Blog

Als ondernemer kun je bij Allianz terecht voor al je zakelijke verzekeringen. Deze blogs helpen je de juiste keuze te maken. Of het nu gaat om een arbeidsongeschiktheids­verzekering of een dga-pensioen. Hier vind je nuttige tips, het laatste nieuws en onmisbare informatie.

placeholder

Hier moet je op letten bij een AOV

|

Als je als zzp’er besluit om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten, doe je dit waarschijnlijk omdat je zekerheid wilt. Je bent met de toekomst bezig en wil geen risico lopen om geen inkomen te hebben als je ziek of arbeidsongeschikt wordt. Heel verstandig! Er is echter nog wel een aantal zaken waar je goed op moet letten als je een AOV afsluit. Kies niet zomaar de goedkoopste, want dit kan je uiteindelijk nog duur komen te staan.

Lees verder

placeholder

Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

|

De meeste verzekeringen in Nederland zijn vrijwillig. Buiten een basiszorgverzekering en een WA-verzekering voor je auto, ben je niet wettelijk verplicht een verzekering af te sluiten. Zo is ook een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Toch kan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering een vereiste zijn, bijvoorbeeld omdat een klant of opdrachtgever daarom vraagt. En soms stelt een brancheorganisatie een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering als verplichting.

Lees verder

placeholder

Hoe ziet jouw inkomen eruit als je ziek wordt?

|

Als zzp’er ben jij verantwoordelijk voor de inkomsten van jouw bedrijf. Als jij ziek wordt, zijn er geen andere werknemers die het werk van jou over kunnen nemen. Iedere zelfstandig ondernemer is wel zo verstandig om een (kleine) buffer op te bouwen voor een griepje of bijvoorbeeld vakantie. Maar is die buffer ook voldoende als je voor langere tijd niet in staat bent om te werken?

Lees verder

AOV

Meer

Aansprakelijkheid

Meer

Auto

Meer

Ondernemen

Meer

Pensioen

Meer