Je bestelwagen verzekeren doe je zo

Je hebt je bestelwagen nodig voor je werk. Om je werkspullen mee te vervoeren of om zaken te bezorgen. Je bestelwagen is onmisbaar voor je bedrijf. En dus wil je die ook goedje bestelwagen goed verzekeren. In elk geval heb je een WA-verzekering nodig voor het risico dat je schade veroorzaakt aan anderen. Maar als je bestelwagen nog veel waard is wil je misschien een uitgebreidere verzekering. En vervoer je waardevolle zaken? Dan is ook een ladingverzekering aan te raden.
Je bestelwagen verzekeren doe je met een bestelauto­verzekering. Die is vergelijkbaar met een autoverzekering, maar toch iets anders. Zo vervoer je geen personen, maar vooral goederen. De wagen heeft dan ook een laadruimte. En voor de verzekeraar is een bestelwagen weer iets anders dan een vrachtwagen. Zo mag het beladen gewicht niet meer zijn dan 3.500kg.

Je hebt dus een bestelauto­verzekering nodig voor je bestelwagen. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste verzekering? Met deze aandachtspunten kom je een heel eind bij het maken van de juiste keuzes voor het verzekeren van je bestelwagen. 

1. Wat is de premie van de bestelauto­verzekering?
Voor je verzekering wil je uiteraard niet te veel betalen. De premie heb je deels zelf in de hand door wel of niet te kiezen voor bepaalde aanvullende verzekeringen. Zo kun je kiezen voor extra pechhulp  of voor een ladingverzekering. Hoe meer aanvullende verzekeringen, hoe hoger de premie maar ook hoe beter je overal voor gedekt bent. Daarnaast kun je de premies van verschillende aanbieders vergelijken en hiermee de beste verhouding tussen prijs en dekking kiezen.

2. Basisverzekeringen vergelijken
Je bestelwagen verzekeren kan op 3 manieren: alleen WA, WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco. Met alleen WA heb je geen dekking voor schade aan je eigen bestelwagen. Of je Beperkt of Volledig Casco kiest, hangt grotendeels af van de leeftijd en de waarde van je bestelwagen.

3. bestelwagen verzekeren met of zonder adviseur?
Je hebt heel veel mogelijkheden om bestelautoverzekeringen te vergelijken. Want er zijn veel aanbieders van verzekeringen voor je bestelwagen. En heb je eenmaal een geschikte aanbieder gevonden, dan kun je vaak ook nog eens kiezen uit aanvullende verzekeringen. Raak je het spoor bijster? Ga dan naar je verzekeringsadviseur. Hij adviseert je graag bij het maken van de juiste keuze.

Ongevallenverzekering voor Inzittenden
Deze verzekering keert een vast bedrag uit als de bestuurder of een inzittende van je bestelwagen blijvend invalide wordt of overlijdt door een ongeluk in het verkeer.

Schadeverzekering voor Inzittenden
Deze verzekering vergoedt de schade als de bestuurder van je bestelwagen betrokken raakt bij een ongeval. Het gaat om letselschade van de bestuurder en de passagiers én om schade aan de vervoerde spullen.

Rechtsbijstandverzekering
Met deze verzekering heb je recht op juridische hulp bij een conflict die te maken heeft met je bestelwagen. Bijvoorbeeld als je het niet eens bent met de tegenpartij over wie schuld heeft aan een ongeluk.

Ladingverzekering
De ladingverzekering vergoedt schade aan je lading. De verzekering keert ook uit bij diefstal of verlies van je lading.