Hoe ziet het proces eruit als ik een AOV afsluit?

Hoe ziet het proces eruit als ik een AOV afsluit?

Als u een arbeidsongeschiktheids­verzekering (AOV) wilt aanvragen, gaat u eerst op zoek naar een AOV die aansluit op uw wensen . Wanneer u een keuze heeft gemaakt, hebben wij een aanvraagformulier en gezondheidsverklaring van u nodig. U geeft dan informatie aan ons door over bijvoorbeeld uw werksituatie en uw gezondheid. Deze gegevens hebben we nodig om te bepalen hoe groot de kans is dat u arbeidsongeschikt raakt. Op basis daarvan beoordelen we of en hoe we uw AOV-aanvraag kunnen accepteren. Hiermee start het proces van afsluiten van een AOV.
De beoordeling van uw AOV-aanvraag bestaat uit twee delen: een medisch deel en een technisch deel. In het medische deel kijkt onze Medische Dienst naar uw gezondheid: hoe groot is de kans dat u arbeidsongeschikt raakt? In het technische deel bekijken we bijvoorbeeld het bedrag dat u wilt verzekeren. Het medische en technische deel zijn voor uw privacy strikt gescheiden.
De beoordeling van uw AOV-aanvraag begint bij de Medische Dienst. Een medewerker van de Medische Dienst checkt de gezondheidsverklaring die u heeft ingevuld bij uw aanvraag. Daarin geeft u bijvoorbeeld aan of u ooit bij een arts in behandeling bent geweest en welke ziektes u eerder heeft gehad. U kunt er ook voor kiezen dat u wordt opgebeld om deze gezondheidsverklaring samen met een van onze medewerkers door te nemen. Tijdens dit gesprek helpt de medewerker u het formulier juist en volledig in te vullen. 
Blijkt er uit de eerste beoordeling dat er meer informatie nodig is? Dan start een extra beoordeling door de Medische Dienst. Hierbij vragen we u bijvoorbeeld om een aanvullend medisch onderzoek te ondergaan, zoals een bloedonderzoek of een uitgebreide internistenkeuring. Ook kunnen we extra informatie opvragen bij uw arts of therapeut. Hiervoor vragen we uiteraard eerst uw toestemming.
Na de eerste beoordeling door de Medische Dienst gaat ook onze Technische Afdeling van start. Een technisch acceptant controleert onder meer via de Kamer van Koophandel en internet uw bedrijfsgegevens. En deze medewerker beoordeelt de informatie op uw aanvraagformulier. De technisch acceptant is ook degene die u en uw verzekeringsadviseur op de hoogte houdt van de voortgang van het totale acceptatieproces van het afsluiten van de arbeidsongeschiktheids­verzekering.

Aan het einde van dit traject beoordelen we definitief of we uw aanvraag kunnen accepteren. Er zijn drie mogelijkheden:

  • We accepteren uw aanvraag.
  • We accepteren uw aanvraag onder speciale voorwaarden of met een hogere premie.
  • We wijzen uw aanvraag af.

De technische acceptant brengt u en uw verzekeringsadviseur van het eindoordeel op de hoogte.