Verzeker de kosten van verzuim

 

Afsluitbaar via een adviseur

 

Verzuimverzekering conventioneel

Wanneer een werknemer zich ziek meldt, krabt menig ondernemer zich achter de oren. Als werkgever bent u namelijk verplicht om de eerste 2 jaar minimaal 70% van het loon door te betalen. Dat kan natuurlijk flink in de kosten lopen, vooral omdat uw werknemer niet aan het werk is. Verzuim is dus iets waar u zich als werkgever tegen wilt indekken. De Allianz Verzuimverzekering Conventioneel neemt de kosten van het verzuim van u over en ondersteunt u met doelgerichte activiteiten op het gebied van arbodienstverlening.
Allianz bepaalt de premie onder meer op basis van het eigen risico dat u afspreekt, de omvang van uw onderneming, de verzuimhistorie en de totale loonsom en de branche waarin u actief bent. Uiteraard bepalen ook uw persoonlijke keuzes en extra dekkingen een rol in de premiehoogte. Wilt u weten wat een Verzuimverzekering Conventioneel voor u kost? Vraag het een adviseur.
De Allianz Verzuimverzekering Conventioneel is een verzekering voor voornamelijk kleine tot middelgrote  bedrijven. Dit zijn vaak bedrijven die een langere periode van de verzuimkosten niet zelf kunnen of willen dragen. De Allianz Verzuimverzekering Conventioneel keert maandelijks uit na de afgesproken eigen risico periode. Er wordt zodoende een vergoeding gegeven door Allianz van de verzuimkosten per werknemer. 
Bij de Allianz Verzuimverzekering Conventioneel kiest u zelf het aantal dagen dat u de verzuimkosten wilt dragen. In deze periode betaalt u gewoon loon door aan de werknemer. Allianz betaalt hiervoor geen vergoeding. Zodra het aantal afgesproken dagen (de eigen risico termijn) is verstreken, betaalt Allianz maandelijks de verzuimkosten.

De Allianz Verzuimverzekering Conventioneel biedt u:

  • zekerheid na de eigen risico periode 
  • verzekering voor alle werknemers tot 67 jaar

U kunt de Allianz Verzuimverzekering Conventioneel  afstemmen op uw voorkeuren. U kunt daarbij kiezen voor:

  • een dekking van de werkgeverslasten tot 10%, 15%, 20% of 25%
  • vergoeding voor rechtsbijstand zodat u loonschade kunt verhalen
  • dekking van alleen het eerste ziektejaar óf van het eerste én tweede ziektejaar
  • dekkingspercentages in het eerste en tweede ziektejaar van 70%, 80%, 90% of 100%
  • Een eigen risico van 10, 20, 30, 65 of 130 dagen

Op het Inkomensportaal kunt u uw werknemers ziek- en (gedeeltelijk) herstelmelden. De melding van een zieke werknemer gaat naar de Afdeling Claims van Allianz Inkomensverzekeringen om eventueel een uitkering te doen.

U logt hiervoor in het op de website: https://inkomenportaal.allianz.nl

U krijgt uw inloggegevens bij het afsluiten van de ziekteverzuimverzekering. Heeft u geen inlog gegevens, neemt u dan contact op met [email protected] of met 088-5771969.

Nadat u bent ingelogd kunt u eenvoudig uw werknemer ziekmelden. Indien nodig kunt u via Help de gebruikershandleiding raadplegen.

Wij vragen u wijzigingen in het arbeidsongeschiktheidspercentage of een herstelmelding zo spoedig aan ons door te geven. U kunt dit doen via dezelfde website: https://inkomenportaal.allianz.nl.

Heeft u een arbocontract bij ArboNed of Perspectief? Dan geven wij de ziek- en herstelmelding voor u door. Zo hoeft u de melding maar één keer door te geven.

Wanneer u geen contract heeft bij ArboNed of Perspectief moet u zelf de ziekmelding of de wijzing in de ziekte doorgeven aan de door u gekozen arbodienst. 

Bij een geldige dekking ontvangt u rond de 25e van de maand de uitkering over de vorige maand.
Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u de Verzuimverzekering van Allianz te vergelijken met andere aanbieders.
Neem contact met ons op. 
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.