Welke premie betaal je voor een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering?

Als zzp’er of mkb’er heb je een aansprakelijkheids­verzekering voor bedrijven (AVB) nodig. Niet omdat het verplicht is, maar omdat het risico te groot is om zelf te dragen. Maar als ondernemer let je ook op de kosten. Dus hoeveel premie betaal je voor een aansprakelijkheids­verzekering voor bedrijven (ook wel bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering genoemd)? Als zzp’er kun je de premie zelf uitrekenen. Voor een mkb’er is de berekening iets lastiger.
Als je ervan overtuigd bent dat een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering onmisbaar is, wil je wel de juiste verzekering. Je kijkt dus naar de risico’s van je onderneming en naar de dekking van de verzekering. Maar ook kijk je naar de verzekeraar. Bijvoorbeeld omdat je er al andere verzekeringen hebt lopen en recht hebt op pakketkorting. Of omdat je een snelle schadeafwikkeling belangrijk vindt. Je adviseur helpt je graag bij het maken van de juiste keuzes.
Voor zzp’ers is het berekenen van de premie voor een aansprakelijkheids­verzekering voor bedrijven vrij eenvoudig. De premie wordt vooral bepaald door je beroep en het verzekerd bedrag. Zo betaal je als timmerman voor een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering zo’n € 500,-per jaar (verzekerd bedrag: € 2.500.000,-). En voor een consultant is de premie ongeveer € 140,- per jaar (verzekerd bedrag: € 1.250.000,-). Heb je een ander vak of beroep? Bereken dan hier je premie voor een aansprakelijkheids­verzekering voor bedrijven. Eerst meer informatie? Bekijk dan onze pagina over de aansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers.

Voor mkb’ers ligt het berekenen van de premie van een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering iets lastiger. Vooral omdat je medewerkers ook schade kunnen veroorzaken. Bij het berekenen van de premie kijken we naar verschillende factoren:

  • Het aantal medewerkers bij jouw in dienst.
  • Je branche en beroep.
  • Je bruto jaaromzet.
  • Het verzekerd bedrag.
  • Het eigen risico.

Vanwege de verschillende factoren kunnen we geen algemene uitspraak doen over de premie voor een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering. Je adviseur rekent graag de premie voor je uit en helpt je met het vergelijken van verschillende verzekeringen.

Een adviseur helpt je graag bij het berekenen van de premie voor een aansprakelijkheids­verzekering voor bedrijven. Zoek een adviseur bij jou in de buurt.