Welkom op onze levensverzekeringen pagina. Op deze pagina proberen wij jou te helpen om antwoorden te krijgen op veel gestelde vragen. Hiernaast vind je verschillende wijzigingsformulieren. Mocht je verbetersuggesties hebben, dan horen wij dit uiteraard graag van jou. Wij doen ons best om jou zo goed mogelijk te helpen.

Je kan jouw toekomstige polisblad(en), de actuele waarde van jouw beleggingsverzekering(en) en toekomstige waardeoverzichten inzien via www.allianz.nl/mijnlevenpolis.

Heb je nog geen inloggegevens van ons gekregen, dan ontvangen wij graag een e-mail van je en sturen wij jou een inlogcode en wachtwoord voor Mijn Leven Polis. Stuur een e-mail naar [email protected]. Vergeet je polisnummer(s) hier niet bij te vermelden.

Adres wijzigen
Wil je jouw nieuwe adres aan ons doorgeven? Vul dan dit formulier in. Je mag deze ook mailen aan [email protected].

Na ontvangst passen wij het adres aan en ontvang je binnen 5 werkdagen een bevestiging van de wijziging. Je ontvangt hiervoor geen nieuwe verzekeringspolis.

Afkoop beleggingsverzekering en spaarhypotheek
Het afkopen van je verzekering heeft financiele gevolgen. Wij gaan ervan uit dat je dit bespreekt met je tussenpersoon. In deze handleiding lees hoe je een afkoop in gang zet en wat je hierna kunt verwachten.

Rekeningnummer wijzigen
Voor het aanpassen van je rekeningnummer maak je gebruik van dit formulier. Ook is het mogelijk om ons een schriftelijk verzoek te doen. Wij zijn hierbij verplicht om een kopie legitimatie te vragen. Je kan dit formulier mailen naar [email protected].

Fonds wijzigen
Je belegt in fondsen en je wilt graag deze fondsverdeling aanpassen. Het aanpassen van de fondsverdeling kan consequenties hebben voor je doelkapitaal. Wij gaan er altijd vanuit dat je dit besproken hebt met je tussenpersoon. Voor het aanpassen van je fondskeuze, kan je gebruik maken van ons switchformulier. Je kan zowel de fondsverdeling van huidige waarde aanpassen maar ook van de toekomstige premiebetalingen.

Opzeggen overlijdens­risicoverzekering
Als je een overlijdens­risicoverzekering bij ons hebt dan kan je deze stoppen. Dit kan je aangeven op ons wijzigingsformulier. Voor het opzeggen van je overlijdens­risicoverzekering hebben wij een kopie van je legitimatiebewijs nodig. Als de verzekering is gekoppeld (verpand) aan een bank, dan hebben wij ook toestemming nodig van de bank.

Waardeoverdracht van je levensverzekering bij Allianz (kapitaal-, lijfrente-, of stamrechtverzekering)
Heb je bij Allianz Nederland Levensverzekering een kapitaal opgebouwd via een kapitaal-, lijfrente-, of stamrechtverzekering? En wil je dit kapitaal overdragen naar een andere levensverzekeraar of bank? Dan werken we volgens het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten (PSK).  

We leggen je hier uit hoe dit werkt.

Wijzigingsformulier
Met dit formulier kan je veel wijzigingen aan ons doorgeven. Uiteraard kan het voorkomen dat je wijziging hier niet bij staat. Neem dan contact met ons op via [email protected].

Je kan ons Customer Care Center bereiken via telefoonnummer 088 - 577 23 33. Voor vragen over jouw levensverzekering kan je ook mailen naar [email protected] of contact opnemen met jouw financieel adviseur. Ook kunt gebruik maken van ons contactformulier.
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.