de spullen nog niet zijn (door)verkocht. Maar u verwacht wel dat u deze winst maakt als u de spullen (door)verkoopt. U kunt dit meeverzekeren op de Goederentransport­verzekering.
Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u de Goederentransport­verzekering van Allianz te vergelijken met andere aanbieders.
Neem contact met ons op. 
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.