Verzeker de kosten van verzuim

 

Afsluitbaar via een adviseur

 

verzuimverzekering-conventioneel
Wanneer een werknemer zich ziekmeldt, krabt menig ondernemer zich achter de oren. Als werkgever ben jij namelijk verplicht om de eerste 2 jaar minimaal 70% van het loon door te betalen. Dat kan natuurlijk flink in de kosten lopen, vooral omdat jouw werknemer niet aan het werk is. Verzuim is dus iets waar jij je als werkgever tegen wilt indekken. De Allianz Verzuimverzekering Conventioneel neemt de kosten van het verzuim van jou over en ondersteunt met doelgerichte activiteiten op het gebied van arbodienstverlening.
Allianz bepaalt de premie onder meer op basis van het eigen risico dat jij afspreekt, de omvang van jouw onderneming, de verzuimhistorie en de totale loonsom en de branche waarin jij actief bent. Uiteraard bepalen ook jouw persoonlijke keuzes en extra dekkingen een rol in de premiehoogte. Wil jij weten wat een Verzuimverzekering Conventioneel voor jou kost? Vraag het een adviseur.
wat-kost-de-verzuimverzekering-conventioneel
Bij de Allianz Verzuimverzekering Conventioneel kies je zelf het aantal dagen dat je de verzuimkosten wilt dragen. In deze periode betaal je gewoon loon door aan de werknemer. Allianz betaalt hiervoor geen vergoeding. Zodra het aantal afgesproken dagen (de eigen risicotermijn) is verstreken, betaalt Allianz maandelijks de verzuimkosten.
Bij de Allianz Verzuimverzekering Conventioneel kies je zelf het aantal dagen dat je de verzuimkosten wilt dragen. In deze periode betaal je gewoon loon door aan de werknemer. Allianz betaalt hiervoor geen vergoeding. Zodra het aantal afgesproken dagen (de eigen risicotermijn) is verstreken, betaalt Allianz maandelijks de verzuimkosten.

De Allianz Verzuimverzekering Conventioneel biedt jou:

  • zekerheid na de eigen risico periode;
  • verzekering voor alle werknemers tot 67 jaar.

Je kunt de Allianz Verzuimverzekering Conventioneel afstemmen op jouw voorkeuren. Je kunt daarbij kiezen voor:

  • een dekking van de werkgeverslasten tot 10%, 15%, 20% of 25%;
  • vergoeding voor rechtsbijstand zodat je loonschade kunt verhalen;
  • dekking van alleen het eerste ziektejaar óf van het eerste én tweede ziektejaar;
  • dekkingspercentages in het eerste en tweede ziektejaar van 70%, 80%, 90% of 100%;
  • Een eigen risico van 10, 20, 30, 65 of 130 dagen.

Op het Inkomensportaal kan je jouw werknemers ziek- en (gedeeltelijk) herstelmelden. De melding van een zieke werknemer gaat naar de Afdeling Claims van Allianz Inkomensverzekeringen om eventueel een uitkering te doen.

Hiervoor kan je inloggen op de website: https://inkomenportaal.allianz.nl

Nadat je bent ingelogd kan je eenvoudig een werknemer ziekmelden. Indien nodig kan je via Help de gebruikershandleiding raadplegen.

Wij vragen je wijzigingen in het arbeidsongeschiktheidspercentage of een herstelmelding zo spoedig aan ons door te geven. Dit kan je hier aan ons doorgeven.

Heb je een arbocontract bij ArboNed of Perspectief? Dan geven wij de ziek- en herstelmelding voor jou door. Zo hoeft je de melding maar één keer door te geven.

Wanneer je geen contract hebt bij ArboNed of Perspectief moet je zelf de ziekmelding of de wijzing in de ziekte doorgeven aan de door jou gekozen arbodienst.

Bij een geldige dekking ontvang je rond de 25e van de maand de uitkering over de vorige maand.
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.