Fraudeherkenning

Schade, diefstal of inbraak. Je hoopt het niet mee te maken. Wanneer het dan toch voorkomt, is het van belang dat dit zo snel mogelijk, en goed wordt opgelost, zodat klanten weer snel op weg kunnen. Juist in dit proces wil je voorkomen dat er onterecht een vergoeding wordt uitgekeerd. Maar hoe herken je signalen van fraude bij een schademelding? Wij helpen je hiermee met de Training Fraudeherkenning.

Tijdens de training leer je signalen van fraude te herkennen bij een melding over schade, diefstal en inbraak. Dat doen we aan de hand van praktijkcases, zo wordt er bijvoorbeeld ook inhoudelijk ingegaan op belangrijke details zoals G-krachten en acceleratie. Ook geven we je praktische opdrachten mee om zelf aan de slag te gaan met het analyseren van schadeformulieren en foto's.

  • Na het volgen van de training ben je in staat om snel te handelen wanneer je signalen van fraude opvangt tijdens het claimsproces. Je bent alerter op mogelijke fraude en bent in staat om sneller met ons contact op te nemen wanneer je het vermoeden hebt dat er iets niet juist is. Zo voorkom jij dat er onterecht wordt uitgekeerd. En werken we tegelijk samen aan een betere schadeafhandeling én een zo laag mogelijke schadelast.

De Training Fraudeherkenning is voor alle klanten die zelf schade registreren bij Allianz Commercial Motor.
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.