Laat je auto niet hacken!

In Nederland worden dagelijks zo’n 35 auto’s gestolen door ze te hacken. Professionele bendes trekken hiervoor met hightech-apparatuur door het land. Hoe voorkom je dat je auto wordt gehackt?
Zodra er een nieuwe auto op de markt komt, gaan autodieven aan de slag. Ze analyseren de beveiliging en weten deze vaak kort na de marktintroductie al te doorbreken. Het is dan ook niet meer de vraag óf, maar vooral wannéér een bepaald type auto wordt gehackt. Vaak maken de autodieven via de buitenkant contact met het besturingssysteem. Zo kunnen zij de ingebouwde startonderbreker uitschakelen en de auto meenemen.
De dieven hebben het vooral voorzien op jonge auto’s tot 3 jaar oud. Dat leidt tot enorme schade: in 2015 ging het om 79 miljoen euro. Daarnaast levert de diefstal nog veel meer narigheid op: verlies van persoonlijke spullen, aantasting van je veiligheidsgevoel en veel administratieve rompslomp.
Deze ellende is gelukkig te voorkomen door extra maatregelen te nemen. Beveilig je auto in ieder geval met een extra beveiligingssysteem dat is goedgekeurd door VbV-SCM. Dus ook wanneer je nieuwe auto af wordt geleverd met een standaard-beveiligingssysteem . Met een investering in een VbV-SCM-goedgekeurd beveiligingssysteem maak je het dieven lastig en verklein je het risico op diefstal aanzienlijk.
  • Laat geen waardevolle spullen achter in je auto.
  • Let altijd op je autosleutels. Laat ze buitenshuis nooit onbeheerd in je jaszak zitten, bijvoorbeeld tijdens het sporten of in een restaurant.
  • Parkeer je auto op een bewaakte parkeerplaats of op een goed verlichte plaats.
  • Sluit je auto – ook tijdens het rijden – altijd en overal goed af.
  • Controleer altijd of je auto daadwerkelijk op slot gaat wanneer je afsluit met je afstandsbediening. Het signaal kan namelijk worden verstoord.
  • Laat het kenteken in de ruiten graveren. De identiteit van je auto is hierdoor moeilijker te vervalsen.
  • Verzeker je goed tegen autodiefstal.

Wil je weten hoe gemakkelijk jouw auto te hacken is? Dat kun je nagaan op laatjeautoniethacken.nl.