absoluut-aov-allianz
 • ✔ Geen financiële zorgen als je arbeidsongeschikt wordt 
  ✔ Gratis hulp om fit en veerkrachtig te blijven
  ✔ Aantrekkelijke premie

Allianz Absoluut AOV

Met onze Allianz Absoluut AOV verzeker je je van een maandelijkse uitkering bij arbeidsongeschiktheid door ziekte, een ongeval of orgaandonatie. Tot de eindleeftijd die je kiest. Je krijgt een vooraf afgesproken bedrag als je arbeidsongeschikt wordt. Het maakt niet uit of je inkomen wel of niet is gedaald doordat je arbeidsongeschikt bent geworden. Met deze AOV heb je dus zekerheid over wat je krijgt.
 • Flexibel en op maat samen te stellen. Bepaal zelf de uitgangspunten voor de verzekering, zodat deze perfect aansluit op je persoonlijke situatie en wensen. 
 • Verzekerd op basis van Beroepsarbeidsongeschiktheid. Als je arbeidsongeschikt raakt kijken we alleen naar je eigen beroep. Als je jouw beroep dit niet (volledig) meer kunt uitoefenen, ontvang je van ons een uitkering.
 • Duidelijkheid over je uitkering. De uitkering hangt alleen af van het percentage dat je arbeidsongeschikt bent geworden. Jouw inkomen hoeft niet te zijn gedaald. Vooraf spreken we het bedrag af dat je krijgt bij arbeidsongeschiktheid. Dit noemen we een sommenverzekering.

 • Je kunt het verzekerd bedrag jaarlijks met maximaal 15% aanpassen, zonder nieuwe gezondheidsverklaring. Zo groeit je AOV mee met je persoonlijke situatie.
 • Een tijdelijke uitkering bij zwangerschap en adoptie.
 • Aantrekkelijke korting in de eerste 3 jaar
 • Je mag regelmatig je gezondheid laten onderzoeken op onze kosten.
 • We zijn er voor je als het nodig is. Onze arbeidsdeskundigen, bedrijfskundigen en andere specialisten helpen je met je herstel.
 • En we helpen je mentaal fit en gezond te blijven. Jij en je gezin kunnen 24/7 gratis en vertrouwelijk gebruik maken van de diensten van MentaVitalis.
 • Gratis voorlopige dekking tijdens de aanvraag van je AOV bij een ongeval.
 • In de brochure van de Allianz Absoluut AOV vind je alles wat je wilt weten over de Allianz Absoluut AOV. Kijk ook eens naar de andere documenten en informatie die je vindt onderaan deze pagina.

 

De Allianz Absoluut Arbeidsongeschiktheidsverzekering is geschikt voor de meeste zelfstandig ondernemers en DGA’s. De Allianz Absoluut AOV bied je een uitgebreide dekking en een scherpe premie.

Ben je als zelfstandig ondernemers werkzaam in de zakelijke dienstverlening (bijvoorbeeld (register)accountant, (belasting)adviseur/consulent, financieel planner of advocaat) of heb je een medisch beroep? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van de Allianz Summum AOV. 
Met deze arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je hogere bedragen verzekeren en een aanvullende kostendekking afsluiten. 

past-de-allianz-absoluut-aov
wat-kost-een-absoluut-aov
Je kunt de Allianz Absoluut AOV aanpassen aan jouw persoonlijke situatie en wensen. Deze keuzes hebben invloed op de premie die je betaalt. Maar wist je ook dat je in de meeste gevallen de 
premie van je AOV kunt aftrekken
 van je inkomstenbelasting?

Wil je weten wat een AOV kost?
Bereken dan hier je premie voor de Allianz Absoluut AOV.
Liever advies?
Wil je advies bij het samenstellen van de AOV die past bij jouw persoonlijke situatie, ga dan voor advies naar je adviseur. Heb je geen adviseur, dan helpen we je graag aan een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.
Je kunt de Allianz Absoluut AOV op 2 manieren afsluiten: via een adviseur of zelf online. 

Als je jouw AOV via een adviseur regelt, neemt de adviseur jou het werk uit handen. De adviseur kijkt goed welke AOV het beste past bij jouw situatie, mogelijkheden en wensen. Daar rekent hij wel advieskosten voor. Wil je in contact worden gebracht met een onafhankelijk adviseur? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag! Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 17.30 uur via 088-577 6850. Je kunt natuurlijk ook altijd een e-mail sturen naar AOVweb@allianz.nl


Sluit je de Allianz Absoluut AOV zonder adviseur
 dan moet je één en ander zelf uitzoeken om er zeker van zijn dat de AOV bij jou past en de juiste financiële bescherming geeft als je door ziekte of een ongeval niet of minder kunt werken. Wij informeren je duidelijk en uitgebreid over de kenmerken van de arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar wij adviseren je niet of het product bij je wensen en financiële situatie past.

