Een Nederland zonder ondernemers? 

19-11-2020
Leestijd: 2:30 min

Ondernemers zijn de motor van de Nederlandse economie. Dankzij de 2 miljoen zzp’ers en mkb’ers blijft Nederland draaien en kunnen we ons blijven ontwikkelen. Die ondernemers verdienen onze waardering. Terecht dus dat we hen in het zonnetje zetten, zoals tijdens de Dag van de Ondernemer. 

Ondernemers zijn bijzondere mensen met bijzondere kwaliteiten. Ze hebben drive, durf en doorzettingsvermogen. En ze zetten alles op alles om hun dromen waar te maken. Kansen zien en ze ook grijpen, dat is wat ondernemers doen. En daarbij creëren ze ook nog eens welvaart en banen. Het is onmiskenbaar: ondernemers zijn onmisbaar voor onze economie en samenleving. 

Ondernemers verdienen een moment van waardering voor hun lef en doorzettingsvermogen. Daarom organiseert MKB Nederland elke derde vrijdag van november de Dag van de Ondernemer. Dit jaar is dat op vrijdag 20 november. En juist dit jaar, in deze coronatijd, verdienen ondernemers het extra om in het zonnetje gezet te worden. Want veel ondernemers hebben het zwaar.

De covid-19-crisis raakt ondernemend Nederland hard. Met thuiswerken, beperkingen, sluitingen en onzekerheid. Gelukkig onderkent de overheid het belang van ondernemers en bedrijven. Daarom is er een steunpakket met verschillende financiële regelingen. Op het ondernemersplein vind je informatie over de coronaregels voor bedrijven en een wegwijzer voor alle overheidsmaatregelen.En de KvK heeft een speciale Corona Informatiewijzer opgesteld.

Veel ondernemers weten deze tijd goed door te komen. Met onverzettelijkheid, creativiteit en veerkracht. Dat verdient erkenning en bewondering. Elke dag opnieuw. En speciaal op de Dag van de Ondernemer. 

De Dag van de Ondernemer is een blijk van waardering voor ondernemers en het ondernemerschap. Dit initiatief van MKB-Nederland beleeft dit jaar zijn vijfde editie. Samen met brancheorganisaties, verenigingen, gemeenten, parlementariërs, bewindspersonen, kennispartners en anderen zetten we op vrijdag 20 november de ondernemer in het zonnetje. Dat kun jij – via deze link – ook doen.
Allianz vindt – net als MKB Nederland – dat ondernemers de ruimte moeten hebben om te kunnen ondernemen. Niet ongehinderd, maar wel gefaciliteerd. Dus in een gunstig en gezond ondernemersklimaat. En daarbij helpen we graag. Dat doen we vanuit onze visie dat ondernemers zelf het beste weten hoe zij hun zaak moeten runnen om hun doelen te bereiken.
Ondernemers zijn nieuwsgierig. Hoe kunnen zij het beter doen? Hoe kunnen zij kansen benutten en risico’s minimaliseren? Wij delen die nieuwsgierigheid. En in 125 jaar ondernemerschap hebben wij veel expertise opgebouwd, ook om tegenslagen tegemoet te treden en te overwinnen. Die ervaring en dat inzicht delen wij graag met ondernemers. Dat doen we onder meer met onze blogs over ondernemen