Zakelijke autoverzekering van Allianz

Zakelijke autoverzekering afsluiten

Wilt u uw autoverzekering zakelijk afsluiten? Dan heeft u volgens de wet minimaal een WA-verzekering nodig. Bij Allianz kunt u uw auto zakelijk verzekeren en volledig aanpassen aan uw eigen wensen. Wilt u een Casco-verzekering of alleen een Beperkt Casco-verzekering? En wilt u de dekking uitbreiden met een schadeverzekering voor inzittenden of rechtsbijstandverzekering? Dat bepaalt u zelf.

Wat is een zakelijke autoverzekering?


Een zakelijke autoverzekering is een verzekering voor de auto die u gebruikt voor uw eigen bedrijf. U gebruikt uw auto voor uw eigen bedrijf als u bijvoorbeeld klanten bezoekt. Als u dezelfde auto vaker privé dan zakelijk gebruikt dan moet u alsnog uw auto zakelijk verzekeren. Andersom is bij een zakelijke autoverzekering privégebruik wél meeverzekerd. Maakt u dus zakelijk gebruik van een auto? Dan moet u een zakelijke autoverzekering afsluiten.

Gaat u uw zakelijke auto verzekeren? Dan kunt u veel besparen door te vergelijken. Hoe kunt u op een goede manier zakelijke autoverzekeringen met elkaar vergelijken? Deze 3 tips helpen u bij uw keuze voor een zakelijke autoverzekering die het best bij u past.

1. Auto zakelijk verzekeren? Vergelijk premies
U wilt waarschijnlijk niet te veel betalen, dus uiteraard kijkt u dan naar de premie. Die kunt u voor een deel zelf bepalen door een aantal aanvullende verzekeringen wel of niet af te sluiten. U kunt ervoor kiezen om een extra pechhulpdekking te nemen of een ongevallenverzekering voor inzittenden. Daarnaast kunt u natuurlijk zakelijke autoverzekeringen van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken.

2. Welke basisverzekeringen zijn er voor een zakelijke autoverzekering?
Er zijn 3 verschillende basisverzekeringen voor uw auto te weten WA, WA + Beperkt Casco en WA + volledig Casco. De eerste genoemde dekt het minst en de laatste het meest. Dit verschil ziet u ook terug in de premie.

3. Bepaal of u zich wilt laten adviseren
Er zijn veel verschillende dingen die u kunt vergelijken. Zo zijn er meerdere aanbieders en als u eenmaal een geschikte aanbieder heeft gevonden dan kunt u ook nog eens kiezen uit een aantal aanvullende verzekeringen. Een onafhankelijk verzekeringsadviseur kan u helpen bij het maken van uw keuze.

Wilt u zelf uw zakelijke autoverzekering online afsluiten? Dat kan in een aantal eenvoudige stappen.

1. Gegevens invullen
Om een zakelijke autoverzekering af te kunnen sluiten, hebben wij uw beroep, postcode en kenteken nodig. Daarnaast willen we graag weten of u personeel heeft en hoeveel schadevrije jaren u heeft. Deze informatie hebben wij nodig om voor u een premie te berekenen.

2. Basisdekking selecteren voor uw zakelijke autoverzekering
Daarna kunt u aangeven welke basisdekking u wilt. U kunt kiezen voor:

  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
  • WA + Beperkt Casco
  • WA + Volledig Casco

3. Aanvullende dekking uitkiezen (optioneel)
Vervolgens heeft u de mogelijkheid om uw verzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen zoals pechhulp, een schadeverzekering voor inzittenden.

4. Bedrijfsgegevens en persoonlijke gegevens aanvullen
Wij vragen om de gegevens van uw bedrijf en uzelf zodat wij de verzekering op de juiste (bedrijfs)naam kunnen zetten.

5. Adviseur kiezen
Wij werken samen met ruim 4.000 verzekerings- en financieel adviseurs. Dat doen we omdat zij u persoonlijk advies geven over wat het beste bij u past. Zij zullen uw aanvraag beoordelen.

6. Offerte-aanvraag versturen
Als u er zeker van bent dat u de auto zakelijk wilt verzekeren dan kunt de offerte-aanvraag versturen naar de door u geselecteerde adviseur.

7. Adviseur neemt contact met u op
Tot slot neemt de adviseur contact met u op om de zakelijke autoverzekering definitief af te sluiten.

Auto                                            Kia Niro
Bouwjaar                                   2021
Km per jaar                               Onbeperkt
Schadevrije jaren                    10
Premie per jaar                        € 826                                      
Auto                                            VW Polo
Bouwjaar                                   2014
Km per jaar                               15.000
Schadevrije jaren                    14
Premie per jaar                        € 314                                   
Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u de Autoverzekering van Allianz te vergelijken met andere aanbieders. Wel zo handig als u heeft besloten om uw zakelijke autoverzekering online af te sluiten.
ekomi

Allianz wereldwijde klanttevredenheid

4.3/5

3113 Beoordelingen

Dit is wat onze klanten over ons zeggen

, 14/05/2021

Alles top geregeld

, 12/05/2021

Alles gestart met telefoongsprek aanmelding. Die medewerker heeft het dossier gestart. (Schade aan auto op eigen terrein, geen andere partij) bij doorgeven dossier nummer kon ik direct naar een schade. Bedrijf. Ingepland en na ophalen van de auto 2 dagen later verslag in huis.
Neem contact met ons op. 
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.