Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven vergelijken
Hoe vergelijk ik aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven?
Welke risico’s loop ik?
Iedereen kan natuurlijk ondernemer worden. Maar zeker als je gewend bent aan het werken in loondienst komen er ineens veel risico’s bij. Risico’s die je niet altijd kunt vermijden. Toch helpt het als je je bewust bent van de risico’s. En natuurlijk wat je doet met de risico’s. Sommige kun en wil je zelf dragen, maar sommige ook niet. Die kun je bijvoorbeeld verzekeren, of ervoor sparen. Een van de belangrijkste risico’s die je loopt als je een bedrijf hebt, is dat je niet meer kunt werken. Bedenk daarom goed hoe lang je zonder het inkomen uit je bedrijf kunt. En wat je elke maand echt nodig hebt.
Zonder klanten heb je geen onderneming. Dat betekent dus dat je afhankelijk bent van je klanten. En uiteraard zorgt dat weer voor nieuwe risico’s. Een factuur die niet betaald wordt of een klant die ontevreden is. Denk bijvoorbeeld na of een rechtsbijstandverzekering handig is. Maar denk ook goed na over een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Die heb je nodig als je schade bij of aan een klant maakt. Of als dat bijvoorbeeld gebeurt door een van de producten die je levert. Bent u zzp'er? Bereken dan direct uw premie om vervolgens de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.
Welke aansprakelijkheidsverzekering past bij mijn bedrijf?
Bijna elke verzekeraar heeft wel een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Maar er zijn meer aansprakelijkheidsverzekeringen. Begin daarom met de keuze voor de juiste verzekering. Voor je bedrijf zijn er 3 verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen: een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven, een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.
Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is voor schade aan spullen van anderen. Of voor schade aan anderen zelf, letselschade dus. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren door een van je producten, maar ook doordat iemand struikelt over de mat bij de deur van je winkel.
Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is niet voor schade die alleen bestaat uit geld, zuivere vermogensschade. Dat is schade die ontstaat als je bijvoorbeeld een verkeerd advies geeft. Stel dat je iemand helpt met het invullen van een belastingaangifte en je maakt daarin een fout. Dat kan een klant veel geld kosten. Voor deze fouten – beroepsfouten – is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
Tot slot is er nog een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Die heb je nodig als je bestuurder bent van een bedrijf, vereniging of stichting. Hiermee is schade verzekerd als je besluiten of die van een andere bestuurder verkeerd uitpakken.
Een keuze maken
Tips om de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven te vergelijken
Ga je een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven vergelijken? Let dan op de volgende dingen:
- Begin met de risico’s en bepaal welke je wil verzekeren.
- Hou bij het vergelijken rekening met de keuzes die je zelf kunt maken, bijvoorbeeld hoe hoog het verzekerd bedrag is. Soms stelt een opdrachtgever daar eisen aan.
- Heb je voldoende aan een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven? Of geef je bijvoorbeeld ook advies en heb je ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig?
- Het vergelijken van het aanbod kan soms lastig zijn. Kom je er met deze tips nog niet uit? Vraag dan hulp bij een ervaren adviseur.