Beleggings­verzekeringen

Deze algemene informatie is opgesteld door het Verbond van Verzekeraars. Het doel is om u een algemeen beeld te geven van wat een beleggingsverzekering is. Ook willen we u wijzen op enkele belangrijke aandachtspunten en op de risico’s van beleggingsverzekeringen. Met behulp van deze informatie kunt u de verschillende producten van verzekeraars beter begrijpen en met elkaar vergelijken.
In goed overleg met de Ombudsman Financiële Dienstverlening heeft Allianz een regeling opgesteld over de financiële tegemoetkoming voor beleggingsverzekeringen van Allianz en Universal Leven. Hieronder kunt u alle relevante informatie terugvinden.
Het kan voorkomen dat u met uw beleggingsverzekering niet het doel haalt dat u voor ogen had, bijvoorbeeld door tegenvallende beleggingsresultaten. Zo is het mogelijk dat u niet genoeg kapitaal opbouwt om bijvoorbeeld uw hypotheek af te lossen. In dat geval adviseren wij u dringend om een afspraak te maken met uw financieel adviseur voor een hersteladvies. Uw financieel adviseur vertelt u dan welke maatregelen u het beste kunt nemen om vervelende financiële verrassingen te voorkomen. Meer weten? Bekijk de veelgestelde vragen over hersteladvies.