Blog

Als ondernemer kun je bij Allianz terecht voor al je zakelijke verzekeringen. Deze blogs helpen je de juiste keuze te maken. Of het nu gaat om een arbeidsongeschiktheids­verzekering of een dga-pensioen. Hier vind je nuttige tips, het laatste nieuws en onmisbare informatie.

placeholder

Regeerakkoord verandert positie zzp’er en mkb’er drastisch

|

Ondernemers en zzp’ers kunnen op enkele belangrijke punten opgelucht ademhalen. Het nieuwe regeerakkoord is hen goedgezind en zorgt voor een drastische vooruitgang van de eigen positie. Bij zzp’ers gaat het dan vooral om hun financiële positie en bij ondernemers om hun positie ten aanzien van de flexibilisering van arbeid. Toch slaat de weegschaal nog altijd iets te ver door naar de werkgever.

Lees verder

placeholder

Hoe bouw je nu als dga een pensioen op?

|

Sinds 1 juli 2017 is het voor de directeur-grootaandeelhouder niet meer toegestaan om pensioen in eigen beheer op te bouwen. De fiscale motieven om pensioen op te bouwen zijn daarmee verdwenen. Kun je je als dga nu aansluiten bij de meer dan een miljoen zzp’ers die ook wel ‘zelfstandigen zonder pensioen’ worden genoemd?

Lees verder

placeholder

Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers ook bij het UWV af te sluiten?

|

Wil je als startende ondernemer een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten? Dan kun je uiteraard bij een verzekeraar terecht. Maar ook het UWV biedt een AOV aan. Wat houdt de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers van het UWV in?

Lees verder

AOV

Meer

Auto

Meer

Ondernemen

Meer

Pensioen

Meer