• Uitgebreide dekking
  • Tot 10% pakketkorting 
  • Snelle aanvraag
Een man zit in een auto achter het stuur
Vervoer je als ondernemer goederen? Of laat je regelmatig goederen vervoeren? En wil je dat de lading tijdens het transport goed verzekerd is? Met de Goederentransportverzekering vergoeden wij materiële schade aan de goederen tijdens het transport. Ook als sprake is van diefstal. 
De Goederentransportverzekering is maatwerk. Er is dus geen standaard premie. Om de premie te bepalen voor de Goederentransportverzekering kijken we naar verschillende factoren. Bijvoorbeeld naar het soort goederen dat je wilt verzekeren. En de landen waarin je vervoert. En dan heb je nog keuzes uit verschillende dekkingen. Zo kun je kiezen voor de extra ruime All Risk-verzekering, een verzekering voor een specifiek evenement of voor vervoer van bederfelijke producten. Ook kan je kiezen uit een doorlopende Goederentransportverzekering en een tijdelijke Goederentransportverzekering (de aflopende Goederentransportverzekering). Wil je een indicatie van de premie? Of een offerte? Vraag het je adviseur. Of een dummy onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.
wat-kost-de-goederentransportverzekering

De Goederentransportverzekering vergoedt materiële schade aan of verlies van de verzekerde goederen tijdens transport, ook tijdens intern transport. De verzekering gaat in zodra de verzekerde goederen worden opgepakt voor het laden en eindigt pas als de goederen zijn uitgeladen op de plaats van bestemming. Onze Goederentransportverzekering biedt aantrekkelijke extra’s:

  • de bepalingen ‘difference in conditions’ en ‘difference in limits’ waardoor wij verschillen met een eventuele bestaande verzekering aanvullen tot de eigen verzekeringsdekking of tot de verzekerde bedragen van die andere verzekering.;
  • wij vergoeden ook schade aan reparatiegoederen en/of goederen ten behoeve van demonstratie, behalve indien die demonstratiezaken bestemd zijn voor beurzen en tentoonstellingen.;
  • als het transportrisico eigenlijk bij de contractspartner ligt, vergoeden wij toch een eventuele transportschade als je toch nog een financieel belang hebt (seller’s interest en buyer’s interest).

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij betalen. Wil je meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.

De Goederentransportverzekering vergoedt niet alle schade aan je spullen tijdens transport. Zo betalen wij geen schade:
  • door eigen gebrek of eigen bederf
  • door opzet en roekeloosheid 
  • in de vorm van gevolg- en/of bedrijfsschade 

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wil je meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.

Je vervoerder is vaak aansprakelijk voor schade aan je goederen tijdens het transport. Maar dat is dus niet altijd zo en die aansprakelijkheid is vaak beperkt. Je kunt dus met schade blijven zitten. Daarnaast vraagt het natuurlijk tijd en inspanning om een eventuele schade terug te halen bij die vervoerder. Wil je geen risico lopen met je goederen? Dan is het verstandig zelf een Goederentransportverzekering te sluiten. Je adviseur kan je vertellen of het voor jouw transport echt nodig is. Heb je geen adviseur? Ga dan naar een
onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.
Je kunt vrijwel alle goederen verzekeren tijdens het transport. Maar er zijn zaken die we niet verzekeren. Zo verzekeren wij geen geld. Of zaken die een inbreuk vormen op sanctiewet- en regelgeving. En uiteraard verzekeren wij geen illegale goederen, zoals drugs of wapens. 
Winst die nog niet is gemaakt, omdat de spullen nog niet zijn (door)verkocht. Maar jij verwacht wel dat jij deze winst maakt als jij de spullen (door)verkoopt. Jij kunt dit meeverzekeren op de Goederentransport­verzekering.
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.