Wanneer is coaching iets voor jou?

Als ondernemer wordt er veel van je gevraagd op verschillende fronten. Soms lukt het niet om alle ballen in de lucht te houden. Je ervaart strijd tussen wat je zelf nodig hebt en wat er van je verwacht wordt. Of je komt niet toe aan je eigen ontwikkeling. Op dit soort momenten is het prettig met iemand te praten die begrijpt waar jij tegenaan loopt. 
Heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) bij Allianz, weet dat je dan 24/7 de counselingslijn van MentaVitalis kunt bellen. Je krijgt een ervaren counselor aan de telefoon, die de tijd neemt om jouw situatie te bespreken en die samen met jou je hulpvraag formuleert. Doordat de counselor een luisterend oor biedt en de juiste vragen weet te stellen, zal je vaak in dit eerste gesprek alweer wat lucht en perspectief ervaren. Hoe groot of klein je vraag ook is, onze intake-counselors staan altijd voor je klaar, dag en nacht. Soms is één gesprek al voldoende om weer door te kunnen en soms heb je meer handvatten nodig. 

Op het moment dat je contact opneemt, hoef je nog niet precies te weten wat je dwars zit of wat de volgende stap wordt. De intakecounselors van MentaVitalis hebben alle aandacht en expertise om dat tijdens het gesprek samen met jou helder te krijgen.

Ondernemers bellen MentaVitalis bijvoorbeeld met de volgende vragen:

  • Fit blijven en sparren als ondernemer
  • Voorkomen van overbelasting en burn-out
  • Omgaan met continue verantwoordelijkheid of tegenslag
  • Persoonlijke ontwikkeling en loopbaanvragen
  • Problemen of conflicten in de samenwerking
  • Herstel werk-privébalans
  • Relatieproblematiek
  • Opvoedingsvragen
  • Verlies- en rouwverwerking

Ook gezinsleden (vanaf 16 jaar) kunnen hiervoor bij MentaVitalis terecht. Bijvoorbeeld studerende kinderen die steeds vaker kampen met prestatiedruk of faalangst.

Op basis van het eerste gesprek en je hulpvraag wordt een match gemaakt met één van de professionals van MentaVitalis. Zij beschikken over een netwerk van 140 vakkundige coaches en psychologen door heel Nederland. Binnen drie werkdagen ontvang je de gegevens van de coach en kan je zelf de eerste afspraak maken. Wij garanderen dat er binnen een week plek is. Dat vinden we belangrijk, want als je eenmaal besloten hebt om aan de slag te gaan met jouw vraag, dan is het fijn dat je snel terecht kan. 
Bij MentaVitalis is elk traject maatwerk. Leidend daarbij is de vraag wat jij nodig hebt om weer met energie verder te kunnen. Je kunt kosteloos (tot 8 uur per jaar) terecht met de meest uiteenlopende vragen, voor face-to-face, telefonische, al wandelend of online begeleiding. Wist je trouwens dat wij geen informatie ontvangen over de inhoud van het contact dat je met MentaVitalis hebt? Je kunt dus vertrouwelijk en anoniem bij hen terecht.