✓ Kies zelf wat je verzekert
✓ Dagelijks opzegbaar
✓ Betaalbare premie

Wat is een AOV?

Een AOV is een arbeidsongeschiktheids­verzekering. Hiermee krijg je als ondernemer een uitkering als je arbeidsongeschikt raakt. Dus als je ziek wordt of een ongeval krijgt en daardoor niet kunt werken. Met een AOV zorg je voor inkomenszekerheid. 
Als je in loondienst werkt en ziek wordt of een ongeval krijgt, ben je verzekerd van een inkomen. Als je als ondernemer arbeidsongeschikt raakt, geldt dat niet. Kun je niet werken? Dan krijg je geen uitkering van de overheid. Sommige ondernemers hebben hiervoor een apart potje of kunnen terugvallen op hun partner. Maar dat geldt niet voor iedere ondernemer. En zo’n potje raakt ook een keer op als je lang uitgeschakeld bent. 
Iedereen kan door ziekte of een ongeval uitgeschakeld worden. En daardoor in financiële problemen komen. Wil je dat voorkomen? Neem dan een AOV. Als je dan arbeidsongeschikt raakt, krijg je volgens afspraak een uitkering. Oók als je buiten je werk arbeidsongeschikt bent geraakt. Met een AOV zorg je voor een inkomen en kun je je vaste lasten blijven betalen.

Bij Allianz kan je kiezen uit verschillende AOV’s , die zijn onder te verdelen in twee soorten:

  • Een AOV waarbij je een uitkering krijgt als je inkomen is gedaald door arbeidsongeschiktheid. Dit noemen we een schadeverzekering.
  • Een AOV waarbij je een uitkering krijgt als je arbeidsongeschikt bent, ongeacht of je inkomen is gedaald. We spreken een bepaald bedrag af dat je elke maand krijgt. Dit noemen we een sommenverzekering. We spreken dan een bepaald bedrag af dat je krijgt.

De dummy AOV’s van Allianz zijn sommendekkingen. 

Welke AOV bij je past, hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld van de risico’s die je beroep met zich meebrengen. Van de vraag welk bedrag je wilt verzekeren. En wil je een uitkering gedurende enkele jaren? Of een uitkering tot bijvoorbeeld je pensioenleeftijd? Hoe meer risico je neemt, hoe lager de premie. Bij de keuze voor een geschikte AOV draait het daarom vooral om de vraag: hoeveel risico wil ik nemen en hoeveel wil ik betalen voor zekerheid?
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.