Elektronica Maatwerkverzekering

 

Vraag een offerte aan via een adviseur

 

elektronica-maatwerkverzekering
In jouw bedrijf maak jij vaak gebruik van elektronica bedoeld voor jouw administratie, communicatie maar ook voor het uitvoeren van de productie. Maar bij beschadiging of diefstal kunnen de gevolgen groot zijn. Niet alleen de materiële schade maar ook de extra kosten om vervangende apparatuur aan te schaffen / te huren en het reconstrueren van de data kunnen enorm zijn. Met de Allianz Elektronica Maatwerkverzekering zorgen wij niet alleen voor jouw computerapparatuur een passende oplossing maar ook voor elektronica die nodig zijn voor het productieproces. Een verzekering die jij kunt aanpassen aan jouw wensen met extra dekkingen zoals ook het transportrisico voor mobiele elektronica.
De Elektronica Maatwerkverzekering is volledig aan te passen aan jouw situatie. Voor de premie en de mogelijkheden kijken we naar de apparatuur die jij wilt verzekeren, maar ook naar de dekking. En in hoeverre er bijvoorbeeld uitwijkmogelijkheden zijn bij schade. Ook de keuzes die jij maakt voor bijvoorbeeld de dekking bepalen de premie. Wil jij weten wat de Elektronica Maatwerkverzekering voor jou kost? Vraag het een adviseur.
wat-kost-de-elektronica-maatwerkverzekering
 • De Elektronica Maatwerkverzekering is een verzekering voor plotselinge en onverwachte schade aan de apparatuur. Het gaat dan ook om van buitenaf komende onheilen zoals bedieningsfouten, vocht, vallen, stoten, inductie als gevolg van niet natuurlijke oorzaak, enz.  Eigen gebrek schades zijn beperkt of alleen in combinatie met een onderhoudscontract. Er is ook dekking voor schade door diefstal, maar alleen als er braakschade is.
 •  
 • De dekking gaat in als de apparatuur gebruiksklaar is opgesteld. Maar daarna bijvoorbeeld ook tijdens het reinigen en reparatie ook indien dat elders in Nederland dient te gebeuren. Het transportrisico als ook het laden en lossen is uitdrukkelijk uitgesloten.
 •  
 • Wil je meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden. In tegenstelling tot artikel 4.3 van deze verzekeringsvoorwaarden is brand standaard meeverzekerd.
 • Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen:
 •  
 • revisie, veranderingen, verbeteringen;
 • slijtage, corrosie, oxidatie, geleidelijk bederf;
 • als jij of de verzekerde het ongeval met opzet heeft veroorzaakt, is dat niet verzekerd.
 • Wil je meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.
De Elektronica Maatwerkverzekering kan jij ook afsluiten zonder dat jij ons precies laat weten welke apparatuur jij heeft. Als jij ervoor kiest om alle apparatuur bij ons te verzekeren, vragen wij geen daarom vaak geen specificatie tenzij er sprake is van elektronische apparatuur die niet in artikel 12.5 staat beschreven. Voorbeelden hiervan zijn medische apparatuur, audio-apparatuur en led-schermen.
Voor veel apparatuur hebben wij een oplossing. Maar bij sommige elektronica kunnen wij om aanvullende informatie vragen. Bijvoorbeeld bij mobiele elektronica of lichtreclame.
Er is een verschil in de dekking, bijvoorbeeld voor eigen gebrek. Maar ook voor de keuze van aanvullende dekkingen. Maar we kijken vooral naar de aandrijving van de apparatuur. Werkt de apparatuur volledig elektronisch? Dan past de Elektronica Maatwerkverzekering het best. Apparatuur met een andere aandrijving, zoals hydraulisch of met een motor, verzekeren we op de Machineschadeverzekering.
Misschien ook interessant
Naast de elektronica maatwerkverzekering heb je voor je bedrijf wellicht andere verzekeringen nodig. Bekijk het verzekeringenoverzicht of ontdek onze oplossingen specifiek voor de detailhandel of zakelijke dienstverlening.
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.