Buitencoaching verrassend gezond!

Groen is goed voor de gezondheid. Contact met de natuur zorgt voor meer geluk en vermindert stress. Er gebeurt iets met mensen zodra ze buiten in een mooie, natuurlijke omgeving zijn. Maar wat gebeurt er dan precies?
De natuur heeft een positief effect op mensen en speelt daarom een belangrijke rol binnen de buitencoaching. Een aspect is bijvoorbeeld dat door het buiten zijn je zintuigen minder worden belast. Het zorgt voor ontspanning in je brein en je stress neemt automatisch af. Er zijn geen auto’s, stoplichten of andere mensen en daardoor word je vanzelf rustiger. 
Wandelen in de natuur werkt herstellend en ontspannend en schept de mogelijkheid tot reflectie. Door te wandelen raak je gemakkelijker in gesprek en dat helpt om vrijer te praten. Je bent er even helemaal uit, kunt daardoor afstand nemen van situaties en dat schept ruimte om patronen makkelijker te zien en om inzichten op te doen. Kwartjes vallen als het ware. Dit geeft energie en dat helpt de batterij weer opladen. Ook blijkt uit onderzoek van Stanford University dat het je creativiteit een boost kan geven. Tijdens en na het wandelen ontstaat er dan een vrije stroom van ideeën. En dat ondersteunt het proces van bijvoorbeeld een loopbaanvraag. 
Ook de beweging heeft een positieve invloed op coaching. Als je beweegt verlaagt het cortisol gehalte (stress hormoon) en ontstaat er automatisch meer ontspanning. En bewegen is uiteraard goed voor de gezondheid. Met buitencoaching sla je als het ware ‘twee vliegen in één klap’.
Om goed voor jezelf en anderen te kunnen zorgen is het belangrijk dat je lekker in je vel zit en buitencoaching kan je daarbij helpen. Wil je stoom afblazen, even sparren, heb je een luisterend oor nodig of heb je behoefte aan inspiratie? Ontsnap dan even aan de drukte van de buitenwereld en bel voor een afspraak met een van de professionals van MentaVitalis. Deze ervaren coaches staan direct voor je klaar en je spreekt elkaar op een moment dat het jou uitkomt. De gesprekken zijn vertrouwelijk en anoniem. Als AOV-verzekerde bij Allianz is de (buiten)coaching gratis.