Daarom is het wettelijk verplicht voor verzekeraars om te toetsen of je voldoende weet van AOV’s om de juiste keuzes te kunnen maken. Dat doen we met een kennis- en ervaringstoets. Deze toets is onderdeel van het online aanvraagformulier. De toets bestaat uit 14 vragen over je ervaring met en kennis van AOV’s. Het invullen kost je zo’n 5 minuten. 

Als uit deze toets blijkt dat het afsluiten zonder advies in jouw situatie niet verstandig is, is het niet mogelijk om de AOV rechtstreeks bij ons af te sluiten. In dat geval helpen we je graag bij het vinden van een deskundige adviseur.


Op onze website en in onze brochure vind je veel informatie over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Lees deze informatie voordat je de vragen invult. Zo ben je goed voorbereid. 

Voor het afsluiten van de arbeidsongeschiktheidsverzekering brengen wij eenmalig € 149,- in rekening. De kosten worden pas geïncasseerd als de verzekering is afgesloten. In de vergelijkingskaart lees je alles over deze kosten.
Vul je gegevens in en bekijk je premie. Dit duurt slechts 1 minuut.
Beantwoord enkele vragen over onder andere je beroep, werk, inkomen, opleiding en sport.
Dit is een wettelijke check of je begrijpt wat je van de verzekering kunt verwachten. Lees de informatie op onze website om je hierop goed voor te bereiden.

Past het direct afsluiten niet bij jouw situatie, neem dan contact op met een financieel adviseur.

Vul de vragen over je gezondheid eerlijk en volledig in.

Als wij alle gegevens hebben ontvangen en hebben beoordeeld, laten wij je weten of en hoe wij de verzekering kunnen accepteren.

Leeftijd                           35 jaar
Inkomen                         € 45.000            
Verzekerd bedrag       € 35.000
Eindleeftijd                   68 jaar
Eigenrisicotermijn       30 dagen
Premie bruto* p/m      € 232,80
Premie bruto* p/j        € 2.793,60
Leeftijd                           32 jaar
Inkomen                         € 60.000            
Verzekerd bedrag       € 40.000
Eindleeftijd                   68 jaar
Eigenrisicotermijn       30 dagen
Premie bruto* p/m      € 306,76
Premie bruto* p/j        € 3.681,12
*Dit is de bruto premie. De premie voor de AOV is in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar. 

Je krijgt een uitkering in de volgende gevallen:

●        Je wordt ziek en kunt daardoor niet werken.

●        Je krijgt een ongeluk en loopt letsel op. Door dit letsel kun je niet werken.

●        Je raakt geblesseerd tijdens het sporten en kunt hierdoor niet werken.

●        Je bent zwanger en neemt zwangerschapsverlof.

●        Je hebt last van je rug en je kunt niet een hele dag werken.

●        Je wordt opgenomen in het ziekenhuis.

●        Je bent arbeidsongeschikt en hebt ondersteuning nodig om weer aan het werk te kunnen.

Wil je meer weten over wanneer wij uitkeren en wanneer niet? Lees dan de voorwaarden van de Allianz Absoluut Arbeidsongeschiktheidsverzekering 

Je krijgt bijvoorbeeld geen uitkering in de volgende gevallen:

●        Je hebt nog last van een blessure, maar medisch gezien staat niets werken in de weg.

●        Je bent minder dan 25% arbeidsongeschikt.

●        Je gaat (fulltime) in loondienst en meldt dit niet aan ons.

●        Je hebt verkeerde informatie gegeven aan ons.

●        Je bent gedetineerd.

●        Je gaat naar oorlogsgebied of een land waarvoor een negatief reisadvies is afgegeven en raakt daar gewond.

Wil je meer weten over wanneer wij uitkeren en wanneer niet? Lees dan de voorwaarden van de Allianz Absoluut Arbeidsongeschiktheidsverzekering 

Je kunt de premie per maand, kwartaal, halfjaar of jaar betalen.  
De kosten van de Allianz Absoluut AOV hangen voor een deel af van de keuzes die je zelf maakt. Zoals het verzekerde bedrag, de looptijd en het eigen risico. Jouw keuzes bepalen dus ook hoeveel premie je betaalt. 
Je kunt maximaal 80% van je inkomen verzekeren, met een maximum van € 150.000.
Lees hier alle informatie over onze verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.
Met de verzekeringskaart zie je in één oogopslag wat wel en niet verzekerd is. Zo kun je de Allianz Absoluut AOV gemakkelijk vergelijken met andere AOV’s. 
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.