Als jij net bent begonnen met jouw bedrijf, denkt jij er waarschijnlijk nog niet over na: bedrijfsovername. Toch krijgt bijna elke ondernemer ermee te maken. Omdat jij jouw bedrijf wilt uitbreiden en een ander bedrijf wilt overnemen. Of omdat jij toe bent aan een andere uitdaging of fase. En daarom jouw bedrijf wilt verkopen. Vaak verloopt een bedrijfsovername soepel. Zeker als het bedrijf overgaat op kinderen. Of als jij er al eerder voor heeft gekozen om meerdere aandeelhouders te hebben. Maar soms komt er meer bij kijken. Bedenk daarom op tijd wat jij wilt.
Allianz heeft verschillende verzekeringspakketten voor zzp’ers en mkb’ers met een bedrijfspand. Ben jij zzp’er? Dan kan jij direct een pakket samenstellen, een premie berekenen en een offerte aanvragen. Wil jij de verzekering afsluiten? Of ben jij mkb’er? Kies dan een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt die ervoor zorgt dat jij persoonlijk advies krijgt. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden.
Het uitbreiden van jouw bedrijf betekent vaak dat jij op zoek gaat naar een bedrijfspand. En dan zijn er meestal twee mogelijkheden: jij gaat kopen of jij gaat huren. Een keuze maken tussen het kopen en huren van een bedrijfspand is niet eenvoudig. En bij sommige bedrijfspanden heb jij zelf de keuze tussen kopen en huren. Maar soms is alleen een van beide mogelijk. Ook bij een gehuurd pand wijzigt jij vaak grote dingen. Vergeet dan niet dat de gebouwenverzekering van de verhuurder dat vaak niet dekt.
Neem jij naast het bedrijf ook personeel over? Dan ben jij als werkgever ook verantwoordelijk voor jouw werknemers. Jij moet bijvoorbeeld zorgen voor een goede werkplek. En heb jij al nagedacht over het vervoer van jouw personeel? Gaan ze met de eigen auto op pad of heb jij vervoer geregeld? Het kan ook gebeuren dat jouw werknemers schade veroorzaken bij een klant. Vaak zult jij daarvoor aansprakelijk zijn. Vergeet daarom niet in jouw aansprakelijkheids­verzekering te controleren of dat verzekerd is.
Wil je contact met ons? Via de chat krijg je het snelst je antwoord. Wil je toch liever telefonisch een medewerker spreken? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.