Machine­schade­verzekering


Vraag een offerte aan via een adviseur
 

Machine­schade­verzekering

Een machineverzekering is bedoeld voor de machines en installaties in uw bedrijf. Als er gereedschap in een machine valt of als een machine verkeerd is afgesteld, kan dat leiden tot kostbare reparaties en stilstand. Naast de schade aan de machine of installatie zelf kunnen er ook directe gevolgen zijn voor de bedrijfsvoering. De productie kan geheel of gedeeltelijk stil komen te liggen, terwijl de vaste lasten, zoals huur en salarissen gewoon doorlopen. Daarom is een machineverzekering, zoals de Machineschadeverzekering van Allianz handig. Die kunt u uitbreiden met een Machinebedrijfsschadeverzekering.
De machineschadeverzekering is afgestemd op de machines waarvoor de verzekering geldt. Daarvoor kijken we naar de nieuwwaarde van de machine. Daarbij tellen we ook de kosten zoals voor transport en installatie. En kiest u voor een dekking voor bedrijfsschade? Dan kijken we naar de brutowinst. Wilt u weten wat de Machineschadeverzekering voor u kost? Vraag het een adviseur.
 • Materiële schade aan machines en installaties. 
 • Diefstal van de verzekerde spullen, maar alleen als er sporen zijn van braak.
 • Schade ontstaan tijdens reinigen, inspectie, reparatie en revisie.
 • Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden
 • Overstroming
  Tenzij de overstroming het gevolg is van een lekkend dak, hoosbui of gesprongen leiding. Dit is wel verzekerd.
 • Extra kosten
  Extra kosten die u maakt om de machine te vervangen of te herstellen, of kosten die bedoeld zijn om het herstellen of vervangen sneller te laten gaan.
 • Verandering en verbetering
  Besluit u na een schade de machine te verbeteren? Of op een andere manier te vervangen? Dan vergoeden wij die kosten niet.
 • Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden
Dat is bedrijfsschade. U kunt immers niet meer zoveel brutowinst behalen als voordat een van uw machines stil kwam te liggen. U kunt ervoor kiezen om dat ook mee te verzekeren. Bij een bedrijfsschadeverzekering verzekert u schade door vermindering van de brutowinst.
Beide verzekeringen vullen elkaar aan. De dekking van een machineverzekering is op veel onderdelen ruimer dan van een inventarisverzekering. Maar bepaalde risico’s zijn juist weer alleen verzekerd met een inventarisverzekering.
De fabrieksgarantie is beperkt tot schade die het gevolg is van een eigen gebrek aan de machine zelf. U krijgt geen vergoeding bij schade door bijvoorbeeld bedieningsfouten, overspanning of binnendringen van vreemde voorwerpen. Ook voor bedrijfsschade die daardoor ontstaat, krijgt u geen vergoeding van de fabrikant.
Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u de Machinebedrijfsschadeverzekering van Allianz te vergelijken met andere aanbieders.
Neem contact met ons op. 
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.