Als je net bent begonnen met jouw bedrijf, denk je er waarschijnlijk nog niet over na: bedrijfsovername. Toch krijgt bijna elke ondernemer ermee te maken. Omdat je jouw bedrijf wilt uitbreiden en een ander bedrijf wilt overnemen. Of omdat je toe bent aan een andere uitdaging of fase. En daarom jouw bedrijf wilt verkopen. Vaak verloopt een bedrijfsovername soepel. Zeker als het bedrijf overgaat op kinderen. Of als je er al eerder voor heeft gekozen om meerdere aandeelhouders te hebben. Maar soms komt er meer bij kijken. Bedenk daarom op tijd wat je wilt.
Allianz heeft verschillende verzekeringspakketten voor zzp’ers en mkb’ers met een bedrijfspand. Ben je zzp’er? Dan kan je direct een pakket samenstellen, een premie berekenen en een offerte aanvragen. Wil je de verzekering afsluiten? Of ben je mkb’er? Kies dan een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt die ervoor zorgt dat je persoonlijk advies krijgt. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden.
Het uitbreiden van jouw bedrijf betekent vaak dat je op zoek gaat naar een bedrijfspand. En dan zijn er meestal twee mogelijkheden: je gaat kopen of je gaat huren. Een keuze maken tussen het kopen en huren van een bedrijfspand is niet eenvoudig. En bij sommige bedrijfspanden heb je zelf de keuze tussen kopen en huren. Maar soms is alleen een van beide mogelijk. Ook bij een gehuurd pand wijzig je vaak grote dingen. Vergeet dan niet dat de gebouwenverzekering van de verhuurder dat vaak niet dekt.

Neem je naast het bedrijf ook personeel over? Dan ben je als werkgever ook verantwoordelijk voor jouw werknemers. Je moet bijvoorbeeld zorgen voor een goede werkplek. En heb je al nagedacht over het vervoer van jouw personeel? Gaan ze met de eigen auto op pad of heb je vervoer geregeld? Het kan ook gebeuren dat jouw werknemers schade veroorzaken bij een klant. Vaak zul je daarvoor aansprakelijk zijn. Vergeet daarom niet in jouw aansprakelijkheids­verzekering te controleren of dat verzekerd is.
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.