Ook bij zakelijk gebruik wil je autoschade voorkomen

Voor je bedrijf ben je veel op de weg. Met een personenauto of bestelwagen. Die zakelijke auto is onmisbaar voor jou. Je moet er niet aan denken dat je een tijdje zonder zit. Bijvoorbeeld omdat je autoschade hebt. Of omdat je wagen is gestolen. Hoe kun je zakelijke autoschade voorkomen en optimaal mobiel blijven?
Als ondernemer heb je je bedrijfsauto of busje uiteraard prima verzekerd. En als je je zakelijke auto bij Allianz hebt verzekerd, weet je dat je kunt rekenen op een uitstekende service als je eens autoschade hebt. Maar hoe goed onze service ook is, het levert altijd gedoe op. Liever dus helemaal geen schade. En dat betekent dat je de kans op autoschade het liefst zo klein mogelijk maakt. Allianz geeft je enkele tips.
Als je op pad bent, gaan je zaken gewoon door. En elk telefoontje of appje kan een klant of nieuwe opdracht zijn. De verleiding is dan groot dat telefoontje op te nemen. En als je dat handsfree doet, is dat toegestaan. Maar bedenk wel dat ook handsfree bellen de kans op een ongeluk vergroot. Want een telefoongesprek leidt sowieso af. Je hoofd is immers met méér bezig dan alleen opletten in het verkeer. Wil je risico’s voorkomen, gebruik dan helemaal geen mobiel tijdens het rijden.
Afleiding gebeurt niet alleen door het gebruik van je smartphone, maar ook door het bedienen van complexe navigatiesystemen met allerlei toeters en bellen. Zo’n navigatiesysteem kan zorgen voor heel wat rumoer en verwarring tijdens het rijden. Kies daarom voor een eenvoudig navigatiesysteem, één waar je als bestuurder goed mee overweg kan. Die je simpel van A naar B dirigeert. Je voelt je dan zekerder als je voor keuzes of afslagen staat en dat verkleint de kans op ongelukken.
Anticiperen doe je door ver vooruit te kijken, zodat je op tijd kunt handelen. Denk aan voorsorteren, terugschakelen, optrekken, in- en uitvoegen, inhalen en afremmen. Door vooruit te kijken en te denken, kun je eerder voorbereiden op acties van anderen. Dat is niet alleen veiliger, je bespaart er ook nog eens brandstof mee.

Vaak zijn de spullen die je vervoert ook waardevol voor anderen. Maak het hen niet te makkelijk en beperk het risico op diefstal zo veel mogelijk. Want een opengebroken auto of busje levert altijd gedoe op. Je bent je gereedschappen of bestellingen kwijt en vaak heb je schade aan je auto.

Dus, sluit je auto of bestelbus goed af, leg de spullen uit het zicht, haal waardevolle spullen eruit en parkeer de achterkant van je bestelauto dicht tegen een hek of muur.

Op weg naar je klant of klus wil je natuurlijk niet te laat komen of pech krijgen. Onderhoud je auto daarom goed en sla geen servicebeurten over. Wat je snel en simpel zelf kunt doen: check regelmatig je verlichting en controleer maandelijks de bandenspanning.
Zakelijke autoschade valt niet altijd te vermijden. Want schade kan op allerlei manieren ontstaan. Denk maar aan een aanrijding, extreem weer, ruitschade, vandalisme, brandstichting, diefstal of inbraak. Maar als het gebeurt, ben je blij als de schade goed verzekerd is en de verzekeraar snel en accuraat handelt. Met de zakelijke autoverzekering van Allianz weet je dat je goed zit en ga je met een goed gevoel de weg op.
En heb je schade aan je auto? Dan is het goed te weten dat je bij Allianz je schade online kunt melden. Binnen een paar minuten. Ook kun je foto's van de situatie of schade toevoegen. Meld zakelijke autoschade.