Nederland kan niet zonder ondernemers

Ondernemers zijn de motor van de Nederlandse economie, daar zijn we bij Allianz van overtuigd. Daarom zijn we dan ook trotse partner van de Dag van de Ondernemer (van MKB Nederland). Geert Deschoolmeester, Head of Market Management Allianz Benelux, legt uit waarom ondernemers volgens Allianz deze dag in de schijnwerpers meer dan verdienen.

Ondernemers zijn eigenlijk superhelden. Ze hebben durf, lef en doorzettingsvermogen en zijn niet bang om alles te laten wijken om hun droom uit te laten komen. Kansen zien en ze vervolgens ook grijpen – dat is wat zelfstandig ondernemers iedere dag weer doen. Allianz levert hier graag een bijdrage aan en pleit voor meer respect en begrip voor het ondernemerschap. Daarin vertrekken we vanuit het volgende standpunt: de ondernemer weet zelf best hoe hij zijn zaak moet runnen om zijn doel te bereiken.

Wij willen de ondernemer daarin steunen vanuit onze kennis en ervaring in preventie en risicomanagement. Uiteindelijk willen we ook vanuit deze basis samen met onze adviseurs onze maatschappelijke rol oppakken en ons steentje bijdragen tot een gezonder businessklimaat in de brede zin. Dit als ondersteuning van de ondernemer, wetende dat het lef vraagt om te ondernemen en er heel wat komt kijken bij het uitbouwen van een onderneming, of je nu zzp’er bent of een bedrijf met 200 medewerkers runt.

Wij willen daarom deze ondernemers bedanken voor hun lef en doorzettingsvermogen en de belangrijke maatschappelijke rol die zij spelen. Het zijn ondernemershelden, elke dag weer. De risico’s die zij dagelijks nemen en de creativiteit die ondernemers tonen, onderstreept hun onderscheidend vermogen.

Kortom; ondernemers verdienen een dag waarop ze worden bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen. Daarom heeft MKB-Nederland elke derde vrijdag van november uitgeroepen tot ‘Dag van de Ondernemer’. Dit jaar is dat 16 november en op die dag zetten we ze extra in het zonnetje – gewoon omdat ze dat verdienen.

Uit onderzoek van Allianz samen met Ipsos blijkt dat zo’n 13 procent van de ondernemers zich onvoldoende gewaardeerd voelt in zijn werk. Wij van Allianz vinden dat onterecht. Ondernemers zijn van groot belang voor zowel onze maatschappij als de economie. De werkloosheid is nog maar 4,5 procent en de verwachting voor de economische groei van 2019 is positief. Dat biedt volop kansen voor ondernemers. Het aantal werklozen is op zijn laagste punt ooit en daarmee neemt de waarde van het personeel toe. Een tekort aan arbeidskrachten in bepaalde sectoren is volgens het CBS de grootste belemmering voor groei van bedrijven. En daar liggen dan juist weer kansen voor zelfstandige ondernemers. En kansen grijpen, dat kunnen ze!

Naast het eigen ondernemerschap zijn veel ondernemers ook niet te beroerd een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Denk hierbij aan het aanbieden van leer-/werkplekken of stages, het sponsoren van lokale initiatieven of het schenken aan een goed doel. Ondernemers zijn dus genereus in het delen van hun kennis, ervaring en gunsten. En dat vinden wij bewonderenswaardig.

En om alle ballen hoog te kunnen houden is het belangrijk dat ondernemers zich goed voelen, zowel mentaal als fysiek. Want om je business draaiende te houden, is energie keihard nodig! Ondernemen is gewoon topsport. Allianz helpt ondernemers dan ook graag bij het overwinnen van barrières en bij het op peil houden van de mentale en fysieke gezondheid. Zo kan de ondernemer lekker blijven ondernemen.

Kortom; Nederland kan niet zonder ondernemers. Hun spirit en bijdrage aan de economie en maatschappij is onmisbaar. Allianz stimuleert daarom ondernemers om hun grenzen te verleggen en helpt hen de juiste beslissingen te nemen, terwijl zij zich richten op hun grote passie: ondernemen.

De Dag van de Ondernemer is een dag waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Op deze dag worden ondernemers bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen en worden zij in het zonnetje gezet. Het is een dag die in het teken staat van waardering voor het ondernemerschap.

De Dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB-Nederland en werd gestart in november 2016. Nederland telt ruim 1,5 miljoen ondernemers die met hun bedrijf van enorme toegevoegde waarde zijn voor het land. Ondernemers creëren groei, banen en welvaart. MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop hun ondernemerschap moet worden gevierd. Daarom heeft MKB-Nederland elke derde vrijdag van november uitgeroepen tot ‘Dag van de Ondernemer’. Op vrijdag 16 november vindt de derde Dag van de Ondernemers plaats. Hiervoor vraagt MKB-Nederland haar netwerk van brancheorganisaties, lokale verenigingen, gemeenten, Eerste en Tweede Kamerleden, bewindspersonen, kennispartners en nog vele anderen om op vrijdag 16 november de ondernemer in het zonnetje te zetten.