Goedkope zakelijke autoverzekering. 5 tips om te besparen

Wij Nederlanders zijn zuinig. We geven niet graag meer uit dan strikt noodzakelijk. En als ondernemer let je helemaal op de kosten. Dat geldt ook voor je zakelijke autoverzekering. Je wilt het liefst een goedkope zakelijke autoverzekering. Maar wel een goede. Daarom geven we je hier 5 tips om te besparen op je zakelijke autoverzekering.

Jouw zakelijke auto of wagenpark verdient een goede verzekering. Maar niet per se de meest uitgebreide. Je ontkomt niet aan de wettelijk verplichte WA-dekking, maar heb je ook een cascodekking nodig? En zo ja, volledig casco (allrisk) of beperkt casco? Welke dekking je nodig hebt, hangt grotendeels af van de leeftijd van de auto. Voor deze keuze adviseren verzekeraars de volgende vuistregel:

  • Nieuw en auto’s t/m 4 of 5 jaar: WA + volledig casco
  • 6 tot 10 jaar: WA + beperkt casco
  • 10 jaar of ouder: WA

Let op: de leeftijd van je auto is slechts één manier om de juiste dekking te kiezen. Maar denk ook aan het risico dat je loopt. Ben je bijvoorbeeld veel of vrijwel nooit op de weg? En heb je de auto met een lening gekocht of uit eigen vermogen? Allemaal omstandigheden die meespelen bij je keuze voor de juiste zakelijke autoverzekering.

Heb je een kleine schade? Of een onopvallende kras? Kijk dan of je dat zelf kunt betalen. Want als je die schade bij de verzekeraar claimt, verlies je meestal een deel van je no-claimkorting. En dat betekent dat je meer premie gaat betalen.
Bij veel verzekeraars heb je bij beperkt of volledig casco een eigen risico. Dat is het bedrag dat je zelf betaalt als je schade claimt. Als je dat eigen risico op een hoger bedrag stelt, gaat de premie omlaag. Dit directe voordeel kan opwegen tegen die ene keer dat je schade hebt. Overigens heb je bij Allianz helemaal geen eigen risico. Allianz betaalt dus de complete schade. Maar wil je besparen, dan kun je wel voor een vrijwillig eigen risico kiezen. Bijvoorbeeld € 250,- of € 500,-. En dat zorgt voor een goedkope zakelijke autoverzekering.
Veel automobilisten betalen jaar in jaar uit voor eventuele hulp bij pech onderweg. Maar een lidmaatschap of verzekering hiervoor is lang niet altijd nodig. Of zinvol. Want hoe vaak heb je pech? Bovendien, heb je echt pech onderweg, dan is de Pechhulp van Allianz zo ter plekke. Zet het noodnummer alvast in je smartphone: (020) 592 92 92.
Naast de vier tips voor een goedkope zakelijke autoverzekering hebben we nog een tip: bereken je premie op Allianz. Veel ondernemers zijn blij verrast door de uitkomst en stappen direct over.