Verzeker de kosten van verzuim

 

Afsluitbaar via een adviseur

 

Verzuimverzekering conventioneel

Wanneer een werknemer zich ziek meldt, krabt menig ondernemer zich achter de oren. Als werkgever ben jij namelijk verplicht om de eerste 2 jaar minimaal 70% van het loon door te betalen. Dat kan natuurlijk flink in de kosten lopen, vooral omdat jouw werknemer niet aan het werk is. Verzuim is dus iets waar jij je als werkgever tegen wilt indekken. De Allianz Verzuimverzekering Conventioneel neemt de kosten van het verzuim van jij over en ondersteunt jij met doelgerichte activiteiten op het gebied van arbodienstverlening.
Allianz bepaalt de premie onder meer op basis van het eigen risico dat jij afspreekt, de omvang van jouw onderneming, de verzuimhistorie en de totale loonsom en de branche waarin jij actief bent. Uiteraard bepalen ook jouw persoonlijke keuzes en extra dekkingen een rol in de premiehoogte. Wil jij weten wat een Verzuimverzekering Conventioneel voor jou kost? Vraag het een adviseur.
De Allianz Verzuimverzekering Conventioneel is een verzekering voor voornamelijk kleine tot middelgrote  bedrijven. Dit zijn vaak bedrijven die een langere periode van de verzuimkosten niet zelf kunnen of willen dragen. De Allianz Verzuimverzekering Conventioneel keert maandelijks uit na de afgesproken eigen risico periode. Er wordt zodoende een vergoeding gegeven door Allianz van de verzuimkosten per werknemer. 
Bij de Allianz Verzuimverzekering Conventioneel kies jij zelf het aantal dagen dat jij de verzuimkosten wilt dragen. In deze periode betaal jij gewoon loon door aan de werknemer. Allianz betaalt hiervoor geen vergoeding. Zodra het aantal afgesproken dagen (de eigen risico termijn) is verstreken, betaalt Allianz maandelijks de verzuimkosten.

De Allianz Verzuimverzekering Conventioneel bied jou:

  • zekerheid na de eigen risico periode 
  • verzekering voor alle werknemers tot 67 jaar

Jij kan de Allianz Verzuimverzekering Conventioneel  afstemmen op jouw voorkeuren. Je kunt daarbij kiezen voor:

  • een dekking van de werkgeverslasten tot 10%, 15%, 20% of 25%
  • vergoeding voor rechtsbijstand zodat jij loonschade kunt verhalen
  • dekking van alleen het eerste ziektejaar óf van het eerste én tweede ziektejaar
  • dekkingspercentages in het eerste en tweede ziektejaar van 70%, 80%, 90% of 100%
  • Een eigen risico van 10, 20, 30, 65 of 130 dagen

Op het Inkomensportaal kan jij jouw werknemers ziek- en (gedeeltelijk) herstelmelden. De melding van een zieke werknemer gaat naar de Afdeling Claims van Allianz Inkomensverzekeringen om eventueel een uitkering te doen.

Jij logt hiervoor in het op de website: https://inkomenportaal.allianz.nl

Jij krijgt jouw inloggegevens bij het afsluiten van de ziekteverzuimverzekering. Heb jij geen inlog gegevens, neem jij dan contact op met [email protected] of met 088-5771969.

Nadat jij bent ingelogd kan jij eenvoudig jouw werknemer ziekmelden. Indien nodig kan jij via Help de gebruikershandleiding raadplegen.

Wij vragen jij wijzigingen in het arbeidsongeschiktheidspercentage of een herstelmelding zo spoedig aan ons door te geven. Jij kunt dit doen via dezelfde website: https://inkomenportaal.allianz.nl.

Heb jij een arbocontract bij ArboNed of Perspectief? Dan geven wij de ziek- en herstelmelding voor jou door. Zo hoeft jij de melding maar één keer door te geven.

Wanneer jij geen contract heeft bij ArboNed of Perspectief moet jij zelf de ziekmelding of de wijzing in de ziekte doorgeven aan de door jij gekozen arbodienst. 

Bij een geldige dekking ontvang jij rond de 25e van de maand de uitkering over de vorige maand.
Met de verzekeringskaart kan jij in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt jou de Verzuimverzekering van Allianz te vergelijken met andere aanbieders.
Wil je contact met ons? Via de chat krijg je het snelst je antwoord. Wil je toch liever telefonisch een medewerker spreken? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.