Personeel aannemen?


Lees welke verzekeringen jij nodig hebt
 
Personeel aannemen is een belangrijke mijlpaal voor een ondernemer. Want personeel aannemen betekent dat jouw bedrijf kan groeien. Jij kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw zaak langer open kan blijven. Of dat jouw onderneming niet stilligt als jij er zelf niet kunt zijn. Maar er zijn ook risico’s aan verbonden. Daarom zijn er een aantal zaken waar jij bij stil moet staan.
Vraag uzelf eerst af of jij echt personeel wilt aannemen. De vrijheid die jij hebt als zzp’er heb jij niet meer als jij ook werkgever bent. Toch kan jouw ambitie om te groeien betekenen dat jij niet anders kunt. Bekijk ook of de kosten van personeel wel opwegen tegen de opbrengsten. Soms zijn er ook andere oplossingen waar jij toch mee verder kunt. Zoals een uitzendkracht die jij tijdelijk ondersteunt als jij het druk heeft. Jij wordt dan nog steeds werkgever en kunt ook aansprakelijk zijn voor wat jouw personeel doet.
Als jij eenmaal heeft besloten dat jij personeel wilt aannemen, begint het pas. Begin vooral met een goed functieprofiel. Wat zoekt jij in iemand? Wat moet hij of zij gaan doen? Dat zijn ook belangrijke onderwerpen in het sollicitatiegesprek. En vraag daarin ook vooral naar de motivatie van de kandidaat. Op basis daarvan kan jij afwegen of die past bij jouw wensen.
Daadwerkelijk personeel aannemen betekent dat jij veel moet regelen. De belangrijkste dingen zijn bijvoorbeeld het controleren van iemands identiteit en dat jij je aanmeldt als werkgever bij de Belastingdienst. Verder moet jij een goede arbeidsovereenkomst opstellen, waarin jij de afspraken vastlegt. Daarin spreekt jij bijvoorbeeld af welk contract jij aanbiedt, tegen welk salaris en of jij bijvoorbeeld pensioen regelt.
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.