• ✔  Schade aan spullen en personen
    ✔ Tot 10% pakketkorting 
    ✔ Voor zzp’ers en mkb’ers

Wat is een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering?

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzeker je je tegen claims voor schade aan spullen van een ander of voor letselschade. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt dan de kosten als gevolg van deze schade, ook als je medewerkers of uitzendkrachten het gedaan hebben.
Als particulier heb je meestal een aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Die vergoedt schade bij anderen die jij, je kind of je huisdier per ongeluk veroorzaakt. Bijvoorbeeld als je dochter met haar fiets een kras maakt op de auto van de buren. Die particuliere verzekering dekt geen schade die jij als ondernemer kan veroorzaken. Voor die kosten draai jezelf op. Daarom heb je een aansprakelijkheidsverzekering speciaal voor bedrijven.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) beschermt je als je aansprakelijk gesteld wordt voor:

●       verwonding van personen (letsel)

●       schade aan andermans spullen

●       schade door een gebrek in een product

●       gevolgschade

●       schade die werknemers elkaar toebrengen of oplopen

●       milieuschade die plotseling of door een incident ontstaat

Ook vergoedt deze verzekering de maatregelen om verdere schade te voorkomen of te beperken. Wil je meer weten? Lees dan onze verzekeringsvoorwaarden.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt schades waarmee elke ondernemer te maken kan krijgen. Stel…

… je uitzendkracht beschadigt bij een klant een vitrinekast. De kosten bedragen € 4.200,-.

… tijdens een klantbezoek mors je koffie op een gloednieuw tapijt. Kosten? € 2.800,-.

… je medewerker laat tijdens een klus aan het dak een plank vallen. De plank raakt een voorbijganger die blijvend letsel oploopt. De kosten – zoals verlies van inkomen, ziekenhuiskosten en smartengeld – lopen in de tienduizenden euro’s..

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade aan personen of spullen. De verzekering dekt geen financiële schade door een beroepsfout, bijvoorbeeld doordat je een verkeerd advies hebt gegeven of een foute berekening hebt gemaakt. Dit soort aansprakelijkheid speelt vooral bij freelancers, vrije beroepen en advieskantoren. Om je te beschermen tegen schade door beroepsfouten heb je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig.
Elk jaar zijn er zo’n 150 tot 200 bedrijfsbranden met miljoenen aan schade. Regelmatig wordt zo’n brand veroorzaakt door een ingehuurd bedrijf. Dat bedrijf draait dan volledig op voor de schade. Maar dankzij de bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering vergoedt de verzekeraar die kosten  tot het vooraf overeengekomen verzekerd bedrag: het maximale bedrag dat de verzekering uitkeert. Het is dus van belang het verzekerd bedrag niet te laag te stellen.
Ben je zzp’er en wil je een Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering afsluiten? Bereken dan eerst de premie. Heb je een mkb-bedrijf? Informeer dan bij een adviseur in de buurt.

Wil je een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering afsluiten? Deze tips kunnen je verder helpen:

  1. Breng je risico’s in kaart. Doe dat samen met je verzekeringsadviseur.
  2. Bedenk eens wat een bedrijfsongeval aan kosten kan veroorzaken, aan schade en aan letsel.
  3. Let op wat de verzekering dekt en uitsluit. Er zijn grote verschillen tussen de verzekeraars.
  4. Bepaal samen met je verzekeringsadviseur het verzekerd bedrag. Met een te laag bedrag bespaar je op de premie, maar loop je grote risico’s.
  5. Bepaal of je ook een beroepsaansprakelijkheids­verzekering nodig hebt.
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.